30.11.2014

Pieni pala taivasta

Suupielet nousi väkisinkin hymyyn, kun Pirkanmaalla paistoi aurinko eilen ties monennenko synkeän viikon jälkeen! Eihän se kauaa kestänyt, mutta silti.


Kukkuu, joko on mun vuoro treenata?

Lauantaina vapaaharkkailtiin agilityä hallilla aamutuimaan. Pojat sai juosta pihassa vapaana ja lämpätä itsensä, ilo oli jo siinä vaiheessa ylimmillään. Ensin halliin pääsi Luna vapaana juoksentelemaan ja otettiin muutama rallytoko kuvio. Tyttö oli yhtä hymyä, kun sai vielä tennispallojen kanssa telmuta itsekseen. 


Luna lentoon lähdössä hallin pihassa

Sitten oli Nemon vuoro, joka tarjosi koko ajan alastulokontaktia polleana, treenattiin taas vähän keinua ja kun sai palkkana pallon, niin johan lähti häntä suorana painamaan hallia ympäri... Meinasin tikahtua nauruun, kun pallo suussa kurvaili täysillä eri esteitä, teki äkkijarrutuksia, suunnan muutoksia ja oli vähällä juosta seinää päin. Pikkuisen iloinen tapaus. Harmi, kun en saanut menoa videolle. 


Pojat <3

Viimeisenä oli Nugan vuoro, jonka kanssa otettiin myös keinua, muutaman kerran hihnassa ja sitten ensimmäistä kertaa ilman. Hyvin malttoi jarrutella, eikä ihmetellyt kolausta, kun sai aina namia siinä kohtaa ja lopuksi palkkasin vielä pallolla. Nuga meni myös elämänsä ekaa kertaa kepit niin, etten vienyt sitä kädellä, juoksin vaan oikeassa rytmissä vierellä! Nuga näytti myös nauttivan silmin nähden, kun pääsi pallon kanssa kirmaamaan, kiipesi kerran puomillekin makaamaan pallo suussa. Lopuksi tehtiin kunnon palautuslenkit hihnoissa. 

 

Pieni pala taivasta

Reissu oli jotenkin koominen, kun vielä kotimatkalla poikkesin kaupassa, niin eikös Nemo ollut sillä välin kingennyt itsensä farmarin takaosan verkkoaidasta läpi ja oli pupeltamassa treenikassin antimia etupenkillä. Sen ilme oli näkemisen arvoinen, kun painoin kaukosäätimestä ovet auki ja tajusi jääneensä rysän päältä kiinni.


Tarkistin vaan, ettei tänne ollut jäänyt nameja...

Samaisena iltana oli vielä Tampereen parsonistien pikkujoulut islanninhevosten, saunan, poreammeen, makkaranpaiston, herkuttelun ja höpinän merkeissä. Koirat lähtivät varmuuden vuoksi, naapurisovun säilyttämiseksi, auton perään mukaan, mutta hyvin olivat malttaneet nukkua sen aikaa, kun mies saunoi ja lähti alkuillasta kotiin päin. 

Tänään koirat lähtivät tallireissulle mukaan, saivat taas juosta maneesissa sydämensä kyllyydestä. Paikan omistajakin tuli ihmettelemään vauhtia ja desipelejä, kun Luna ojensi poikaansa. Juoksemisen jälkeen pojat nökötti tolpan nokassa kaivellen maata ja maistellen maalaismakuja, jonka jälkeen tehtiin vielä lenkki. Nyt on väsynyttä porukkaa... (Saa nähdä, kuinka monta päivää on taas kakkashow meillä, viime viikolla taisi mennä kolme päivää, että tilanne normalisoitui, niin paljon ehtivät vetelemään evästä huiviin maalla). 


Terveisiä tallilta!

P.S. Kerroinko jo, että pojilla oli tällä viikolla narulenkkiseuraa, ensin Nuga berninpaimenkoiran kanssa ja sitten Nemo mustan ison nartun kanssa, molemmat treffit menivät hyvin!

P.S.2 Nuga on trimmattu ja on taas niin ubersöpö, että saa huokailuja peräänsä lenkillä <3

P.S.3 Kasvattajan jatkokurssi oli mielenkiintoinen ja päällimmäisenä jäi mieleen koirien rakenteeseen liittyvät asiat sekä oman kennelin toimintasuunnitelma, joka pitää tehdä kotiläksynä, jonka jälkeen saa vasta kurssitodistuksen.

P.S.4 Selvittiinhän tästä marraskuusta, hyvää alkavaa viikkoa ja joulukuuta! <3
 

2 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana kuraparta <3 Itsekin mielin ensi vuonna, että menisin kasvattajakurssille, jos aikataulut passaa. Millainen kurssi on ollut - onko tullut paljon uutta vai onko ns. sitä samaa vanhaa juttua? :-)

  Samoin teille :-) Toivottavasti saataisiin lumi pian maahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noilla kasvattajakursseilla kannattaa käydä, vaikka ihan yleissivistyksen kannalta :) Kursseilla on aina vähän eri esiintyjiä, joten ohjelma muokkautuu pitkälti niiden mukaan... Osa asia on ollut tuttua, mutta toki uutta on tullut ja uusia näkökulmia!

   Samaa mietitään, saisi tulla sitä lunta! Huomiselle on kuitenkin luvattu aurinkoa, jippii :)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!