18.11.2022

Vauhti kiihtyy

Minä tunnen, kuinka vauhti kiihtyy... Koirat on olleet aika villeinä perinteisesti marraskuun kunniaksi ;) Koronaan sairastumiseni tietysti lisäsi vauhtia entisestään, kun pari viikkoa meni mulla sairastaessa ja väsymyksen kourissa, joten lenkit oli tavallista lyhyempiä. Tämä viikko on oikeastaan vasta eka, kun ollaan uskallettu tehdä pidempää lenkkiä ja tulevalla viikolla on vihdoin lupa palata normaaliin liikuntaan eli pääsen jumppaan, jee!


Ekoja pidempiä lenkkejä


Ihana auringonpaiste marraskuussa, vaikka olikin ns. vuoden harmain päivä

Nemolla vauhtia on piisannut myös siitä syystä, että löysin Aktivait tehovitamiinin Oiva Eläinklinikan hyllystä samalla, kun hain uutta Britin Hepatic nappulaa, mikä suojaa maksan toimintaa. Poika on saanut Aktivaitia kaksi viikkoa ja hyppii sekä juoksee ihan hulluna sisällä sekä ulkona :D Aloin nyt antaa vitamiinia vaan joka toinen päivä, josko se rauhoittaisi menoa. Aktivaitia aloin antamaan, josko se auttaisi dementiaoireisiin eli lähinnä siihen, ettei Nemo olisi koko ajan kerjäämässä nappulaa, muistaisi syöneensä juuri 10 minuuttia sitten. Eilen illalla kyllä malttoi pötkötellä, eikä juossut koko ajan keittiöön, harvinaista herkkua. 


Mummun jaloissa


Ja toinen kyljessä

Lunalla virtaa tottakai piisaa, vaikka aamulenkin sijaan käpertyy pienemmälle kerällä karvapetinsä uumeniin <3 Ollaan taas tehty kaksin laatuaikalenkkiä ruokkiksella ja iltasella, jotta saa pahimmat energiat purettua. Nemon kanssa mennään kuitenkin enemmän nuuskutellen, vaikka toki välit juostaan, mutta sitten taas pysähdytään toviksi, jos toiseksi, jonkun hyvän hajun ääreen. 


Viekussa on hyvä paikka, vaikka sitten työpuukkojen


<3

Ollaan aika paljon tehty lenkkejä pois kotiympyröistä mm. Piikahaassa entisen kodin vakireitillä, Pirkkalassa (jossa kuulin myöhemmin olevan koirien rajua mahatautia liikenteessä) ja Ylöjärvellä harjulla omalla porukalla ja sitten Hannan, Martin ja Miisan kanssa omakotitaloalueilla Julkujärvellä päin. Kaverilenkki teki hyvää, vaikka mua selvästi hengästytti ja selkä oli märkä, Nemo taisi vetää täysillä sen vitamiinin voimin, vaikka arvelin, ettei jaksaisi tunnin lenkkiä. 


Makrametyön apuri...


Ihan sivistyneesti tässä vaan katselen ;) Langat kävi kyllä pariin kertaan suussa :D

Mummu oli meillä hoitamassa koiria yhden yön ja jäi vielä toiseksi yöksi kylään. Koirat nautiskelivat huomiosta ja hoitoaika oli mennyt mukavasti sekä iisisti. Koirat olivat viikonlopun jälkeen maanantain ihanan rauhallisia mun tehdessä etätöitä. Tuntuu, ettei ne nyt taas rauhoitu, ellei ole joku erilainen aktiviteetti annettu. 


Nemo fyssarilla riepotteli ensin aktivointimattoa


Ja kurkotteli sitten nappulaämpäriä

Nemo tuli trimmattuakin ja pääsi fyssarille. Molemmissa oli aika vilperinä, eikä olisi oikein pysynyt paikallaan. Mitään erikoista jumia ei onneksi löytynyt, vaikka taas kuukauden ajan on nuoleskellut lonkkiaan noin kerran päivässä tai joka toinen päivä. Alkoi heti, kun kelit viileni. Silloin lenkit oli lyhyempiä, joten tiedä sitten, onko parempi lyhyet vai pidemmät lenkit. Muuten kyllä loikkii iloisena, mutta lonkan sisäpinnat aavistuksen punoittaa, iho ei ole kuitenkaan mennyt rikki. 


Tampereella on kahtena päivänä satanut lunta


Luna ruokkiksella laatuaikalenkillä


Tomusokerikuorrute

Täällä on yritetty maksimoida vuoden pimeimpään aikaan itseä hemmottelevia juttuja mm. 

- Lempikirjasarjan uusin kirja luvussa, ei malttaisi laskea käsistään, mutta toisaalta haluaisi säästellä, ettei tulisi hotkittua muutamassa päivässä

- Kahvin sekaan kardemummaa ja kanelia

- Joka päivä valoisalla ulos, jos mahdollista

- Kynttilöiden polttoa ja kausivalojen ihastelua (sähkölaskun antamissa rajoissa :D)

- Laivaristeily miehen kanssa, oli niin ihana reissu, teki hyvää! Harvinaista herkkua, kun elämä pyörii 24/7 koirien ehdoilla ;) <3

- Makramekurssi samanhenkisessä seurassa

- Käsitöiden teko itselle ja joululahjaksi

- Hyvän mielen sarjoja Netflixistä ja Areenasta

Mitäs muita hyvän olon vinkkejä tulee mieleen? Mukavaa viikonloppua!


P.S. Blogitekstiä kirjoittaessa Nemo ehti jo napata sohvapöydältä kauppakuitteja ja lähteä retuuttaan niitä pitkin olkkaria... Täytyypi viritellä koirille vielä jotkut älylelut, josko siitä rauhoittuisivat sitten.

2 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!