30.10.2022

Rennoissa merkeissä


Lokakuun väriloistoa


Metsässä


Seikkailupolkuja


Nemon kanssa kaksin lähimetsässä

Kulunut viikko on mennyt koirilla rennoissa merkeissä mun sairastaessa ekaa kertaa koronan. Tulipahan testattua, että koirat pärjäävät pelkällä pihaan menolla vuorokauden, jos niikseen on. Melko hyvin malttoivat sisällä pötkötellä ja varsinkin aamupäivisin saivat kerrankin nukkua rauhassa, kun en liikkunut mihinkään sohvalta, niin ei tarvinnut niidenkään. 


Sairasteluviikon tähtihetkiä


Piilossa


Rennosti


Lämmike jaloissa


Nemollekin maistuisi amppari

Odottivat kyllä innoissaan lenkille lähtöä ja puuhailivat muutamana päivänä taas aktivointilelujen/nuolumattojen kanssa. Yhtenä iltana Nemo myös bongasi mun jalasta siilivillasukat ja alkoi niitä "piikkejä" kokeilemaan hampaillaan :D Nuorempana en olisi voinut varmaan käyttää koko sukkia, sillä Nemo olisi pitänyt niitä riepotteluleluinaan vallan, kaikki pörröinen kiehtoo.


Pyynikillä lenkillä


Tuoksut vie

Koirat kävivät kolme viikkoa sitten kontrolliverikokeissa, kun molemmilla maksa-arvot hieman koholla. Tilanne oli molemmilla ennallaan eli ei ollut noussut, eikä laskenut, paitsi Lunalla yksi arvo oli jopa himpun verran parempi. Tilanne siis stabiili eli ei hätää, mutta aloitettiin nyt myös Nemolle maksaasuojaava täydennysrehu tabletti Epato. Eläinlääkäri suositteli myös maksaystävällistä nappulaa, minkä ajattelin hakea tulevalla viikolla, kokeillaan ekana Britin Hepatic ruokaa, jossa ei ole viljoja. Lunalle taidan syöttää vielä toisen Britin ruoan loppuun, mikä sopii sille hyvin, pussista ei ole enää paljoa jäljellä. Nemon ruokaa on vielä monta kiloa jäljellä, mutta kakkaa niin paljon, että parempi varmasti jo vaihtaa. Nappulan määrää on täytynyt nostaa kesän jälkeen, kun lenkkeillään taas viileämmällä kelillä enemmän. Tarkistin muuten vielä lääkäriltä ja koirien herkkuja tulee jatkossa välttää, juustoa saa antaa vähän ja esim. piimää ja raejuustoa voi antaa huoletta.

Seuraava kontrolliverikoe on sitten joskus alkuvuodesta, sillä uuteen ruokaan siirtyessä menee 12-16 viikkoa, jotta se näkyy tuloksissa. Samalla ultrataan Nemon maksa, kun sitä ei ole koskaan katsottu. Onneksi molempien vointi on hyvä ja se on lukuja tärkeämpää. Maalaisjärjellä ajatellen olisikin ihme, jos kaikki verikokeet olisi yhtä priimaa, kun nuorella koiralla, onhan molemmat jo reippaasti yli 10-vuotiaita. 


Komeat värit iltalenkillä


Koivistonkylän Prismalla lenkki + kauppareissu yhdistetty


Sorsapuistossa lenkillä


Tampere-Talo


<3

Mummu oli meillä kolmisen päivää kylässä ja pari yötä. Koirat niin nauttivat, kun oli seuraa ja päivät meni rauhallisemmin, kun koko ajan ei tarvinnut seurata mua. Vuoron perään pääsivät rapsutuksiin ja kylkeen, vaikka Luna olisi ollut mummun sylissä 24/7. Lenkillä oli myös mukava käydä porukassa, ei tarvinnut niin pelätä irtokoiria, kun oli pari lenkittäjää ja useammat silmät. 


Kotiharjulla lenkillä


Mummun kainalossa


Tässä on hyvä olla <3

Pariin viikkoon ei olla törmätty naapurin koiriin. Heillä ilmeisesti on alettua asettua taloksi, sillä aamulla, kun on lähdetty lenkille, niin on vielä valot ollut sammuksissa, joten on päästy melko huolettomasti ulkoilemaan. Toki menen vaan yksi koira kerrallaan. Useasti myös klo 16 maissa heillä ei ole ollut autoa pihassa, joten silloinkin on päästy kulkemaan hyvin. Toisinaan naapurin koirat ovat haukkuneet sisällä, niin siitä olen tiennyt, että ihmiset ei ole kotona, joten on ollut jälleen meille hyvä sauma lähteä lenkille. On tehty myös useamman kerran viikossa niin, että otettu koirat auton perään, vaikka kauppareissulle ja ovat päässeet sitten lenkin kaupan tuntumassa. Onhan nämä kauppojen lähellä olevat lenkkimaastot tullut jo vuosien aikana tutuksi ja tulee suosittua niitä, missä vieressä on puistoa, metsää tms.


Tesomajärvellä


Uimaranta on tyhjä


Luna laatuaikalenkillä


Metsäpoluilla


Normipäivä pöydällä :D

Iloa ja valoa vuoden pimeimpään jaksoon, marraskuu on ihan just täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!