12.8.2018

Ruotsinpyhtää-Hamina-Kotka turnee

Loma vasta puolessa välissä! ... Siis se kahden viikon kesäloma, mitä on jäljellä ;) 

Loma käynnistyi Suomi turneella Ruotsinpyhtäältä, jossa vietimme yhden yön koiraystävällisessä Strömfors Bed & Bistrossa. Kuvittelimme tulevamme ihan maaseudulle johonkin pellon reunaan, mutta joka puolella olikin ihmisiä, pieniä putiikkeja, livemusiikkia ja terasseja auki, sillä meneillään oli vuotuinen kylän kesätapahtuma ja kokoontuminen entisille sekä nykyisille Ruotsinpyhtään opiskelijoille. 


Strömforsin ruukin rakennuksia


Bed & Bistro


Ruukin rannassa

Olikin mukava tutustua koirien kanssa pieneen suloiseen ruukin ympäristöön veden äärellä ja poikkeilla samalla putiikkeihin. Kävelykierroksen jälkeen suuntasimme hotellin terassille syömään, koirien kanssa. Ruoka oli erinomaista, tuoreat raaka-aineet, kevyttä ja raikasta. 


Kuka kuikuilee pöydän alla


Luna tuli väkisin syliin


Nuga nököttää kilttinä (paras odottamaan meidän laumasta!)


Kivat kyttäysreiät jätetty


Nemo ottaa relax helteellä (tää on aplodien paikka Nemolta! Ei ole kauhean montaa kertaa elämässään käynyt ulkona makoilemaan)

Koirat saivat joka paikassa ihastelua osakseen ja rapsutuksiakin. Muutama veikkasi kettuterriereiksi, kun Nemon pitkähkö karva oli kivasti kihartunut pari päivää ennen sateessa. Helle oli meidän puolella, sillä koirat olivat rauhassa menossa mukana ja lopulta aika kuitteja, kun majoituttiin huoneeseemme. Huone olisi ollut heti aamusta meille valmis, ei ollut niin tarkkoja sisään- ja uloskirjautumisaikoja, muttei tunnetusti voitu ensimmäisenä jättää koiria outoon paikkaan ja itse painella kylille. Toisaalta huone tuli aika kuumaksikin päivän aikana auringon porottaessa, eikä autossa todellakaan voinut koiria pitää, joten oli suunnaton helpotus, että koirat pystyi pitämään vaivattomasti mukana minne menikin.

Bed & Bistron pitäjä pariskunnalla on kaksi birdercollie narttua ja naisella oma treenihalli noin 500m päässä, jossa pitää eri koiralajien tunteja. Hallia saa myös vuokrata omaan käyttöön. Meillä tulikin seuraavana päivänä aamupalalla pitkät koirapulinat mm. treenaamisesta, agilitysta ja pennutuksesta. 


Koiraurheilukeskuksen mainos

Ilman erillisveloitusta lämmittivät meille vielä illalla saunan toivomaamme kellonaikaan. Vilpolan puolella oli kätevästi kylmäkaapissa virkokkeita ostettavana ja sivuovesta pääsi pulahtamaan vilvoittelemaan veteen, toki omalla vastuulla, sillä mitään omaa rantaa ei ruukin alueella ihan keskustassa ollut. 


Lenkiltä palailemassa


Kaunista seutua


Hotellielämä on jännittävää!


Nemo löysi mieluisen paikan


Helppo kytätä


Pariskunta lomailee <3


... Ja poika vahtii

Seuraavana päivänä kävelin muutaman minuutin matkan näyttelypaikalle sen samaisen treenihallin pihaan. Ludwig (Finding Nemo's Little Drummer Boy) osallistui elämänsä ekaan pentunäyttelyyn! Aikataulut olivat hieman myöhässä, mutta lopulta oli terriereiden vuoro. Kustakin rodusta oli vaan yksi osallistuja paikalla, paitsi länisylämään terrierejä oli kaksi. Ludwig käyttäytyi iloisesti koko kehän ajan ja sai ROP ja KP. Komea tuo poika onkin, melko pieni ja jämäkkä rakenteinen. Arvostelu oli erittäin hyvä:


Ludwigin arvostelu, tuomarina Eeva Resko

Onnea Ludwig ja Ludwigin tiimi! Hienoa, että uskalsitte oma-aloitteisesti lähteä kokeilemaan kehään menoa :)


Namipussi kaupan päälle <3

Näyttelyn jälkeen vielä nähtiin suloinen hepuli jälleen näkeminen Ludwigin ja mieheni kanssa <3 Jos poika meni minusta sekaisin, niin meni kyllä miehestänikin, jota ei ollut nähnyt sitten meiltä lähtönsä jälkeen. Niin ihana hyväntuulinen poika <3


Ludwigia naurattaa


Parsonin pusuja <3

Päivä jatkui vielä extempore Haminaan, jossa oli myös paljon porukkaa, kun superpesiksen peli oli keskustan tuntumassa alkamassa. Kuultiin sekin, että pesis on Haminassa the juttu ja esimerkiksi lätkä ihan lällärijuttu, mikä taas meillä tamperelaisilla tulee jo äidinmaidossa ;) Käveltiin Haminassa kunnon kierros keskustan vanhoja rakennuksia ihaillen ja linnoitusten päällä maisemia katsellen. 


Linnoituksia


Bastioni


Kirkon tuntumassa


Nämä ihanat putiikit oli harmikseni sunnuntaina kiinni


Kaupungintalo


Kirkon porttikongi


Kaunis kirkko


Nuga linssilude

Illaksi majoittauduimme Kotkan puolelle extempore Santalahti Resortin leirintämökkiin, joka oli pieni ja kodikas. Koirat tykkäsivät myös, eivätkä yhtään pitäneet varoitushaukkua, vaikka alueella ja viereisissä mökeissä oli paljon muitakin koiria. Yhdellä englantilaisella perheellä nähtiin myös parson matkassa! 


Respan koiratuotevalikoimaa


Tervetulleita!


Tää säväytti: "Lemmikit ovat tervetulleita majoittumaan ja VIIHTYMÄÄN Santalahti Resortiin"


Lenkkimaisemaa, meri taustalla


Aamusaunasta


Nuga hivuttautuu peiton alle viereen


Aika voisi pysähtyä tähän aamusaunan, -uinnin ja -palan jälkeen hyvän dekkarin kanssa pojat kyljessä ja Luna jaloissa <3

Seuraavana aamuna suunnistettiin Kotkan keskustaan ja satamaan, josta löytyi hienot puistoalueet, missä tehtiinkin hyvät lenkki koirien kanssa istutuksia ja vesiputousta ihmetellen. Kävimme lounastamassa satamassa Tulikukko rantapaviljongissa, jälleen koirat mukana. Terassilla oli koirille suuri vesikippo valmiina ja listalta olisi löytynyt karvaisellekin pientä purtavaa. Lounas maistui ja silmä lepäsi satama-aluetta ihaillessa. Täälläkin koirat saivat hymyilyjä ja kyselyitä osakseen. (Kotkassa ja Santalahti Resortissa oli monta sivua kerrottu, mitä aktiviteettejä koirille on alueella, parhaimmat lenkkipolut yms. *Hatun nosto*).

Terassilla olo meni muuten mukavasti, mutta terassin ohi kulki kaksi koiraa, josta Nuga ja Luna saivat kauheat raivarit... Mieheni oli juuri sillä hetkellä käymässä sisällä, joten sain pikkuisen pidellä kolmea rimpuilevaa koiraa, Nemo tietysti alkoi myös murisemaan muidem mukana. Muut asiakkaat eivät olleet onneksi millänsäkään tapahtuneesta ja tilanne meni nopeasti ohi. 


Pienet eläinpatsaat aiheutti ihmetystä


Hauska istutus


Vesiputouksen yläpuolella


Itse putous


Pojilla kuuma


"Mikäs toi on?"


"En mä siitä niin välitä, mutta jos uimaan pääsis..."


Hei, täällä on meillä juomaa kun tilauksesta


Koirienkin silmät lepää maisemassa


Kelpaa katsella

Ennen kotiin lähtöä poikettiin vielä Kotkan näkötornin juurella katsomassa maisemia. 


Huipulla tuulee


Kuvaushommia

Koirat olivatkin reissun päälle puhki pari päivää, joten pääsimme helposti omiin touhuihimme rauhassa kaksin. Kolmantena päivänä alkoi olla taas virtaa mukavasti, joten nappasin koirat auton perään, tehtiin aamulenkki Pirkkalassa ja jokainen pääsi vuorollaan koirakerhon kentällä juoksemaan wubbien kanssa. Kun pahimmat energiat oli purettu, otin muutamia koiratanssi liikkeitä jokaisen kanssa. Reissu venyi sen verran, että helteessä ulkoilua tuli yhteensä parisen tuntia, huh.

Muita kesäloma aktiviteetteja on ollut lenkki Ideaparkin huudeilla vanhoissa agilitykisa maisemissa, Nugan tallireissu, autoajelut kaupungissa, vierekkäin nukkuminen sohvalla ja Nemon Musti & Mirri reissu, josta kotiin viemisinä paljon kehuttua koirien jäätelöä (makuna maksa), spiraali älypeli (jota Nemo testasi kaupassa), dentastixejä ja ruokaa.


Isin tyttö

Onko teidän koirat maistaneet jätskiä? Meillä meni nopeasti parempiin suihin pienen alkuhämmästyksen jälkeen. Annoin reilun ruokalusikallisen jokaiselle ja pieni rasia meni puoleen, joten ei siitä iloa ole, kun kahdeksi pieneksi herkkuhetkeksi :)

Toivottavasti teillä on ollut kiva viikonloppu, tsemppiä alkavaan viikkoon!

4 kommenttia:

  1. Hih-hih! Monta hauskaa yksityiskohtaa tässäkin jutussa :D

    VastaaPoista
  2. Niin kiva lukea koiraperheiden lomajuttuja. Niistä saa aina hyviä vinkkejä itsellekin ja etenkin noi majoituspaikat kiinnostavat.
    Onneksi Suomessa alkaa pikku hiljaa tämä lemmikkiystävällisyyskin nostamaan päätään. Ne eivät ole enää välttämätön paha, vaan tassuväen mukana tulee yleensä maksavia asiakkaita.
    Jäätelö häviää meillä nopeasti ja tehokkaasti partasuihin, oli maku mikä tahansa :)
    Ihanaa alkusyksyä teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta, koiraystävällisistä majoituspaikoista puskaradio toimii parhaana vinkkinä. Onneksi tosiaan asenteet alkavat pikkuhiljaa muuttumaan lemmikkien suhteen :) No niin, teilläkin tykätään jätskistä, täytyy testata myös muut maut. Samoin, mukavaa elokuuta!

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!