29.9.2014

Kisailua kisojen perään

Huh, mukava kahden päivän kisaputki takana!


Nugan palkintoja

Eilen Nemon kanssa oltiin Tamskin kisoissa Lempäälässä kolmella radalla. Eka rata oli hyppäri, tykkäsin siitä, sillä heti alussa oli teknistä pätkää. Kinkkiset kohdat, kun oltiin selvitetty, niin kosahdus tuli tavalliselle takaakierrolle. Mielestäni sen näytinkin, mutta en käskyttänyt kovaa, joten Nemo hyppäsi suoraan. Alla ratapiirros, kosahdus esteellä 8.

Toisella radalla tapahtui samanlainen virhe, Nemo hyppäsi suoraan, kun olisi pitänyt kiertää takaa. Se vähän harmitti, sillä kohta ei mielestäni ollut kovin vaikea. Sama kohta oli toiseen suuntaan vaikeampi ja se meni, kun vettä vaan. Molemmilla radoilla oli hyvä meininki, poika oli kuulolla ja eteni tapansa mukaan vauhdilla. Nyt on taas yksi vapaaharkka aihe, ne takaakierrot, jotka olen alunperin opettanut Nemolle vähän väärin, itse blokkaamalla esteen ja seisomalla siivekkeen edessä... Onneksi Nugan kanssa olen ollut jo viisaampi. 

Fiilis ei melkein parempi olisi voinut olla. Lyhyeksi se tunne kuitenkin jäi, sillä kolmannella radalla itseä haukotutti ja niinpä jäin ihastelemaan Nemon hienoa suoritusta keinulla, jolloin unohdin, että mun piti vetää koiraa itseeni päin keinun jälkeiselle miltei suoralle hypylle (kyllä, Nemolle täytyy nekin näyttää kisoissa!), sillä A veti puoleensa toisella suunnalla. Sitten tulikin hyppy väärään suuntaan ja mulla meni pasmat sekaisin, kepitkään ei enää sujuneet, mutta sain kuitenkin pojan vielä haltuun puomin jälkeisellä väärän pään putkella ja loppusuoralla. Kaikilta kolmelta radalta siis tuloksena hylätty, on se niin pienestä kiinni. Jokaisella radalla oli hankalat keppikulmat, mutta kaksi ekaa Nemo suoritti todella hienosti. Nemo sai kiitokseksi nakkeja, vetoleikkejä ja pitkän palautuslenkin, niin ja nukkui edellisenä yönä kaikussakin (josko tää olisi meidän uusi yhteistyötaktiikka kisoihin <3). 


Uusi ruokakippoko?

Tällaisista kisoissa tykkään, kun kotipihasta hallin pihaan ajaa vartin, kisat alkaa aamusta ja sieltä on takaisin kotona siinä kahden pintaan! Saatiin mukavaa palautetta opelta mm. kontakteista. Ollaan vaan tosi vähän kisattu, joten jos tässä eteenpäin haluaisi mennä, niin niitä kisoja täytyisi juosta huomattavasti tiheämmin. Sitä ensimmäistä kolmosten tulosta odotellessa...


Tää on varmasti jotain syötävää

Kisailu jatkui tänään Piskien agilitymestaruuksissa Nugan kanssa. Osallistuttiin mölleihin ja uusittiin rata. Tuomarina toimi oikein leppoisa ja mukava Tommi Raita-aho, joka oli tehnyt kivat radat sekä mölleille, että kisaaville. Sopivasti haastetta, mutta ei mitään ihan mahdottomuuksia. 


Tuloslappu, ihanneaika oli jokseenkin väljä

Aika kilpajuoksuksihan se meni ja minä hölmö jätin ne juoksukengät autoon, nyt niille olisi ollut käyttöä. En tarkalleen muista, kuinka ne radat meni, kun molemmilta tuli täsmälleen sama tulos ja aika, 10vp, aika -31. Ekalla radalla ainakin Nuga varasti lähdössä ja sitten tuli toisen esteen ohitus, kun en ollut hereillä. Useammassakin kohdassa koira jäi kieppumaan mun viereen, että mihin nyt sitten, kun juoksin vasta poikaa kiinni. Myös ekalla kierroksella ohitti A:n, vaikka sitä nimenomaan treenattiin viikko sitten. Toisella kierroksella se jo onnistui. Kontaktit oli aika hyvät, vakkei ihan joka kerta jäänyt oikeaan asentoon, niin hidasti kuitenkin osumalla kontaktialueelle. Putket ja hypyt haki kaukaa.

Nugan kierroksia olisi vaan kiva saada hieman matalammalle, mutta kuinka se onnistuu? On aivan hiilenä, kun odottaa omaa vuoroaan, mutta pysyy nahoissaan, jos saa leikkiä jollain lelulla, muuten haukahtelee ja tempoo narussa koko ajan. Myös namilla pystyy hieman jotain toko-juttuja ottamaan, mutta keskittyminen herpaantuu aina, kun kuulee, että toinen koira menee putkeen tai sitä käskytetään reippaasti. Anyways, sijoituttiin toisiksi! Hau-Hau oli sponssannut kivat palkinnot, saatiin pokaalin, ruusukkeen ja kunniakirjan lisäksi musta treenipipo valkoisella tassu -painatuksella ja iso sateenvarjo. Tuomari sanoi palkintojen jaossa, että se oli nopea, todella nopea! :D

Toivottavasti kaikille osallistujille jäi hyvä mieli tapahtumasta, leikkimielellä treenien kannalta otettiin nämä kisat omalla porukalla. Jokainen osallistuja sai nameja koiralleen kotiin viemisiksi :) Ihana oli nähdä kavereita ja omia oppilaita elämänsä ekaa kertaa kisoissa, kaikki suoriutuivat hienosti 16 esteen radasta!


Nuga Piskien möllimestareiden toinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!