4.12.2014

Suukkomangusti


Nugasta on tullut hellyydenkipeä, sen aamutraditio on nousta takatassuille ja antaa helliä suukkoja suoraan suulle. Sitä se yrittää myös monesti vieraille, mutta pomppien, jolloin ihmisen etuhampaat on vaarassa.. Nugaa leikityttää myös heti aamusta ja kun mennään naapurin oven vierestä, se aina leikillään tsuikkasee lasten lelujen tai pallon luo, touhukkaana nuuskaisee niitä ohimennessään, mutta ei ota, kun tietää, ettei saa. Poika on myös kova katselemaan telkkaria, nenä kiinni ruudussa huohottaen, lemppariohjelmat on luontodokumentit ja Hauskat Kotivideot, myös monet mainokset ja jotkut piirretyt saa vipinää kinttuihin. (Tottelee myös nimiä: Suukkomangusti, Nugetti, Raketti, Nuggel, Poika)

Nemo taasen heittää selälleen aina ensimmäisenä aamuna rapsutusten toivossa tottakai. Myös se on kova touhottamaan ja kiehnäämään jaloissa aina, kun sen eteen menee kyykyyn ja joskus käy istumaan ihanasti jalkojen väliin niin, että meillä on naamat samaan suuntaan, se on ikäänkuin karhunhalissa ja häntä tietysti heiluu samalla. Nemolla on myös hauska tapa saada huomiota eli se ottaa hellästi suuhunsa, mitä tahansa ihmisten tavaraa ja alkaa kuljettamaan sitä muka vaivihkaa meidän nenän edessä koko ajan sivuille pälyillen, joko ne lähti jahtaamaan mua. (Tottelee myös nimiä: Nemuski, Nemppari, Nempska, Pikkis, Hemuli)

Luna on kova kaivautumaan sänkyyn ja sen traditio onkin aamuyöstä puikahtaa peiton alle kahden ihmisen väliin pitkäksi pötköksi. Se on myös kova syliluuta ja aina, kun joku istuu, se puikahtaa ihan pokalla syliin kyselemättä saako, vaiko ei ja jos jostain syystä ei pääse suoraan syliin, se liimautuu reiteen kiinni muina naisina. Samaa se käyttää Nemon ja Nugan kanssa, vaikka pojat sille murisisikin, mutta se haluaa tulla, niin se vaan säntää kyselemättä iloisena viereen, eikä pojat mahda sille mitään :D Luna tykkää hengailla myös miehen hartiolla ikään kuin puuhkana, siellä se päivystää rennon letkeänä, mutta kuitenkin pää pystyssä. (Tottelee myös nimiä: Lumpertti, Lunni, Pimpula, Pumpska, Tyttö)

Mitä hassuja tapoja teidän koirilla on?

P.S. Tuntuipas mukavalta, kun eilen pitkästä aikaa uskalsi ohikulkija jäädä rapsuttelemaan meidän kolmikkoa. Tekee niin hyvää Nugalle, joka ei ole päässyt moisesta nauttimaan ja yleensä vaan haukahtelee, jos vieras ihminen pysähtyy viereen. Selvästi oli koiraihmisiä, sillä meidän haukut kävi yksi kerrallaan nätisti paijattavana <3

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvauksia teidän karvakorvista <3 <3 <3

    Joku aika sitten taisinkin blogissamme vähän avata Mimmin ja Martin hassuja tapoja, mutta tässä muutama.

    Mimmi rrrrakastaa saunomista ja saunomiseen liittyy sen mielestä aina saunaolut :-) Mimmi tulee saunaan heti, kun ihmisetkin ja tuijottaa ihmeissään, ellei sille tarjota saunakuupasta veden joukkoon sekoitettuna pientä oluttilkkaa :-) Mimmi myös rrrrakastaa vanhaa vaaleanpunaista tyynyään, jota se lussuttaa iltaisin. Samainen tyyny toimii myös rauhoituskeinona vieraiden kyläillessä. Muitakin tapoja pampsukalla toki on, mutta tässä nämä ensin mieleen tulleet.

    Martin tapoihin kuuluu mm. se, että kun tullaan aamulenkiltä sisälle ja saan kengät jalasta, herraa täytyy halia ja pusutella :-) Toki iloisia ollaan myös, kun tulen töistä tai muualta, mutta tuo aamulenkin jälkeinen hellyyskohtaus on Maran oma juttu. Martti myös katselee televisiota, mitä Mimmi ei koskaan tee. Etenkin luonto-ohjelmat kiinnostavat, joskus vähän liikaakin (kevyt taulutvt, you know...). Sauna sen sijaan on herralle kauhistus, kun saunan ovi käy, häipyy herra nurkkaan telkkarin taakse ja palaa sieltä vasta, kun viimeinenkin on tullut suihkusta. Outo pelkotila, jonka syytä en ole vieläkään keksinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, Mimmille maistuikin tuo olut saunan yhteydessä, peri suomalainen tapa ;) Ja Martti oli omaa luokkaansa telkkarin edessä! Nuga kans regoi reippaasti meillä, mutta komennetaan sen verran, että töllö on pysynyt paikallaan, vaikka joku kuonon kuva siihen on saattanut tulla... Tuo saunajuttu onkin hassu. Eikö tykkää sitten ylipäätään kylpyhuoneeseen menosta? Kuten meidän Nemo... Vai onko pentuna saanut kammonsa saunasta.

      Poista
  2. Kyl mää vaa olisi ihan tuntitolkul näit kolmee halirapsuttamassa. Iha niimpal ku he vaa tahtois. En alkuunka ymmärrä et joku pystyis kulkema ohi.
    Ja sitten Kalevalaksi sama. Eli aivan ihania tapoja heillä. Essi kaivautuu myös vällyihin ja pyytää etutassuillaan massurapsutusta. Ja komentaa myös ettei saa lopettaa.
    Jos Essi ei halua sylistä pois, hän ripustautuu kuin kissa käsivarsiin roikkumaan ja pistää hanttiin oikein tosissaan jos ei usko håäntä. Essi on myös suukko-tyttö ja varsin pehmeästi pussaa moiskauttaa suoraan suulle.
    Tv:stä Essi ei ole yhtä kiinnostunut kuin Onni, josta saa oivaa filmiseuraa. Jäbä katsoo filmit kanssasi alusta loppuun. Eikä anna kääntää kanavaa, jos sattuu tykkäämään leffasta. Ihana Onni.
    Essi ei voi kävellä kiiltävällä pinnalla eli on kuin äitinsä Donna. Sohvalle ei myöskään hypätä suoraan vaan pompottamalla ja välillä haetaan vauhtia kiertämällä sohvapöytä. Tässäkin äiteensä kaltainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkin on samaa rapsutusten kerjäämistä, eikä siinä todellakaan voi olla rapsuttelematta :) Varmasti hauska näky myös tuo käsivarsiin ripustautuja <3 Taitaa olla toi telkkarin katselu poikien hommaa ;) Mukavaa joulun odotusta ja niitä rapsutuksia kaikille!

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!