12.1.2013

Talli- ja agilityelämää

Meillä on ollut tällä viikolla ystävien hevonen hoidettavana ja ratsastettavana kolmena päivänä + mun hoitoheppa kahtena päivänä, mikä on tarkoittanut sitä, että illat on mennyt tallilla ja koirat olleet kotona/autossa bokseissa mukana. (Talli on autoteiden vierellä, joten siellä ei uskalla päästää koiria vapaana, eikä ole mitään karsinoitakaan, missä voisi koirat telmiä hevosen liikutuksen ajan). Torstai aamusta on ollut selvästi normaalia kovempaa vetoa nartun päässä.
 
Tämä tietysti kostautui tänään agilityepiksissä ja kun lisätään peliin huono omatunto talkoilettomuudesta, niin soppa on valmis ;) Jatkossa täytyy JOKO talkoilla TAI kisata. Koko kisaamisen mahdollisti kuitenkin mun mainio kepo, joka toi koiran paikalle kotoa asti (ei viitsinyt pitää Nemoa palelemassa autossa montaa tuntia) ja hoiti lämmittely- ja palautuslenkit! Ja vielä kaiken päälle kuvasi radat ja muutaman kaverinkin radat. Lisäksi kuljetti koiran kotiin, kävi kaupassa ja teki hyvää ruokaa. Pisteet kepolle!
 
 


Nuga avaa pakettia

Ensimmäinen kisarata meni ihan lekkeriksi. Nemo kävi kuumana, kun joutui odottelemaan vuoroaan about 20 min hallissa. Lähdössä ei olisi millään tullut sivulle, kun ihanat hajut vei mukanaan... (Sama oli viime viikolla virallisissa, että poika oli ihan sekaisin tyttöjen tuoksuista..) Onko nyt tavallista enemmän juoksuisia narttuja kenties?
 
Alkupäässä rataa oli puomi, jossa Nemo sikaili hyppäämällä kontaktin yli, mitä ei ole tehnyt enää vuosiin treeneissä. Jatkossa muistankin, että palautan sen epiksissä heti kontaktille, ettei jää sama hyppely päälle muilla esteillä ja seuraavilla radoilla. Nyt annoin Nemon vaan mennä, kun ajattelin, että purkaa kierroksensa, eikä jäädä takkuamaan mitään. Noh, sitten tulikin pian kepit ja kun niille yritin jarruttaa vauhtia, sinkoili Nemo välissä vapaavalintaisia esteitä ;D Lopusta en muistakaan sen tarkemmin, mutta lähemmäs sata virhepistettä kerättiin, veikkaisin.
 
Sitten oli kaksi koirakkoa välissä ja taas menoksi. Toinen kierros olikin jo hieman hillitympi, Nemo pomppasi jälleen puomin kontaktilla, mutta palautin sen ottamalla hyllyn. Sen jälkeen otti hienosti kuitenkin A:n kontaktin (muistin kehua, hyvä minä!) ja puomin nätisti. Lopussa kurvasi toka viimeisen esteen ohi, en varmaan näyttänyt sitä selkeästi, kun oli niin sekava fiilis ;D Mutta onneksi on video tapahtumista, sillä tuli kotona paljon paremmalle tuulelle, kun katsoin tämän toisen videon, ei se ollutkaan niin kovaa rässimistä, miltä tuntui (tietty vielä ekan radan jälkimainingeissa, mistä kuvaa en kehtaa tähän laittaakaan..). Tässä siis toinen hyllyrata: 
 
 
Saas nähdä, mikä meininki on viikon päästä Janakkalassa, kun sinne menin meidät ilmoittamaan pienen yllytyksen jälkeen :P Täytyy varmaan alkaa laittamaan noita omia pelisääntöjä paperille, mitä tekee missäkin tilanteessa, kun tuntuu pakka leviävän niin helposti. 

Illan kruunaakin reissu pentuja vellaamaan <3 Siellä taitaa olla jokusia pieniä simmuja auennut! Tuskin maltan odottaa!

Huomenna on vielä yksi tallipäivä, siivoan kodin, naputtelen ehkä jokusen tunnin työjuttuja ja sitten otetaan lonkkaa :) Leppoisaa viikonlopun jatkoa!
 
 
Nemo nakertaa lahjakuutiota (ennen trimmausta)
 
P.S. Tehtiin aamulenkki lähes kukonlaulun aikaan ja uskalsin päästää koirat juoksemaan vapaana puistossa + kämppärillä, vastaantulijoista ei ollut vaaraa, sen verran pimeää oli ja reipasta pakkasta ;)
 
P.S.2 Luna sai tuollaiset samanlaiset paketit jouluaattona kasvattajan luona ja lisää vietiin, kun joulupukki oli käynyt, vähän nakerrettavaa tytölle!

4 kommenttia:

 1. Hyvä Seppo-kepo :-) Olispa ollut kiva nähdä ratanne, mutta en jaksanut enää jäädä kisaavia katseleen. Omat radat on kyllä mielenkiintoista katsoa videolta, itsekin kelannut meidän ratoja ja tutkinut omaa ohjausta :-)

  Voi että, heppaviikko teillä! On siinä kyllä koirien lisäksi hommaa kerrakseen, vaikkakin mukavaa puuhaa!

  Aww, pennut on varmaan NIIN ihania ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shh... ei saa kertoa sille, että on ollut kepona ;) Epikset venyi kyllä taasen iltaan, vaikka tuntui, että osallistujia oli vähemmän, kun viimeksi. 7h tuli talkoiltua!

   Noi videot on kyllä hyviä, kun niistä voi vielä jälkeen päin oppia ja näkee sitä omaa ohjausta ulkopuolisin silmin. Mulla on vaan muutama video meidän radoista, mutta kelaan yleensä sitten vaan mielessäni, mikä meni pieleen ja mikä onnistui :)

   Sepäs se, olen ollut koko viikon ihan innoissani ja kierroksilla, kun on ollut niin mukavaa puuhaa! Olisi vaan pitänyt taas tajuta vähän rajoittaa ohjelmaa viikonloppuun, niin ei tule liian suurta stressiä.

   Pentukuvia luvassa, taas ;)

   Poista
 2. Hih, oispa mullaki oma kepo. :D Pitääköhän mun laittaa blogiin keponhakuilmoitus??? :DDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, toi mun kepo yllätti kyllä ihan täysin, kun ei oikein koskaan ole mitenkään innoissaan lähdössä koirahommiin mukaan :P Ilman muuta, hakemus sisään! :D :D

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!