2.8.2021

Nukkuuko teillä koirat aamuisin?

Meillä on ensimmäinen lomaviikko takana. Tarkoituksena oli ainakin nukkua pitkään... Mutta eihän koirat anna nukkua :D Nemo herättää joka aamu klo 6, ilmeisesti ruoan toivossa ja kun on vähän tylsää. Nemo on ollut ihan luovutusikäisestä tällä rytmillä. Kun sitten pääsee lenkille ja saa aamupalan, niin nukkuu taas monta tuntia tyytyväisenä. Itse en vaan yleensä ekan herätyksen jälkeen saa uudelleen unta, varsinkaan, jos olen käynyt ulkona. Nyt olen ollut kyllä niin poikki työrupeaman päälle, että olen muutamina aamuina mennyt uudestaan sänkyyn ja vetäissyt vielä pari tuntia unta palloon tai nukkunut myöhemmin päikkärit. 

Luna on ollut aina hyvä nukkumaan, mutta joinain aamuina on kuitenkin herättänyt vielä ennen Nemoa, koska sitä on närästänyt. Onneksi rauhoittuu helposti, kun saa mahaansa jotain, yleensä maistuu pari juustonviipaletta pieninä paloina kädestä antaen. Hetken päästä menee jo nappulakin masuun. Lunaa alkoi varmaan närästämään, kun viikon tauon jälkeen annoin luut, joten ne on nyt tytöltä pannassa. Saa pehmeän kanatangon tms, kun Nemo saa luun järsittäväksi. 


Mummulassa on parasta kytätä Tammelan menoa

Kelit on olleet melko lämpöiset, alkuviikosta oli vielä pari hellepäivää, joten koirien kanssa on tarkoituksella otettu rauhassa. Ovat selvästi nauttineet, kun ovat saaneet pitkästä aikaa nukkua ilman keskeytyksiä 2-4h mun omien menojeni ajan. Koirilla ei siis ole ollut vielä juuri muita aktiviteetteja, kun tänään mummulassa käynti muuten vaan (koirat niin nauttii kyläilystä siellä, mutta vähän turhan vauhdikkaasti aina juoksevat ja hohkaavat, onnelliset) ja kauppaostosten ohella tehtiin ihan minilenkki Suomensaaren rantareitillä.


Mummun kaikkuun on hyvä nukahtaa rapsutuksien päälle

Onko siellä muita lomalaisia? Mitä on ohjelmassa? Me ollaan vältelty kaikkia yleisiä sisätiloja ja tehty autolla reissuja lähikuntiin. Lisää ideoita kaipaillaan, vaikka tuleva viikko onkin sitten jo muuttoviikko, joten puuhaa riittää, muttei viitsisi koko lomaansa käyttää kotihommissa. Vaikkei niin ihmeellistä ohjelmaa olekaan ollut, niin lomamoodin tietää siitä, että on viikonpäivissä ihan sekaisin, joka päivä on jaksanut käydä privana kävely- tai pyörälenkillä ja on tehty yhdessä hyviä kotiruokia. 

Huomenna lähdetään mökkeilemään, toivottavasti kaikki menee rauhakseen, eikä kukaan telo itseään! Leppoisaa kesän jatkoa ja elokuuta, kuukausista paras :)

7 kommenttia:

 1. Hyvää ja turvallista mökkilomalla! 😁

  VastaaPoista
 2. ’mökkilomaa’
  Ärsyttävää, kun ei saa itte kirjottaa mitä kommentteja haluaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tällä kertaa selvittiin ehjin nahoin mökkeilystä ❤️😄

   Poista
 3. Teuvo on onneksi aina ollut aamu-uninen. Nää sen "kaverit" ei sitten niinkään. 🙃
  Topi heräsi nuorempana myöskin aamuisin 5.30-6,mutta onneksi nyt jo nukkuu pääsääntöisesti seitsemään. Joskus jopa pidempään. Keväällä kun aamut valostuu niin alkaa heräämään aiemmin ja syksymmällä nukkuu helpommin pidempään. Se on selvästi sellainen valo-ohjattava koira. 😁 Ja kun sitä ei enää nukuta niin se tulee ensin lyömään tassulla ja jos se ei auta niin sitten avataan ääntä ja johan koko talo herää.😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, miten nää on niin erilaisia. Luulisi, että saman perheen koirat oppii samoille tavoille arjessa, mutta se taitaa olla sisäsyntyistä. Valo muuten vaikuttaa meilläkin! Apua, millä konstilla herättää 😅 Tsemppiä teillekin! 🐾

   Poista
 4. Meillä asuu kaksi lapinkoiraa, yksi ns. täti-ikäinen ja sitten myös pentu. Täti-ikäinen koirani on myös aamuntorkku kuten itsekin olen (ja mieheni myös) - nautin rauhallisista aamuista aina kun niihin on mahdollisuus. Meille tuli pentu vuoden vaihteessa ja pikkupentuvaiheessa ei ollut mitään mahdollisuuksia nukkua viikonloppuna vähän pitempään - mutta kas, veijari on nyt kohta 9 kk, ja vaikka onkin vauhdikkuudessaan läheistä sukua elohopealle, niin aamu-uninen hänestäkin on onneksi tullut. Ja se on suuri helpotus :) !

  http://wiimansivu.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta sivulla 😊 Onpa hienoa kuulla, että pikkupentuajan jälkeen on alkanut nukkua aamusta! Kunnon unet on kyllä edellytys jaksamiselle koirienkin hyvinvoinnin kannalta, kun itse jaksaa tehdä pidemmät lenkit yms. Rapsuja karvaisille 🐾

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!