31.8.2018

Ikä on vaan numero

Ollaan menty jo pidempään sillä mentaliteetillä koirien kanssa, että ikä on vaan numero. Turha murehtia vanhenemista (meidän juniori Nugakin täyttää seuraavaksi 7 vuotta!), sillä mieleltään ovat vielä ihan nuorikkoja. Nemo varsinkin, se on edelleen kaikista kolmesta se vilkkain.

 
Nemo pääsi yhtenä päivänä aamulenkin vapaana ja vitsit, kun se juoksi ja säntäili ihan täyttä häkää! Pikkuisen mua nauratti. Tällä viikolla käytiin Hakametsässä Sanna Elfvingin kontrolli silmätarkastuksessa ja odoteltiin sen jälkeen hetki aulassa, jotta päästiin maksamaan. Nemo tohkasi koko ajan sinne tänne ja yhdessä vaiheessa sen pää oli mun käsilaukkuni lyhyestä sangasta läpi ja kun onnistuin sen siitä irrotamaan, niin samalla luiskahti kaulapanta pään läpi. No, johan lähti poika jolkottelemaan toiseen suuntaan häntä heiluen, kunnes nappasin sitä hännästä kiinni. Meillä oli omaa kivaa ja hihittelin menolle... Taisi siinä muut ihmetellä, että mitä noi säätää :D Meillä ihan perussettiä.

 
Silmätarkastuksessa kaikki siis hyvin. Toisen ns. paremman silmän pigmentti (melanoosi) ei ole suurentunut ja näyttää rauhalliselta, loistavaa! Samassa silmässä näkyi pienen pieni kaihin alku, mikä ei onneksi haittaa näkökykyä tässä vaiheessa. Kaihia voi myös leikata, mutten usko, että se alkaa niin paljon vaivaamaan, enkä koe, että iäkkään koiran silmiä kannattaisi leikata, jos ei ole mitään kipuja. Ns. huonommassa silmässä on tosiaan se synnynnäinen vajaakehitteinen näköhermo ja sillä Nemo ei näe kovin hyvin, mutta on tietysti pennusta asti oppinut käyttämään silmää niin, että kääntää päätä, jotta näkee paremmin. Silmässä on siis kohta, jolla ei näe ja iän myötä näkö heikkenee/voi heiketä.

 
Lisäksi lääkäri mainitsi, että Nemon henki haisee. Suu pysyi hyvässä kunnossa meidän etelän reissuun asti, mutta kun hampaat oli kaksi viikkoa pesemättä, niin olen huomannut saman. Täytyy nyt pestä pari viikkoa niitä tehokuurina joka päivä ja katsoa, mikä on tilanne. Jos vielä haisee, niin sitten mennään ne tarkistuttamaan ja puhdistuttamaan. Edellisestä reissusta onkin jo kohta kaksi vuotta. Kylläpä aika menee nopeasti. Nemollehan suositeltiin, että hammaskiven poisto olisi hyvä tehdä vuosittain, mutta hampaiden harjauksella joka toinen päivä ne on pysyneet hyvänä niin, että 10-vuotistarkastuksessa kaksi kuukautta takaperin lääkärin mukaan ei ollut tarvetta hammaskivenpoistolle. Lunalla ja Nugalla on hengitykset raikkaat, mutta Lunalle kertyy pesusta huolimatta hammaskiveä, jonka saa helposti pois rapsuttamalla itse. Nugalla hampaat suorastaan hohtaa valkoisena!

 
Toi ikä on muuten omalla kohdallakin vaan numero ;) ... Vaikka seuraavat pyöreät jo häämöttää. Juuri viime viikolla Alkosta viinipulloa ostaessa kysyttiin paperit, jippii!

Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Siis eikä! Taas sulta kysyttiin paperit! Hih-hih-hii!
  Ihania kuvia ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, tosi juttu! Edellisestä kerrasta olikin jokunen vuosi. Kiitos 😊

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!