10.2.2014

Koirat katukuvassa Prahassa

Nykyisin matkalla tulee kiinnitettyä huomiota koirakulttuuriin ja tietysti itse koiriin. Prahan keskustassa koiria näkyi vähän väliä ja pääasiassa ne oli kytkettyinä, vaikka matkaoppaat ja jotkut blogit kertoivat toisin. Toki joitain koiria näkyi vapaanakin omistajansa kanssa, mutta ne oli lähinnä kaupungin laitamilla tai kerjäläisillä. 


Kaupunkikuvaa

Koirat olivat samanlaisia, kun Suomessakin, paljon rotukoiria ja jonkin verran sekarotuisia, kaikki hyvin hoidettuja, hieman pyöreitäkin. Yorkshirenterrieri vaikutti olevan suosituin rotu, mutta katukuvassa kiskoi myös hihnan päässä saksanseisoja lintujen perään. Matkaoppaan mukaan 'Koirat saavat tulla kaikkialle, minne niiden omistajatkin' ja niin niitä näkyikin välillä kaupoissa ja kahviloissa, jopa eläintarhassa. Bongasin kuitenkin ovia ja busseja, joissa oli selvästi merkitty 'ei koiria'.


Koiran kanssa ostoksilla

Koiratarvikkeita myytiin jonkin verran kaupoissa, esim. Benettonilla oli värikkäitä toppatakkeja ja hihnoja pienille koirille. Ruokakaupassa valikoima oli vastaava, kun Suomessa. Yhden eläinkaupan löysin ruokakaupan vierestä ja siellä lelut oli noin 20-40% edullisempia, kun meillä. Kotiin en kuitenkaan tuonut tuliaisia, sillä leluja meillä on yllin kyllin ja herkut oli pitkälti samoja, mitä lähikaupastakin saa.


Lucernan kauppakeskuksessa


Kaarlen sillalla, näitä kultaisia kohtia piti silittää (ja ilmeisesti sai samalla toivoa jotain...)

Katukuvassa koirat sulautuivat joukkoon jotenkin paremmin, kun meillä. Ne kulkivat mukana juurikaan muista koirista piittaamatta ja hyvin vähän oli mitään haukahduksia tai muuta huomiota herättävää. Koirien käyttäytymiseen vaikuttaa varmaankin se, kun pääsevät kätevästi kulkemaan omistajiensa kanssa metroissa ja putiikeissa, niin tottuvat heti pentuna kaupungin vilinään. Tampereella koiran kanssa on aika ankea lähteä keskustan alueelle, kun koira ei ole tervetullut moniinkaan paikkoihin sisälle, joten aina pitäisi olla auto mukana tai joku kaveri, joka odottaa ulkopuolella koiran kanssa. 


Jääkarhuemo poikasineen


Norsut ulkoilemassa


Leopardi


Uroskirahvi


2 kommenttia:

  1. Hiihiii....hauska kuvakulma. Ihan kuin kirahvin hännässä olisi pampuloita.
    Tuo kauppa oli mielenkiinoisen näköinen, patsas aika morbidi ja sillan kuvatusta olisin varmaankin klähmäröinyt ja toivonut ihan kaikenlaista.
    Kaunis kaupunki kuulemma ja kuvista päätellen onkin.
    Kyllä tuon bannerin koiria kauniimpia ei takuulla kyllä Prahasta löydy.
    Terkkuja Essilästä ja tervetuloa takaisin kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin saada kirahvista kuvan niin, että näkee sen koon! Kaupunki on kyllä kaunis, jos sinne joskus vielä kesällä pääsisi, niin veisi varmaan sydämen mennessään :) Voi kiitos, kiitos! Onhan ne omat aina kauniita, vaikka roikkuukin kielet ulkona suusta ;) Rapsutuksia Essille <3

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!