23.4.2014

100% energiaa

Veljentyttöni Jonna (12v) kyläili meillä, meidän ilona ja koirien hoito apuna, pääsiäisen vietossa. Joka päivä touhuttiin aikuisten koirien ja pentujen kanssa sekä ihan muita tyttöjen juttuja.

Jonna ihmetteli yksi ilta, kun Nemo oli väsyksissä (pojallahan on tapana sammahtaa noin kello 21-22 paikkeilla, kuten mullakin), mutta aamulla herätessään totesi: 'Jaahas, se on sitten taas 100% energiaa' (Nemo veti pylly pystyssä sadetanssia Jonnan punkan vieressä..). Niin me koko pääsiäinen tuumailtiin, kuinka paljon energiaa kullakin koiralla on sillä hetkellä, mistä sitä saa lisää ja voiko se välillä olla jopa 110%.


Siltä se ainakin tuntui, kun käytiin vapaaharkkaamassa agilityä Piskien kentällä. Kaikilla oli niin kivaa ja Jonna yritti mua taivutella, että joku pennuista olisi hänen tuleva agilitytykkinsä :D Tai ainakin kursseille olisi kiva päästä, mutta lupauduin vasta siihen, että pääsee meidän mukaan vapaaharkkaamaan ja saa juosta vaikka kaikkien kolmen kanssa. 


Paras päikkärikaveri <3

Muuta touhua riitti, kun Jonnan luokkakaveri oli kylässä ja ulkoilivat pitkin Härmälää + leikkivät meidän pihassa, mm. kuinka Luna saadaan hyppäämään hyppynarua :D Se ei tainnut ihan onnistua, vaikka kaikkia muita temppuja koirat ovat oppineet hämmästyttävän paljon, Nemo kuulemma osaa nykyään sammuttaa valot. Koirat olivat mukana myös tallilla, tehtiin maastolenkki porukalla ja saivat kaivella kentällä kuoppia ja maistella maalaismakuja.

Ai niin ja tehtiinhän me pieniä hankintoja pentupaketteihin... Leluja ja herkkuja. Ajateltiin myös väkertää itse pienet narulelut jokaiselle kuudelle. Bongasin netistä ohjeen ja ensimmäistä olen aloittanutkin, mutta ei se ihan priimalta näytä. Ehkä harjoitus tekee mestarin. 

Kovasti odotan, että pentujen silmät aukeaa, luomet näyttää, että ne olisi aavistuksen väljemmin kiinni, joten eiköhän näinä päivinä! Kynsiä olen myös yrittänyt leikata, mutta toistaiseksi vasta Värittömän kaikki kynnet on siistitty, muut ovat alkaneet möngertämään sylissä täyttä häkää.


Vilkas äidin helmoissa

2 kommenttia:

  1. :D Lunalla ja Nugalla ainakin oli aamulla se 110 % energiaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, näin se on lähes joka aamu, naapuritkin sitä joskus ulkona ihmettelee, kun virtaa riittää klo 06 :D

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!