5.3.2023

Lunta on riittänyt

Helmikuu hujahti tapansa mukaan nopeasti ja viikko viikolta on saanut ihastella illan valoisuutta aina vaan pidempään. Nyt on jo aamuisinkin klo 8 maissa valoisaa.


Lunta riittää

Luna kävi 13-vuotistarkastuksessa ja rokotuksilla Unnalla Oiva Eläinklinikalla synttäreiden jälkeen ja kaikki vaikutti hyvältä. Mitään rokotusreaktiota ei tullut, kuten ei aiemminkaan. Hammaskiveä oli jonkin verran, mutta tilanne ei ollut vielä huono. Ollaan menossakin huhti/toukokuulla maksa-arvojen kontrolliverikokeisiin molempien koirien kanssa, joten jos tulokset näyttää hyvältä ja niin ollen rauhoittaminen on turvallista, niin varaan ajan hammashoitoon Lunalle. Kiitos taas Unnalle mukavasta kohtaamisesta!

Olen unohtanut vallan kertoa, kuinka hienosti viimeksi saatiin Sailan kanssa otettua verikokeet Nemolta. Poikaahan jännittää nykyään lääkärissä ja verikokeen otto on ollut hieman haastavaa, kun Nemo ei pysyisi ollenkaan paikallaan ja kiinnipitämisestä ei ole koskaan tykännyt, vaan silloin ainakin ponkaisee johonkin suuntaan. Sailan kanssa siis tehtiin niin, että pyysin Nemon olemaan paikalla ja näytin samanlailla namia, kun näyttelyissä. Poika tapitti namia ja suurin piirtein heilutti häntää, meni vaan noin puoli minuuttia, kun Saila oli homman hoitanut, eikä Nemo huomannut mitään. Sitten saikin jo antaa namia ja kaikki hyvin. Mahtava Saila!


Pientä kahluuta, kun vasta päätiet aurattu

Koirat ovat päässeet tiheään automatkoille mukaan, kun mulla oli toisella puolella kaupunkia kirppispöytä, jota kävin järkkäilemässä 2 viikon ajan. Samoilla reissuilla pääsivät välillä lenkeille, välillä odottivat auton perässä ja ihme kyllä hiljaa, vaikka yleensä mihin tahansa saapuessa haluavat heti ulos autosta tsekkaamaan mestat. Ilmeisesti kuitenkin tuo kauppareissuilla auton perässä olo on niin tuttua juttua, eikä parkkiksella/parkkihallissa mitään niin kiinnostavaa, joten odottivat nätistä tyytyväisinä tuhisten. Yhdelle reissulle Nemo ei edes lähtenyt mukaan, nukkui vaan tyytyväisenä omassa pedissään, joten Luna lähti tikkana yksin mukaan. 

Ollaan lenkkeilty myös vanhoilla kotihuudeilla Härmälässä ja vierailtu mummulassa + tehty lenkkiä Tammelassa. Nemolla on vaan kauhea vauhti päällä ja ikuinen nälkä, niin ei malta oikein rauhoittua missään... Vaeltaa koko ajan ympäriinsä herkkujen toivossa, heiluttaa häntää ja kerjää huomiota. Mummulla on kaikki varastettava tavarakin nostettu yläilmoihin, mutta kun ei muulla huomiota saa, niin vie paperinkeräyslaatikosta paperia ja alkaa silppuamaan niitä häntä heiluen :D Sama tapahtui myös kotona yhtenä etäpäivänä. Omaan boxiin sitten kyllä rauhoittuu ja hetken päästä kuuluu kuorsaus, kun poika on sikeässä unessa eli taitaa olla yliväsynyt, kun alkaa jekkuja keksimään.


Lumikuono <3

Koirat tuli trimmattua ja kynnet leikattua viikko sitten. Karvat olikin päässyt jo melko pitkiksi, varsinkin Lunalla ja Nemolla oli takajalkojen sisäpuolella kaksi pientä rastapalloa eli oli jo korkea aika, vaikka aina sitä miettii, viitsiikö kovilla pakkasilla viedä karvoja. Hyvin ovat kuitenkin pärjänneet ja jos vielä kovaa pakkasta tulee, niin laitetaan ulos takkia niskaan. Tämä talvi onkin ollut tähän asti kohtuullinen eli ei onneksi kovin montaa megapakkaspäivää (koirilla on ollut takit päällä lenkillä 2krt), kohtuudella lumimyräköitä ja liukkaitakin vaan 1-2 päivää kerrallaan. Viime ja sitä edellinen talvi oli jotain aivan muuta... Meillä täällä korvessa on myös koko ajan ollut lunta! Vaikka keskustassa on ollut sulaa, niin metsän siimeksessä lunta on riittänyt. 


Kotiin päin

Meillä alkaa huomenna talviloma, joten suunnataan perinteisesti Lapinniemen kylpylään sukulaisten kanssa. Mulla on nyt useampi päivä lomaa, niin saa ottaa rennosti fiiliksen mukaan (aiempina vuosina olen kylpylästä käsin tehnyt etätöitä). Suunnitelmissa on tietty ulkoilla koirien kanssa Lapinniemen--Koukkuniemen-Käpylän-Kaupin upeissa maisemissa ja sisätiloissa yrittää ottaa rauhakseen. Ajattelin ottaa koirille mukaan häkin lisäksi pedit, josko niihin malttaisi välillä mennä kerälle. 

Mukavaa kevään odotusta! Opin tällä viikolla, että maaliskuu on jo kevätkuukausi... Näin se kuulemma menee: kevät = maalis-huhti-touko, kesä = kesä-heinä-elo, syksy = syys-loka-marras ja talvi = joulu-tammi-helmi. Kai se on uskottava ;)


Taloyhtiön takapihalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!