22.9.2013

Kahden viikonlopun tapahtumat

Viime viikonloppuna nautittiin vielä kesäkelistä mökillä. En muistanutkaan, kuinka hauskaa koirilla on maalla, vaikka eivät pääse siellä vapaana juoksemaan pihassa, mutta jotenkin se on hienoa, kun puuhastellaan porukalla sisällä ja ulkona. Maalla on tietysti hyvät tuoksut, naapurissa hevosia, lehmiä ja lampaita. Poikien kanssa tehtiin myös metsälenkki, jonka varrelta napsittiin mustikoita.
 
 

 
Koirat oppi taas uusia temppuja: tanssiminen eli kahdella jalalla ympäri meno ja fyssarin pyynnöstä kieriminen myös vasemmalle
 

 
Tällaisia ei ihan joka päivä näe, kurkiauroja
 
Nemo kävi fysioterapeutin käsittelyssä ja rintaranka oli paljon parempi, kun kuukausi takaperin. Pientä jumia oli nyt toisessa kohtaa (meni mulla ohi se kohta), mutta fyssari totesi, että täytyy ajatella niin, että nämä ovat urheilijoita ja pientä jumia on aina jossain päin. Mennään vielä kuukauden kuluttua kertaalleen käsittelyyn ja jos kaikki näyttää hyvältä, niin käynti kertoja aletaan harventamaan.
 
 
Nuga tulee luokse metsässä
 
Agitunnit meni mukavasti tälläkin viikolla. Nemo oli maanantaina radalla, tehtiin poispäin vientiä hypyltä puomille, saksalaista, takaakiertoja, kepeiltä irtautumista (jäätiin itse taakse, kun rata lähti takaisin päin), persjättöä ja viimeiselle kuviolle en edes tiedä nimeä, mutta ikäänkuin takaaleikkaus vierekkäisille hypyille, jonka jälkeen jatketaan suoraan. Nemo herkästi olisi hypännyt viimeisen hypyn takaisin päin, mutta hoksasi idean pian. Aikas muikeeta, kun pääsee itse hinkkaamaan noita kuvioita kunnolla! Nugan kanssa torstaina otettiin puomia (jarruttaa hienosti kontaktille), keppejä (hakee jo neljää ekaa väliä) ja pientä kolmen hypyn ja putken rataa. Treenien jälkeen Nuga pääsi vielä metsään juoksemaan russelmix Sofien kanssa sekä griffon poikien kanssa narulenkille.
 
 
"O-ou, iskää kannattaa väistää"

 
"Tullaan, tullaan"
 
Tänä viikonloppuna oli joka syksyinen Läheltä Hyvää -tapahtuma Ahlmannilla, jonne kävelin kaikkien kolmen kanssa. Matka meni hyvin, kun Luna oli juoksuvyössä ja pojat sai merkkailla. Muutamia koiria ohitettiin rähisemättä! Paikan päällä laitettiin nuorimmat autoon ja Nemon kanssa huudeille. Poika oli ihan elementissään eläinten, ihmisten ja ruoantuoksun keskellä. Lehmiä käytiin ihmettelemässä, muuutamia koiria moikkailemassa ja riitti niitä rapsuttelijoitakin. Heti ekana törmättiin koirakojuihin, joista löytyi teille blogin lukijoille lahja... Siitä lisää tulevalla viikolla arvonnan merkeissä! Koirat sai tuliaisina reissusta itse tehtyjä koirankeksejä. Kotiin hankittiin lähiruokaa ja vaaleanpunainen marjakanerva.
 
 
Isä ja poika kieli pitkällä

 
Koiramainen ohjelma jatkui tänään, kun Piskeillä järjestettiin agimestaruus oman seuran jäsenille. Itse toimin pääjärkkärinä ja homma toimi hienosti, vaikkei ollut paljoa talkoolaisia, niin kaikki puhalsi mukavasti yhteen hiileen. On meillä vaan hieno porukka, kiitos kaikille! Nuga pääsi elämänsä ensimmäisen kerran agimöllikisoihin, otin sen autosta radalle viimeisenä vähän niin kun extemporee. Kierrokset oli korkealla, mutta meno ihan mukavaa, joskin turhan vauhdikasta. A:lle poika ei mennyt ensimmäisellä yrittämällä, kun ei sitä ole koskaan tehty osana rataa, vaan yksittäisenä esteenä ja paljolti hihnassa. Putket Nuga haki hyvin, mutta muuria kiersi pariin kertaan, hypyillä tuli myös virheitä, kun olin auttamatta liian hidas ja jäin jälkeen, eikä Nuga vielä hae itsenäisesti hyppyjä. Virhepisteitä taisi tulla 30 ja yliaikaakin, kun palauttelin Nugaa esteille. Tyytyväinen olin kuitenkin seuraaviin seikkoihin: 1. ei varastanut lähdössä 2. otti mageen kontaktin A:lla (meinasin itse juosta vaan ohi tyypilliseen tyyliini kisatilanteessa, tätä koiraa ei auta nyt pilata!) 3. otti kontaktia muhun 4. ei karannut kentältä. Kyllä me tulevana kesänä uskalletaan epistellä lisää.
 
 
Välillä malttaa kävellä
 
Sunnuntaihin kuuluu myös se perinteinen talli, jonne Luna lähti vaihteeksi mukaan. Tehtiin 1,5h lenkki Keisarinharjulla. Luna veti letkan ekana, eikä pieni sadekuurokaan haitannut menoa. Tällä kertaa ei myöskään muiskaiteltu hevosta kesken lenkin ja hyvä niin.
 
Loppuun vielä kuvat muistoksi sertistä ja kolmosluokkaan siistymisestä (ollaan molemmat parturin tarpeessa...)
 

 

6 kommenttia:

 1. Teillä on ollut taas paljon kivoja menoja. Meilläkin oli täällä toi läheltä hyvää tapahtuma jo hetki sitten, mutta siellä oli tänä vuonna paljon vähemmän myyjiä kuin ennen. Kaikkia ihania herkkuja sieltä silti mukaan lähti.:)
  Paljon onnea vielä sertistä ja luokkavaihdosta (vai miten se nyt sitten sanotaankaan, noi agijtut kun ei kuulu mun sivistykseen ;) ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että sama tapahtuma kiertää myös teillä päin! Noita kannattaa aina kannattaa ja jos jonkinlaisia herkkua sieltä tosiaan saa :) Kiitos paljon, ihan oikeilla termeillä meni! ;)

   Poista
 2. Mökkeily on kyllä parasta! Tältä vuodelta se on valitettavasti meiltäkin nyt ohitse, mutta ensi kesää odotellessa :-)

  Hienoa, että Nemon jumitukset on helpottaneet! Meilläkin on molemmissa aina jumia vähintään pomppulihaksissa, tänään taas matkataan hierojamme patjalle (itsekin olisin käsittelyn tarpeessa) :-D

  Nugasta kehkeytyy varmasti loistava agikoira! Epiksiin vaan, viimeistään ensi kesänä :-) Ja vielä kerran: onnea noususta kolmosiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkikausi alkaa tosiaan olemaan ohi, höh. Aina sitä jotain jumia löytyy ja Nemolla kans ollut pomppulihakset aika ajoin juntturassa... Siis Mimmilläkin pomppulihakset kipeänä, vaikka sehän voi tulla ihan sohvalle pomppiessa yms. parsonmaisessa toiminnassa ;) Toivotaan tosiaan, että Nugan kanssa agilityssä edistytään. Kiitos vielä kerran onnitteluista!

   Poista
 3. Kiva kuva, kun kaikilla tassut ylhäällä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, noiden kanssa voisi melkein esiintyä sirkuksessa, kun kierivätkin samaan aikaan :D Kuvassa kyllä Lunalla eri tassu, kun pojilla ;)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!