26.8.2016

Dubrovnikin nähtävyyksiä 1/2


Bog (= "Moi" Kroatiassa), reissusta kotiuduttu! Teki kyllä hyvää käydä nauttimassa auringosta täysin siemauksin, joka päivä mittarissa meni +30C rikki ja lähtöpäivänä taksin lämpömittari näytti jopa +34,5C! Jokseenkin viileältä tuntui sitten tämä Suomen suvi ;)

Pikkukujia riitti


Turisti liikenteessä


Sekkailtiin tosiaan viikko Kroatiassa Dubrovnikissa ja itse vanha kaupunki oli kierretty päivässä parissa. Hankittiin päiväpassi, jolla pääsi yhdellä maksulla muurikierrokselle eli vanhan kaupungin muureille kävelemään ja ihastelemaan näkymää merelle sekä maalle ja lisäksi lukuisiin museoihin ja taidenäyttelyihin, kirkkoihin pääsi tietysti maksutta. Vanhassa kaupungissa oli parasta kierrellä kaduilla, aistia tunnelmaa, pitää papukaijaa kädessä, poiketa karkkikauppaan ja nautiskella kylmää juomaa tai vaikka pizzaa. Tungosta ja vilinää riitti.Vanhan kaupungin satama vasemmalla alhaalla


Suklaalaavakakku, nam!


Suihkulähde, hanavesi oli juomakelpoista!


KarkkikaupassaEuroopan vanhin toiminnassa oleva apteekki tai pikemminkin sen sisäpiha

Reissuin hienoin kohde oli käydä cable carilla ylhäällä vuoristossa, josta avautui unohtumaton maisema alas vanhaan kaupunkiin, saarille, merelle ja asumuksiin, koko kaupunkiin. Ylhäällä oli kiva näköalaravintola (auringonlaskun aikaan varmasti huumaava!) ja yksi matkamuistoputiikki. Reissun vaikuttavin kokemus oli sotamuseo, joka sekin löytyi ylhäältä. Sota käytiin vuosina 1991-1995 ja museossa suurimman vaikutuksen teki kolme huoneellista valokuvia siltä ajalta, arjen hetkistä. Veti aika hiljaiseksi.Sotamuseosta


Lounasnäkymää

Tässä olikin nähtävyydet ja kun kuvia oli niin paljon, niin päätin tehdä toisen postauksen muusta loman ajanvietteestä, joka julkaistuu huomenna, joten palataan ja hyvää viikonloppua jokaiselle! :)

3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia �� Kroatia on kiinnostanut aiemminkin matkakohteena ja tämän jälkeen vielä enemmän ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vierailun arvoinen paikka! Hotelli kuitenkin kannattaa ottaa jostain muualta, kun vanhasta kaupungista, ellei halua olla tungoksessa ;)

   Poista
  2. Kiitos, vierailun arvoinen paikka! Hotelli kuitenkin kannattaa ottaa jostain muualta, kun vanhasta kaupungista, ellei halua olla tungoksessa ;)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!