9.8.2021

Himoksen mökillä

Lähdettiin tänäkin kesänä Himokselle extempore mökkeilemään kolmeksi yöksi, kun keli näytti viileää ja sateista, eikä koronan takia Tampereen keskustan huveihin kannata mennä. Himoksella on hyvin mökkejä vapaana kesäaikaan ainakin arkipäivinä ja palvelu puhelimessa on aina erinomaista. Niinpä löytyi meille mieleinen mökki, vähän jo elämää nähnyt, mutta tilaa oli hyvin, kaikki perustoiminnot löytyi ja olon kruunasi ulkoporeamme terassilla. Joka päivä tuli lillutelua koko rahan edestä +38 asteen lämpöisessä vedessä. 


Nemo löysi hyvän paikan nojatuolista


Lihan leikkaus ja marinointi menossa


Luna myös vahvasti paikalla, kokin toisella puolella


Ensimmäisenä iltana riittää aina nuuskuteltavaa uudessa paikassa

Koirat nauttivat yhdessä olosta, uusista lenkkimaisemista, grillailusta, laskettelurinteen päällä hengailusta, sängyssä nukkumisesta, enon vierailusta yms. Autoajelulla käytiin myös Jämsänkosken keskustassa sijaitsevalla koskella ja toisella pienemmällä koskella, Jämsässä, mökkikylissä ja Hirviravintolassa. Nämä oli niitä, mitkä viime vuonna jäi mieleen, että joskus voisi poiketa.


Jämsänkoski


"Mitähän toi äiti taas kuvaa?"


Eno poikkesi kylässä ja Luna valitsi heti parhaan paikan


Iltalenkillä privana ennen saunaa


Rannassa


Savusauna upealla paikalla

Reissaaminen koirien kanssa tuo edelleen haasteensa seniori-iästä huolimatta ;) Mm. kun auto pysähtyy, niin Luna alkaa huutamaan niin kovaa, että koko auto heiluu... Vaihtoehtona on, että jompi kumpi ihmisistä jää autoon tai koirat pitää viedä pienelle kierrokselle, jonka jälkeen jäävät autoon rauhassa ja päästään vaikka ruokakauppaan yhdessä. Ensimmäiset yöt on jänniä ja levottomia, joten nukkumiset jää aika minimiin, kunnes tottuvat uusiin nurkkiin. Olisi voinut myös luulla, että ulkoporeammeessa seesteisesti chillaillaan, mutta todellisuudessa koirat huusi ja kiljui täyttä kurkkua sisällä, meidän ollessa ulkona ja sitä kesti yleensä noin 15 minuuttia putkeen, joka kerta, kun siirryttiin saunasta terassille. Ainoastaan viimeisenä iltana malttoivat olla rauhassa, ehkä jo reissuväsy painoi! Terriereiltä löytyy omaa tahtoa :D


Aamulenkillä ja kelit ihan kohdillaan ennusteesta huolimatta


Laskettelurinteen päällä


Mökin terassilta kiva näkymä


Koiratkin pääsi terassille 


Nemo tutkii paikkoja, mutta pysyy pihassa pelkällä puheella

Kaiken kaikkiaan kolme yötä mökkimiljöössä teki tehtävänsä, tuli levättyä ja ulkoiltua sopivassa suhteessa. Kotimatkalla pysähdyttiin vielä Orivedellä pienellä keskustalenkillä ja kahvilla Herkkuhetkessä. Samalla poikkesin Hoidogin lemmikkitarvikekaupassa, josta mukaan lähti koirille kasa lomaherkkuja :)

Ihanaa elokuun jatkoa!


Rinteen päällä on komeat maisemat


Mun rakkaat

P.S. Vähän aina harmittaa, kun moni alkaa heti elokuussa rummuttaa syksystä. Tänä vuonna, kun keli viileni heinäkuun viimeisinä päivinä, niin se oli monen mielestä jo syksy siis heinäkuussa! Suomessa kesä on niin lyhyt, että omissa mielikuvaharjoitteissa kesästä kannattaa nauttia heti toukokuun ekasta päivästä syyskuun puolelle. (Tähän toki vaikuttaa se, että itse en ole saanut vuosiin pitää kesälomaani heinäkuussa, joten ne kesä/lomajutut tehdään aina elokuulla). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!