8.2.2014

Kaksi ruoskaniskua

Iloisella mielellä matkattiin kotiin päin agilityvalmennuksesta Mouhijärveltä ProCaniksen Markon opista! Päästiin ylimääräiselle paikalle mukaan mm. vehnä- ja irlanninterrierien kanssa. 

Päivän haaste oli tässä:


Ratapiirros

Opettelin radan sillä mielellä, että teen pienet käännökset. Maxikoirien ohjaajat ja ope näyttivät ihan erilaisia kuvioita, persjättöineen ja jaakotuksineen, mitä itse olin ajatellut. Poimin niiden joukosta meille sopivat kuviot ja muuten menin omalla linjalla. Homma toimi!

Aluksi kuitenkin Nemo karkasi toisen esteen luota, mutta sain sen suht nopeasti kiinni ja päästiin tekemisen makuun. Paneuduttiin aika paljon myös siihen, kun koira tekee noin ensimmäisellä kisaradalla ja ylipäätään koiran haltuunottoon. Markon neuvo oli, että kisoissa karkailun jälkeen otan Nemon nopeasti haltuun, teen pari estettä koira kontrollissa ja poistun radalta. Täytyy miettiä. Ja kuulemma en ole yksin ongelmani kanssa!


Tunnelmaa hallista

Ensimmäisellä kierroksella mentiin 12 ekaa estettä. Homma toimi ja vielä paremmaksi se saatiin, kun ohjeena oli ohjata ilman käsiä. Ilmeisesti mulla on tapana heilutella käsiä vähän liiankin isolla kaarella, aivan turhaan. Takaakierto oli kuulemma tosi näppärä, kun vaan ohjasin kropalla sekä katseella.

Toisella kierroksella juoksu 13. hypyltä - 14. hypylle, tuotti ongelmia. Markokin kokeili Nemon kanssa ja toimi se lopulta. Ihan viimeisenä hinkattiin vielä keppejä, jotka osoittautuivat vaikeaksi, kun päättyivät lähelle seinää ja mun piti ohjata vasemmalta puolelta. (Sama oli viimeksi treeneissä, eikä meinannut tulla onnistunutta suoristusta sitten millään.)


Jälkeen päin videolta huomaa, että kaarrokset olisi voinut olla tiukempia, kun olisin kääntynyt vielä aikaisemmin ennen hyppyjä

Valmennuksen antina oli:

* Mulla on loistava agilitykoira, tapahtuman järjestäjä kehui kovasti Nemoa! 
* Koira otettava nopeasti haltuun, jos lähtee rallattelemaan ja mielummin palkkakin lelulla leikittäen, ei niin että Nemo kaahaa heikkopäisenä lelu suussa ympäri kenttää
* Koiraa voi ja saa komentaa, jos näyttää, että se on alkamassa touhottamaan omiaan (mun tulee jatkossa tarkkailla Nemon ilmettä ja ennakoida tilanteita)
* Ohjauksessa ei tarvi heilautella käsiä mm. takaakierto!
* Rata mietitään kuviona niin, että katse on koko ajan siellä, missä koiran pitäisi mennä, eikä päätä käännellä puolelta toiselle

Niin ja ne ruoskaniskut tuli siitä, kun laskettiin montako kertaa heilautin käsiä 12 ekan esteen aikana ;)

P.S. Jos joku mietiskeli, eikö Luna saanut mitään specialia synttäripäivänään, niin kyllä vaan, me oltiin karkkipussin kanssa kaupungilla. Kävin meinaan järkkäämässä kirpparipöytäni ja otin Lunan reissulle mukaan. Hain kaupasta nameja ja tehtiin laatuaikalenkki kahden Tammelan hoodeilla. Luna sai kaikessa rauhassa nuuskutella kaupungin tuoksut + rajattomasti herkkuja.

2 kommenttia:

  1. Hih, kiva kuulla, että muutkin saa noottia käsien heiluttelusta ;-) Mulla se on ihan perisynti enkä kyllä taida koskaan tavasta eroon päästäkään... Sitä jätesäkkitreenausta voisi joskus kokeilla! Kiva, että olit tyytyväinen treeneihin, ProCaniksella saa kyllä huippuopetusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, me ollaan vähän niin kun samassa veneessä ;) Enää en heiluttele niitä pilvissä, mutta heiluttelen kumminkin. Tykkäsin kyllä paikasta ja opetuksesta, kiitos suosituksesta!

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!