1.6.2013

Treenilupa

Vihdoin se saatiin, TREENILUPA, aika tasan 4kk tauon jälkeen! Nemon hieroja kävi viikolla ja lääkäri oli ollut oikeassa, etuosa oli jumissa. Hierojan käsittelyllä jumit saatiin auki ja nyt vielä viikko tehdään lenkkiä flexissä ja Nemoa voi jo päästää vapaanakin muutaman minuutin kerrallaan.
 
Lisäksi saatiin hyviä jumppaohjeita, joista osa mulle ihan uusia! Suositteli myös jumppapallon käyttöä ja sen sellaisen littanan mallisen 'jumppatyynyn' (vai mikähän sen oikean nimi mahtaa olla), jossa koira voi siis seistä etuosalla ja tehdä pieniä temppuja vahvistaakseen etuosaa tai vastavuoroisesti takaosaa.
 
 
Nuga ja shettisvarsa Pepe
 
Päästään siis radalle tulevan viikon pe (treenit poikkeuksellisesti pari viikkoa toisena päivänä). Tällä viikolla Mutalassa mulla oli kaikki koirat mukana, mutta vaan Nuga pääsi treenaamaan, sillä Lunalla on juuri juoksujen parhaat päivät menossa.
 
Nugan kanssa ehdittiin ottaa vaikka mitä. Pientä valssi radanpätkää lämmittelyksi. Sitten pimeää putkea, ekaa kertaa ja ei mitään ongelmaa, hakee ja irtoaa hyvin! Myös puomille Nuga meni nyt ekaa kertaa ja kurssikavereiden opastuksella tehtiin niin, että nostettiin Nuga puomin alastulon puoleen väliin ja pyydettiin sen kipittämään alas ottamaan namia, sitten nostettiin vähän ylemmäs, sama homma ja vielä puomin keskeltä alas kontaktille. Sen verran sählä tuo poika on, että kaksi kertaa päätti sitten hypätä korkeimmasta kohdasta maahan, ihan niin kun isänsä... Lopulta kuitenkin keskittyi ja pysyi puomilla. Loppuun otettiin pitkästä aikaa keppejä ihan kädellä vieden ja menihän se. Nugan kanssa voisi alkaa selvästi tekemään paljon vaativampia juttuja, mutta kun se on mulle aina vaan vauva, 1v 8kk <3 Toisaalta kurssikaverit kommentoikin sitä puomikäytöstä niin, että vaikuttaa about 10kk ikäiseltä honkkelolta ;D
 
Nuga pysähtyy mukavasti kontaktiesteiden alastulolle, mutta teki treeneissä samaa, kun Lunakin eli kieri siinä alastulolla, kun tavoitteli namia :D Tän tempun esittäminen alkoi jo kotona, kun kontakteja tehtiin kuivaharjoitteluna olohuoneessa. Voisi olla aika hauskaa kysyä jossain agi.fi foorumilla, kuinka koiralta saa pois kierimisen alastulokontaktilla :D :D Ehkä sitä temppua täytyy vaan vähän vähemmän tehdä kotona. Tarjoaahan noi kaikki samaa kierimistä toisinaan, kun pyytää maahan, kieriminen on niin kivaa!
 
 
Nuga ja Frescot alias Esko
 
Lunalla on menossa 16. päivä juoksuista ja kyllä täällä vieläkin läähätystä ja vinkunaa riittää. Aamulla sain herätä alakerrasta kuuluvaan ulvomiseen... Yllättävän kivuttomasti tää on kuitenkin mennyt, kun on ei olla pidetty Lunaa ollenkaan alakerrassa vapaana, sylissä kannettu ulos. Huomattiin meinaan, että ne hajut aiheuttaa kauheata sekoilua pojissa ja ärähtelyä keskenään, kumpi sitä kohtaa saa eniten nuuskutella.
 
Jaksan vielä vaan hehkuttaa tätä kesäkeliä, niin ihanaa lenkkeillä, kun ei tarvi kun potkaista sandaalit jalkaan ja menoksi. Kaikki koirat käyttäytyy taas hihnoissa. Jopa Luna menee rantaan melko hillitysti ja odottaa hiekalla lupaa, koska saa pulahtaa veteen. Luna pääsi uimaan tänään ja pojat eilen. Nuga sujahti veteen flexissä nopeasti ja uiskenteli hetken, sitten kun palasi rannalle, niin vinkaisi ja piti toista takajalkaa ylhäällä. Mietin jo, että tässä on seuraava jalkapotilas, oliko venerannassa lasia, mutta pienen tarkistuksen jälkeen ei löytynyt mitään ja käytti jalkaa normaalisti. Tulkitsin sen niin, että vesi oli aikas kylmää vielä.
 
Nauttikaa kesästä! <3
 
 
Luna omenapuun alla

4 kommenttia:

 1. Toi kieriminen on meidänkin neidin lemppari:) Tosin ei ole sitä agilityssa tarjonnut, mutta muuten tokoillessa kylläkim. Hupaisaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) Menee TOKOt ja temput sekaisin, mutta pääasia, että on hauskaa! Effielle rapsutuksia :)

   Poista
 2. Ihanaa, että pääsette Nemon kanssa vihdoin treenailemaan! Hiljaa hyvä tulee :-) Meillä muuten on sellainen tasapainotyyny jossain nurkassa, mutta arvaa vaan, onko sillä tehty mitään... Joskus sen koirafyssarilta ostin ja melkein käyttämättömänä on ollut. Meikä on NIIN laiska!

  Toi kieriminen alastulokontaktilla on mulle ihan uutta, kuulostaa hauskalta :-D Tarviikin joskus tulla aikaisemmin treeneihin, niin pääsen ehkä näkemään ;-)

  Mukavaa kesän jatkoa! Toivotaan, että kelit pysyy kesäisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy malttaa ottaa pikkuaskelia. Mietin samaa, että toi tyyny olisi nyt hyvä Nemolle, mutta tuskin sitä saisin joka viikkoiseksi rutiiniksi... Saisiko sitä teiltä lainaan vaikka viikoksi pariksi? :)

   Nuga tekee kyllä kaikkensa, jotta nami heltiää... Samoin, mukavaa kesän jatkoa, törmäillään! :)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!