Viimeiset kesän agilityharkat on takana ja on aika siirtyä sisätiloihin uuteen halliin Tesomalle. Mielenkiinnolla odotetaan, millainen halli on. Lähinnä kiinnostaa, kuinka kentät on aidattu, pääseekö koirat (Luna) sieltä karkailemaan... Nemo ei onneksi enää karkaile, vaan tekee hommia täysillä! Niin täysillä se oli tällä viimeiselläkin kerralla, että alkuun oli pakko päästää Nemoa rallaamaan hyppyjä ja putkia, jotta pystyi keskittymään oikeaan rataan. Ville oli taas kehitellyt meille haastavan juoksuradan ja tekemistä riitti. Onneksi meitä on nyt muutama kerta armahdettu ja ollaan suosista tehty rataa parissa osassa, kun jonkun kinkkisen kohdan yhdistäminen toiseen ei vielä suju.
1317137675_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Nemo viime talvena hallissa treenaamassa, kuva: Tuisku Laine
Harkkojen lopuksi sai vielä kokeilla open konkarikoiran Klenin kanssa, mikä on aina mukavaa ja opettavaista. Siinä radalla sen sitten huomasi, etten ole itsekään vielä valmis niin vaativille radoille, kun tuli yhtä sun toista takkua... Kleni olisi mennyt, jos vaan olisi osannut ohjata. Toiset kurssikaverit vetivät hienosti koiran kanssa radan nollana, mutta mulla ei rahkeet riittäneet. Noh, täytyy vaan yrittää enemmän ja muistaa, että olen vuosissa vähiten treenannut meidän treeniryhmästä, mikä sinänsä on otollinen paikka, kun taso on kova, niin joutuu itsekin skarppaamaan ja pääsee kokeilemaan vaikeampia kuvioita. Tosin niitä onnistumisiakin pitäisi joskus saada, ainakin Nemolle :)
1317137764_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Vauhtia on, kuva: Tuisku Laine
Ne talven treenipaikatkin on nyt selvillä! Saadaan jatkaa Nemon kanssa Villen ryhmässä ja Luna on myös tiistaisin edellisessä ryhmässä ennen Nemoa. Tulee pitkät treenipäivät, mutta mielummin näin, ettei tarvi useampana päivänä ajella hallille. Harmi, ettei jatketa enää Milan kanssa samassa ryhmässä, tässä on yhdessä tullut vuosi treenattua, lämmiteltyä koirat ja tsempattua toisiamme kisoissa, mutta eiköhän vielä törmäillä kuitenkin :)
1317138433_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Mila lentää, kuva: Tuisku Laine
Nyt voi alkaa miettimään muitakin harrastuksia eli ainakin jotain uutta ratsastuskuviota. Talli pitää olla kyllä tällä kertaa sellainen, mihin koirat voi ottaa mukaan, niin ei tarvi aina valjastaa miestä viihdyttämään koiria tallipäivinä, varsinkin, kun ne päivät venyy usein pitkiksi ;) Haaveena on ollut heti alusta asti, että koirat voisi ottaa maastolenkille mukaan itse ratsastaen. Nemon veli Xavi kulkee viikottain hevosen mukana metsässä, kun on pennusta asti päässyt mukaan. Jos haaveensa saisi toteutettua, niin ensin tarvisi löytyä Pirkanmaalta sellainen talli, jossa maastoon pääsee ilman autoteiden ylitystä (Nemo ei ainakaan tajua väistää autoja..) ja sitten pitäisi saada ensimmäisille kerroille mies/kaveri mukaan maastolenkille, joka veisi koiria ensin hihnassa ja kaiken päälle pollen pitäisi olla sellainen, ettei se hätkähdä, vaikka tulisi pienet parsonrallit kesken kaiken... :D
1317137837_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Liitää liitää, kuva: Tuisku Laine
Niin joo, nyt sen voi jo julkistaa eli ollaan löydetty oma koti, pienellä pihalla <3 Rahkeet ei ihan riittääneet siihen omakotitaloon, muutetaan lokakuun lopussa Rantaperkiöön rivitalokolmioon. Koska mennään lenkille Tanja ja Ulpu sekä Siru ja Muska, Maisa sekä Pai? Pian ollaan melkein naapureita :)