29.7.2022

1- ja 14-vuotias temppukurssilla

Nemon temppukurssi Tamskilla alkoi tällä viikolla. Ensimmäisellä kerralla oli paikalla vaan yksi kurssikaveri welsh corgi Daisy, vuoden ikäinen iloinen tyttönen. Meillä oli siis hyvin aikaa ja tilaa. Opettaja Kirsi oli mukava ja päästiin höpisemään kunnolla koiramaisia juttuja laidasta laitaan. Hänellä itsellään on labbiksia.

Kaikilla kurssille osallistujilla on koiratanssitaustaa, joten tehtävät muotoutuvat vähän lajia ajatellen. Meillä olikin 8 eri pistettä, joissa jokaisessa oli rekvisiittaitavara, jonka luona käytiin ensin tekemässä joku omavalintainen temppu rekvisiittaa hyödyntäen. Pisteillä oli mm. eriaisia korokkeita, jumppatyyny, matto, tötterö ja pikkuputki. Nemo meni jokaisen luo ihan innoissaan ja alkoi itse jo tarjomaan temppuja, ihana, rohkea ja iloinen poika!


Ilme kertoo kaiken, huomaa häntä!

Välissä pidettiin taukoa ja käytiin läpi, mitä kaikkea oltiin pisteillä keksitty. Seuraavaksi opettaja sanoikin molemmille koirakoille tietyn pisteen ja mitä siinä piti tehdä. Meille valikoitui tötterö, joka laitettiinkin kyljelleen ja Nemon piti kurkata sinne sisään. Noi on niin parhaita juttuja, kun ei tule itselle mieleen ja samalla on hyvää aivojumppaa sekä rauhallista tekemistä, kun koiran pitää itse oivaltaa, mitä kuuluu tehdä. Heti, kun vähänkin vilkaisi oikeaan suuntaan, alettiin palkkaamaan naksuttimella ja namilla. Nemo oli niin pätevä!

Toinen tunti on parin viikon päästä, mikä onkin juuri hyvä rytmi meille. Joka viikkoinen temppuilu olisi liian tiuhaan ja nyt ehtii kierrokset laskea seuraavaan tuntiin. Silloin on luvassa tötteröön kurkkaus tempun jatkoa, pikku putken etujalkojen sisään laitto (putki siis pystyssä) ja koiratanssissa tärkeä, kuinka liikutaan liikkeestä toiseen. 


Arboretumissa trimmattuna

Viimeisiä lomapäiviä viedään ja neljä viikkoa meni nopeasti, mutta toisaalta aikaa oli ihanasti perheen kanssa oloon sekä kotona puuhailuun. Tällä viikolla käytiin lenkin varrella popsimassa mustikoita suoraan mättäistä, Nemo varsinkin on kovasti marjojen perään, maistuu ne toki Lunallekin, kun mä kerään ja tarjoan kämmeneltä. Herkuttelu jatkui myös Musti ja Mirrin koirien hirvijäätelöllä. Se taas on Lunan suurta herkkua, mutta Nemo ihmetteli alkuunsa makua, kunnes söi kaikki ja nuoli kuppinsa puhtaaksi.

Käytiin tänä vuonna vasta ekaa kertaa Hatanpään Arboretumissa, joka on oma lempparikohteeni varmaan jo 20 vuoden ajalta. Tiesin etukäteen, että Luna on kierroksilla, mutta kyllä se jälleen yllätti, kuinka kuumeni ihan vaan, kun autolta lähdettiin kävelemään kohti ruusuja. Auto oli kauempana parkissa, eikä matkalla tullut kiihdyttäviä koiria tai muita eläimiä vastaan, mutta niin vaan riehui. Mulla oli onneksi namit mukana, joita malttoi välillä jäädä odottamaan peppu maassa silmiin tapittaen, hyvä Luna (kontaktitreeni kotona tuottaa tulosta)! Onneksi hieman rauhoittui, kun käännyttiin pois päin Pyhäjärvestä, uimaan olisi varmasti mennyt...


Ruusuja tsekkaamassa

Koirat on olleet taas joka touhussa mukana ja Nemo on kunnostautunut mun lankarullien varastamisessa... Ne napataan nopeasti suuhun, juostaan vähän kaueammaksi ja aletaan silppuamaan :D Onneksi vaihtokaupat syntyy nopeasti, kun tarjoan namia, eikä yksikään kerä ole tuhoutunut. Myös tyhjät lankavyyhtipaperit saa kyytiä :D Langat onkin nyt ajankohtainen ajanviete, kun perustin kädentaidot aiheisen Instagram ja Facebook tilin nimellä Pupuannan Käsityöt. Tilillä on näytillä omia töitä, ohjeita ja pieniä töitä myynnissäkin. Tervetuloa seuraamaan!


Kesäväreissä makramekorviksia
(Näitä lankoja ei ole Nemo saanut suuhunsa, villalankakerien jämät on se hauskin saalis ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!