Lunasta tuli tänään virallisesti käyttövalio, aivan mahtavaa! Erityiskiitokset ja onnittelut kasvattajalle Eijalle, joka järjesti, kustansi ja oli tosi toimissa koko matkan! Itse lähinnä peesailin, seurasin sivusta ja lähetin Lunan välillä kotoa matkaan toisten kyydissä Ikaalisiin ja Poriin. Kiitos myös kaikille Lunaa kuskanneille.
Luna pääsi ensimmäisen kerran kettua katsomaan lokakuussa 2010. Sen jälkeen oli parit treenit, jossa Luna päästettiin kerran ketun kanssa vastatusten luolassa. Ensimmäinen luolakoe oli kesäkuussa 2011, meidän lomaillessa etelässä, jonne sitten saatiinkin viesti, että Luna on saanut täydet pisteet muutaman minuutin kokeella! Iloinen tyttö ja pokaali odotti meitä kotona :) Seuraava B-koe oli elokuussa ja A-koe heti syyskuussa. Alkuun oli puhetta, että lähdetään harjoittelemaan hiekan kaivamista, A-koetta varten, mutta kun koe sitten järjestettiin sopivasti pian B-kokeen jälkeen, niin ei muuta, kun Luna tosi toimiin ja kotiinhan sieltä tultiin taas aivan mahtavalla tuloksella: A49! Tänään oli sitten vielä pieni muodollisuus eli tyhjän luonnon luolan tarkastus ja näin ollen tällä päivämäärällä saa käyttää käyttövalion titteliä Lunasta puhuettaessa :) Seuraaviin näyttelyihin Tuulokseen ja erkkariin Lohjalle Luna osallistuukin sitten komeasti käyttövalioluokassa :)
1316194282_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
A-kokeen pokaalia vielä odotellaan
Sitten arkisempiin aiheisiin. Oletteko huomanneet, että nyt tulee mieletön määrä hiekkaa ja kuraa sisälle koirien jaloissa (ja omissa kengissä)..? Meillä on imuroitu tällä viikolla jo kolme kertaa ja taas näyttää siltä, että tarttis tehdä jotain... Viimeksi, kun ostin uusia pölypusseja imuriin, huomasin samalla hyllyllä, Vapaa Valinnassa, pölynimurin hajunpoistajan eli aktiivihiilisuodattimen, joka leikataan sopivan kokoiseksi ja asetetaan moottorisuodattimen eteen. Testasin sitä nyt ensimmäistä kertaa ja totta tosiaan  tunkkainen pölynhaju ei tullut ilmoille. Edullista ja kätevää, suosittelen!
Paketissa sanotaan näin:
"Aktiivihiilisuodatinta käytetään yhdessä pölynimurin moottorisuodattimen kanssa. Se imee tehokkaasti hajukaasut huoneilmasta ja imurista myös säilytyksen ajan."
Tällä viikolla on lenkkeilijöitä koeteltu, kun syksy on tullut ihan rytinällä... Kerran seistiin motissa kuusen alla, kun vettä tuli kuin saavista kaatamalla, siinä alkoi jo koiratkin olemaan ihmeissään, että mitä tää tämmönen nyt on. Koirapuistoja ollaan taas hyödynnetty, niitä kun Tampereella on ihan mukavasti ja sateella niissä saa olla ihan omalla porukalla ;)
P.S. Hienosti oli tullut osallistujia kroko-arvontaan heti ensimmäisenä päivänä, kiitos siitä :) Pyrin kurkkaamaan jokaisen uuden lukijan blogiin, jos linkin on jättänyt näkyville. Vielä on aikaa osallistua arvontaan täällä!
P.S.2 Oli taas aika vaihtaa blogipohja johonkin syksyisempään, mutten suostunut vielä mihinkään synkkään, joten taustalla raikas 'Syksyn satoa' Tuunarin sivupohjista.