18.2.2018

Koulun penkillä

Onpas hyvä fiilis, kun käytiin Nemon kanssa opiskelemassa koirakoulussa, aiheena Kiva koirakansalainen. Vähän arvelutti maksaa yli satasta ennen, kun on ensimmäiselläkään tunnilla ollut. Olen aika tarkka opetuksen laadusta, oli kyse sitten koirakoulusta tai ihmisten opiskelusta. Hyvä ope saa melkein aiheen, kun aiheen mielenkiintoiseksi ja sitten on se päinvastainen ilmiö.

Koirakoulu Vuhuu osoittautui hyväksi paikaksi. Ope antoi selkeät ohjeet, tunnin aikana ehdittiin tehdä paljon erilaisia harjoituksia ja koko ajan tiesi, miksi ko. juttua treenataan. Toistoja oli sopivasti, tuli kehuja koiran nimellä, yksilöopetusta ja kysymyksiin sai vastauksen. Tykkäsin ja niin tykkäsi tietysti Nemokin. Pojalle noin 90% harjoituksista oli ihan tuttua juttua, mutta vaikeimmat olivat ne harjoitukset, joissa opettaja kulki ohi ensin pehmolelu narun päässä (naurattaa vieläkin se näky otsikolla: työpäiväni) ja sen jälkeen vinkulelua vinguttaen. Tuon äänen lähestyessä Nemoa oli turha saada viereen istumaan, se ei reagoinut mun käskyihini ollenkaan... Vihdoin sitten nami nenässä sain sen viereen ja istui siinä ok, kun syötin sarjatulella. Testissä vaan ei saa käyttää mitään nameja!


Takana oleva lelunurkka oli seuraamis harjoituksissa pahin kohta eli siis se kivoin, mihin nenä vei joka kierroksella


Nemo "kaupan edessä"

Tunnin tehtävät meni jotakuinkin näin:

- Koira istumaan paikka käskyllä, itse mennään muutaman metrin päähän ja palataan luokse
- Sama, kun yllä, mutta koira on makuuasennossa
- Nämä molemmat harjoitukset niin, että kellosta katsotaan aikaa 1min, Nemo pysyi hienosti koko ajan paikallaan (uusi enkka)!
- Koira seuraa neliössä oikealle ja sitten vasemmalle kääntyen
- 180 asteen käännös edes takaisin
- Koira hihnasta koukkuun kiinni ja ohjaaja menee kauemmas, koiran tulee istua paikallaan rauhassa (vähän niin kun olisi kaupan edessä odottamassa, vaikka tänä päivänä ei kannata koiraa yksin jättää mihinkään odottamaan!)
- Tötteröitten pujottelu
- Kahden tötterön ohi kävely ja aina tötterön kohdalla pysähdys, jolloin koiran tulee istua
- Paikalla olo ja luokse tulo (testissä 3m matka)
- Ope tulee juttelemaan koiran ohjaajalle, koiran tulee olla rennosti sivulla
- Ope tulee käsittelemään koiraa, esim. nostaa tassua
- Ope kävelee ohi narun päässä olevan pehmolelun kanssa
- Ope kävelee ohi vinkulelun kanssa
- Loppurentoutus, koira pötköttelee ohjaajan vieressä rennosti, jotta saadaan oikeanlainen mieliala tunnin lopuksi


Takana mäyrä- ja havannankoira tytöt


Loppurentoutus

Kyllä meillä näissä haastetta riittää, kun Nemo innostuu kaikista vieraita ihmisistä sekä koirista. Myös vapautus käsky saa sen pomppimaan ja hankalimmat hetket itselle on ne, kun ope selittää seuraavaa tehtävää, eikä tapahdu mitään, niin Nemo joko haistelee maata, vinkuu ja/tai hyppii kahdella jalalla narun päässä. Veikkaan kuitenkin, että tunnelma tästä vielä rentoutuu, kun Nemo näki nyt paikan ja sille jäi rauhallinen moodi eli seuraavalla kerralla varmasti jo tietää, mitä tuleman pitää eli mitään kiihdyttävää esim. agilityesteitä ei ole tulossa tunnilla tehtäväksi. (Näin ainakin dobo-kurssilla kävi). Nemo saa ensimmäisestä kerrasta arvosanaksi 9½ <3


Lauantaina tehtiin aamulenkki Pirkkalan Pereessä, Luna olisi tahtonut latoon tai ladon alle...

Tilanne oli muuten siinäkin mielessä haastava, että hallissa oli yhdellä nartulla juoksut, koska oli pöksyt jalassa ja samassa ryhmässä oli ainakin kolme narttua: mäyräkoira, havannankoira ja labbis. Tuon mäyräkoira tyttösen 8kk kanssa pääsivät ulkona vähän telmimään hihnoissa tunnin päätteeksi. Aika hassua, kun ikäero on jotain 9v paikkeilla ja niin siinä mentiin samaan tahtiin narut solmussa :P Omistaja ei ollut uskoa, että Nemo täyttää kesällä 10v. Oli ihan fiiliksissä, että veteraaninkin kanssa lähdetään vielä kursseille (tottakai lähdetään, kun Nemo niin nauttii ja selvästi kaipaa muutakin aktiviteettiä, kun lenkkiä ja kotitemppuilua). 


Peltomaisemaa

Katsoin viralliselta sivulta, että parsoneita on 20kpl suorittanut tämän testin. Sattuuko lukijoista löytymään joku? Mikä fiilis jäi testistä, oliko helppo vai haastava?


Loppupäivä köllitäänkin näissä tunnelmissa, Nugalla myös tallireissu takana

Harkitsen vielä, menisikö Lunalle heittelemään palloa pihaan, mutta se on jotenkin valmiiksi kierroksilla, joten voi olla parempi olla vaan hissukseen. Mm. vahtii poliisina ovella, odottaa varmaan iskää kotiin Kööpenhaminasta ja pihassa juoksee ihan heikkopäisenä. Ehkä annankin sille vaan lelun yläkertaan ja saa purkaa sillä lailla energiaansa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!