18.3.2014

Kirppistelyä koiralle


Tällainen söpistys löytyi Tesoman Länsi-Kirppikseltä. Eihän sitä voinut olla kiikuttamatta kotiin kassan kautta. <3 Mitä pidätte? Onko liian tyttömäinen tulisielukkaalle Lunalle?

Aikamoista välineurheilua on tullut tästä koiraharrastuksesta ja pakko myöntää välillä itsekin siihen sorrun. Musti ja Mirri uutisoi, että heillä oli ollut tuloksekas viime vuosi ja sama tahti jatkuu. 

Alun perin, kun Nemo meille tuli, niin tein tarvikehankinnat mahdollisimman huokealla, vertailin hintoja ja valitsin usein sen edullisimman. Muistan, että Nemon eka pentupanta oli todella vaatimaton musta kapea keinonahkanpalanen ja maksoi kirpparilla 1e, mun mielestä se oli ihan tarpeeksi hyvä, vaikka myöhemmin siitä sainkin kuittailuja kuulla, joko olisi aika vaihtaa... ;) Siihen aikaan Nemolla oli yksi takki (joka hankittiin vasta tokana talvena), jota käytettiin ainoastaan, jos pakkanen laski alle 20 ja koira oli tyytyväinen elämäänsä.


Havahduin tähän tosi seikkaan, kun ystäväni sanoi, että 'Aina niitä koiriasi puet, taitaa olla sellainen rotu, että kaipaa takkia heti, jos on vähänkin pakkasta'. Oikea vastaus on kyllä, että ei ne kaipaa, mutta jotenkin tää homma on lähtenyt hanskasta. Oma ajattelutapa on vähän siihen malliin, että onhan se nyt hienoa, kun kaikilla talouden koirilla on samanlaiset kaulapannat ja takit. Ja tuskastelen sitä, että meillä on kaikkia kaksi joko siitä syystä, että ne on hankittu ennen Nugaa tai sitten niistä on yksi mennyt rikki.

Sinänsä ehkä vähän hassu ajattelutapa, sillä eihän me muutkaan perheenjäsenet haluta missään tapauksessa niitä samanlaisia tuulipukuja. Meille tuli mieheni kanssa melkein tappelu Intersportin hyllyjen välissä tässä taannoin, kun löytyi kiva ja edullinen softshell-takki, mutta mies ei missään nimessä halunnut, että mulla on samanlainen, vaikkakin eri värinen. Hetken mietittyäni totesin, että en oikeasti edes tarvi sitä takkia ja niin sai mies hankkia ko. takin edellisen rispaantuneen tilalle.


Tästä tuli nyt vähän sellainen ajatus, että pitäisiköhän myydä/lahjoittaa ne kaikki ylimääräiset takit yms, mitä ei koskaan käytetä, parempaan käyttöön. Olen kuitenkin ollut aina aika hillity kuluttaja ja vaikka Lunan tullessa taloon tuli tehtyä kaikkia vaaleanpunaisia investointeja, niin viimeistään siinä kohtaa, kun oli kolmas, niin sitä alkoi punnitsemaan hankintoja ihan tosissaan, sillä se on aina hintalapun luku x3. Muistan, että jossain vaiheessa halusin tietynlaiset simppelit nimilaatat koirille ja niistä olisi saanut pulittaa aika monessa suutarissa kolminumeroisen luvun, mikä tuntui ihan hullulta. Onneksi lopulta löytyi kukkarolle sopivampi tuote. 

Kaikesta huolimatta olisi niin kauhean kiva käydä vähän hypistelemässä kaikenmaailman kevään uutuuksia ;)

Millaisia kuluttajia te olette, tuleeko tehtyä paljon heräteostoksia koirille?

14 kommenttia:

  1. Mä olen varmaan pahin harrastevälineurheilia ikinä... Tänä vuonna on tullut käytettyä hävettävän paljon noihin vermeisiin rahaa (okei sielä on bot, pomppa jne) ja 'muutama' tarvittava ostos olisi vielä... Ja kyllä niitä perusvermeitäkin joutuu usein mukaan varsinkin kun on pentu kasvamassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa kai sitä välillä vähän tuhlata ;) Kuulostaa hienolta noi kaikki takit! Meillä on muutamat perustakit ja sit sellaisia edullisia heräteostoksia. Pennulle on kyllä mukava hommata vähän jotain uutta ja oman näköistä, nykyään on niin paljon kaikkia kivoja värejäkin :)

      Poista
  2. Olen yrittänyt ostaa hyvälaatuisia ja kestäviä tuotteita: 2 x nahkapannat ja hihnat, pompan takit molemmilla, yksi bot-loimi. Mutta sitten tulee noiden lelujen suhteen välillä haksahdettua :) Parsonit tuntien lelut ei aina kestä käytössä montaa sekunttia ja sitten sitä taas kiroo, että pitikö laittaa rahat roskakoriin päätyvään leluun. Käyn kyllä lemmikkiliikkeissä hypistelemässä kaikenlaista, mutta yleensä saan hillittyä himoni ostaa, varsinkaan mitään turhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä varustukselta teidän tytöillä! Mulla on vähän sitä vikaa, etten raaski koskaan ostaa sitä kalleinta, mikä varmaan olisi myös kestävin..? Tiedän tunteen noiden lelujen kanssa ;) Ne ei kauaa kestä. Siksi niitä ei auttaisi juuri ostaakaan, ellei löydä jotain kumisia.

      Poista
  3. Been there done that! Kiitos Anna! :D Panta sopii Lunalle hienosti, hyvä löytö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Luna ei vaan ollut yhtään poseeraustuulella uuden pantansa kanssa ;)

      Poista
  4. Joo, tulee tehtyä heräteostoksia :-) Lähinnä ne ovat leluja, jotka tulee revittyä nanosekunnissa. Onneksi en ole koskaan laskenut, paljonko niihin on rahaa lähes vuosikymmenessä mennyt!

    Pantojen, remmien, valjaiden ja vaatteiden suhteen olen mielestäni melko käytännöllinen. Molemmilla on ollut yhdet Hurtta-topat (tosin Mimmillä nuoruudenaikainen ei mahdu enää päälle...), BOTit ja nyt nuo Toppa-Pompat - kaikki mielestäni hyvänlaatuisia ja tarpeellisia. Kyllä nää ainakin mielestäni tarvii kovilla pakkasilla ja treenien/kisojen yhteydessä vaatetusta...

    Melko harvoin tulee siis haksahdettua mihinkään "turhaan" :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata laskeakaan :P Olen samaa mieltä, että kovilla pakkasilla ja treenien yhteydessä takki on hyvä olla, mutta millään viiden asteen pakkasella ei vielä takkia kaipaa. Tai kai se on niin koirakohtaistakin. Lelut taitaa olla parsoneilla vähän niitä turhia heräteostoksia :D

      Poista
  5. Eipä oikeestaan tule ostettua mitään heräteostoksia. Puruluita ja muita herkkuja silloin tällöin.
    Lelut ei meillä kettuterrierillä kauaa kestä käytössä, joten niitä ei olla osteltu aikoihin. Vinkupallolla vinguttelee, mut ei sitä ole ihmeeks rikki purru, kuten kaiken muun.

    Ihania nuo sinun parsonit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kettiksillä on siis sama, kun parsoneillakin, että harvat lelut kestää käyttöä. Onpa hassua, että vinkulelut kestää kuitenkin paremmin teillä! Meillä ei kestä nekään, mutta se röhkivä possu on sellainen, että sitä ei heti ekalla tai tokallakaan kerralla hajoiteta.

      Kiitos ja rapsutuksia myös teidän koirille <3

      Poista
  6. ♥ niiin suloinen, niiiin suloisella hauvalla♥♥♥ Tyttäreni Lady (parson) sai pentuja, he ovat suloisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Oi, ihanaa, kaikille pennuille pusuja ja Lady-emolle myös :)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!