4.10.2022

Kiltti, lempeä, koulutettavaElämäni tärkeimmät eläimet <3 Kuvat: Monna Rantanen

Arvaatko, minkä koirarodun kuvaus tämä on: kiltti, lempeä, koulutettava? No nöffin eli newfoundlandinkoiran ja meillä on niitä nyt 2 seinänaapurissa 6v ja 11v sekä 1 norwichinterrieri 13v. Hieman jännemmäksi on nyt mennyt lenkille lähdöt ja kotiin tulot, koska asuntojen ulko-ovet on lähes kiinni toisissaan, kuistilla vaan pieni väliseinä, jonka päästä Luna kurkkii naapurin puolelle ja Nemokin lenkiltä palatessa monesti haluaisi hypätä sille puolen. Luna ei tunnetusti siedä muita koiria ja mielellään tappelee aina, kun tilaisuus koittaa. Toki ensihuudon jälkeen aika nopeasti rauhoittuu, kun tajuaa, ettei pääse iholle, eikä ne toisetkaan pääse, eikä tee mitään. Nemo tykkää muista koirista, muttei kuitenkaan halua isoja koiria iholle. 

Parsonin kuvaus Wikipediassa on: energinen, älykäs, karski, kuuliainen, innokas, iloinen. Pitää paikkansa. Miten sun lempirotua kuvaillaan?


Malttavat hetkeksi pötkötelläkin: Nuga, Luna ja Nemo

Olenkin nyt vienyt koiria lenkille naapurin oven edestä (täällä ei ole mitään muuta reittiä, ellei kulje toisen naapurin takapihan kautta) niin, että Luna on aina kainalossa ja Nemo lyhyellä hihnalla. Ollaan myös lenkkeilty kahdessa erässä, niin on paremmin tilanteet hallittavissa. Luna kun kiihtyy ihan silmittömästi ja hihnassa holtittomasti vetäessään teilaa Nemon mennessään... Ja välillä meikäläisenkin, jos oikein riehaantuu. Lisäksi tietty kuulostelen tilanteet ensin ennen, kun avaan ovea yms. Tästä teetin canvas taulun, kaikki näyttävät omalta itseltään, vaikka ovatkin ihan lentoon lähdössä tai ehkä juuri siksi ;)

Nähtiin kyllä jo naapurin eläkeläispariskunnan kanssa ja juteltiin koirista. Heillä ollut aiemmin noita norwichejä useampia ja nartut tapelleet keskenään, joten sinänsä tuttu tilanne, millainen terrieri on ;) Enää huolestuttaa ainoastaan se, kun tulevat autolla pihaan, niin koirat on päästetty peräkontista vapaana juoksemaan etuovella ja samalla kuuluu haukkua. Sanoin kyllä, että eihän koirat ole vapaana ja vakuuttelivat, että ei. Ovat asuneet isossa omakotitalossa maalla, jossa on ollut iso aidattu piha. Nyt on hieman totuttelemista kaupunkiin, mutta sisätiloissa on ollut kyllä rauhallista menoa, eikä Luna ole reagoinut yksittäisiin haukahduksiin. Täytyy vaan toivoa parasta, ettei paljon törmäillä.

Hyvää eläintenpäivää! Vuosien varrella on kertynyt iso joukko aivan ihania eläinkohtaamisia ja erityisiä karvakuonoja ja -turpia <3


Mun murut <3 Luna hieman murjottaa, kun on pakko istua sylissä, vaikka paljon kivempi olisi juosta kuvausstudiota ympäriinsä :D

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti vältytte yllättäviltä kohtaamisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosin se kohtaaminen ehti jo tapahtua :D Onneksi ei käynyt mitään.

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!