27.1.2013

Laumakäytöstä (ja) jäällä

Viimeksi kun oltiin pentuja katsomassa, niin meidän lauma pääsi kolmisteen ulos juoksentelemaan, monen viikon tauon jälkeen. Luna ja Nuga siinä ottivat vähän yhteen ja hyvä niin, että tekivät välit selviksi (äitihän se tietty pomo on ;D). Nugalla on selvästi nyt murrosiän merkkejä, sillä haastaa isäänsäkin pihalla. Välillä kiilailee narussa Nemon eteen ja pissailee isänsä pissojen päälle. Sisälläkin on välillä jotain murinaa, jos ovat olleet erossa ja Nuga tulee sisälle ollen hihnassa kiinni. Nemo on siinä vaiheessa, kun ei huomaisikaan, ihan naama pokerina ja kun Nugan päästää vapaaksi tilanne on selvä, isä on pomo :D Tällaista oli havaittavissa etenkin parin kolmen päivän ajan, jonka jälkeen homma neutralisoitui. Ilmeisesti meidän työssäolo aikana oli välit puhdistettu, vaikkei siis mitään jälkiä ollut, mutta ilmapiiri taas entisellään.


Sisätiloissahan Nuga on nöyrää poikaa ja jos isää yrittää saada leikkimään, niin istuu sillan pää takakenossa jäykkänä ja ihan varovasti nostaa hitaasti tassua Nemon kuonoa kohti, josko isä innostuisi hippasille. Olisiko Nuga kopioinut käytöstä Lunalta, joka myöskin pyytää leikkimään etutassuilla kauhomalla. Tyyli äidillä tosin on eri, päälle vaan ja täysillä :D Joskus on Nemo murissutkin Lunalle, että mene nyt siitä, mutta Luna pistää ihan lekkeriksi ja hyppii Nemon päälle entistä enemmän tassut ylhäällä, ehkä siinä on sitten jotain lepyttelynkin makua, vaikka joku toisenmoinen koira voisi ärsyyntyä, kun on jo kerran murahtanut, mutta Nemo vaan huokaisee "naiset" ja ottaa paremman köllimisasennon, jos ei ole leikkituulella :)


Nuga kävi tehosterokotuksissa Oivassa ja samalla tehtiin terveystarkastus. Plakkia oli hieman kulmahampaissa, jotka sitten heti kotona poistin ja vähän vaikkua korvissa, mutta muuten poika kunnossa. Reissu meni ihan mukavasti, vaikka tätejä vähän nauratti, kun niin pienestä pojasta lähti mahtava haukku, kun tapasi aulassa useita uusia koiria. Onneksi rauhoittui pian ja kävi nätisti puntarillakin: 8,8kg (talvitakki päällä). 


Samalla reissulla veresteltiin muistoja vanhoilla kotikulmilla Pirkkalassa. Kierrettiin Vähäjärvi ja uskaltauduin päästämään koirat vapaana jäälle juoksemaan (kyseessä pikkuruinen järvi, jonka ympärillä paljon lenkkeilijöitä + hiihtäjiä). Tällä viikolla oltiin yhteensä kolme kertaa jäällä! On siellä vaan hyvä mennä, kun näkee niin pitkälle eteen, jos on vastaantulijoita. Tänään törmättiin sattumalta myös Lunan siskon porukkaan ja siitähän riemu repesi! Hyvin tulivat juttuun kolme poikaa ja yksi tyttö :) Hetken päästä jatkettiin matkaamme eri suuntiin, kunnes päästin taas pojat vapaaksi, niin eikös Nuga juossut takaisin eroamispisteeseen, jossa tällä kertaa joku aikuinen ja lapsi, kävi ne moikkaamassa ja kauheata kyytiä takaisin. Huutaminen ei auttanut mitään ja ihmettelin, kuinka niin kaukaa palasi takaisin päin, liekö luuli siellä vielä olevan tuttua porukkaa. 


Ihanan säyseää porukkaa täällä tänään, leppoisaa sunnuntai iltaa!

(Jos hevosilla 0,5h juoksutus liinassa vastaa 1h ratsastusta, niin onko se koirillakin sama, että 0,5h vapaana juokseminen kavereitten kanssa vastaa 1h narulenkkiä? Tosin käytännössähän menee usein koirien vapaana ollessa tunti tai pari ulkona, mutta noin niin kun teoreettisesti :)

P.S. Nugakin pääsi tällä viikolla agilityharkkoihin, kun oli niin vähän porukkaa paikalla. Hyvin pysyi kentällä, vaikka laidalla hääri uusia ihmisiä ja joku koirakin (boksissa). Tehtiin ekaa kertaa vähän pidempää rataa hypyillä ja putkilla, 7 estettä meni jo ihan mukavasti... ja vauhdilla!

2 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!