8.11.2014

Luna toipuu

Pikkujoulukausi on käynnistynyt, se on vienyt aikaa sekä energiaa, mutta koirien kanssa on silti ehditty touhuamaan kaikenlaista. Käänteisessä järjestyksessä parin viime viikon tapahtumat:

* Tänään Nemon kanssa Janakkalassa agilitykisoissa ekalta radalta hylätty, ei halunnut mennä toisellakaan yrittämällä keinulle ja lähti poukkoilemaan muita esteitä. Toiselta radalta ainoastaan yksi kielto vinolle hypylle ja yksi riman pudotus 10vp, aika -5,27. Rata sujui hyvällä vauhdilla, kontaktit toimi sekä hankalat keppikulmat, paras kolmosten rata tähän mennessä, jippii! Ja hei, meidän ratoja voi nykyään kuvata, eikä mene pasmat ihan sekaisin ;)


* Luna sterilisoitiin eilen poistamalla munasarjat. Kuulemma Euroopassa ei ole vuosiin enää poistettu sterilisoinnissa kohtua, koska hyöty on täysin sama munasarjojen poistossa, kohtu surkastuu myöhemmin ja eläin pääsee operaatiossa helpommalla sekä toipuu nopeammin. Lääkäri suositteli leikkausta kaikille nartuille, joilla ei enää tehdä pentuja ihan senkin vuoksi, että nartun stressitaso laskee hormonien tasaantumisen myötä. Vuoden aikana nartun kiiman lepovaihe on niin lyhyt. Leikkaus meni hyvin ja Luna toipuu kohinalla. Tänään on jo heilutellut häntäänsä ja antaa pusuja, pieni sisupussi.


* Tampereelle on saatu kunnolla lunta ja koirat hepuloivat ekaa kertaa kinoksissa omassa pihassa, muutenkin nyt nuuskutellaan tarkasti ulkosalla.

* Meillä on käynyt kavereita ja sukulaisia kylässä + ollaan itse kyläilty mm. mummulassa. Koirilla on taas rapsuttelijoita riittänyt ja riemu on ollut katossa, tietty :)

* Metsälenkillä käytiin viiden parsonin voimin, vaikkei niitä samaan aikaan voinut vapaana päästää. Ensin kirmasivat Martti & Luna, sitten Nemo & Nuga ja vielä viimeisenä Mimmi & Martti. Luna innostui pitkästä aikaa leikkimään Martin kanssa.


* Etsittiin myös uusia metsälenkkejä lähimaastoista ja pojat saivat spurttailla vapaina campingillä.

* Nuga uskallettiin ottaa pitkästä aikaa tallille. Siellä epäiltiin kahden koiran syöneen myrkkyä, joista toinen ei selvinnyt :/

* Rallytokon kaksi viimeistä kertaa meni tosi kivasti. Harjoiteltiin koiran takapään käyttöä erilaisilla peruutusharjoituksilla. Lisäksi tehtiin ratoja. Viimeisellä kerralla otin treenin vaan Nemon kanssa ja rata meni tosi hyvin, ei tarvinnut uusia kun yksi kohta. Saatetaan harkita jatkokurssiakin.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!