14.7.2013

Good news

Hyviä uutisia: Nemolla ei ole kaihia ja Nugalla vaan yksi ylimääräinen ripsi. Käytiin siis silmätarkastuksessa Hakametsässä. Arvasin jo etukäteen, että Nugalla on ylimääräisiä ripsiä, sillä sekä Nemolla, että Lunalla on niitä myös. Onneksi oli vaan se yksi, mikä tosin oli kuulemma aika karhea eli jos silmä alkaa vuotamaan, niin tod näk johtuu siitä. 

Nemon isällähän on kaihi ja tautia sairastavan koiran jälkeläisiä ei saa käyttää jalostukseen ennen, kun jälkeläinen (uros) on viisivuotiaana tarkistettu silmistään terveeksi. Vaikka eipä Nemo varsinainen jalostuskoira olekaan, kun silmistä löytyy myös se vajaakehitteinen näköhermo (mikä ei nyt onneksi ainakaan Nugalle ole periytynyt), mutta muuten luonteeltaanhan Nemo on helmi ja sopii kipakammallekin nartulle ;)
  


Muuta mukavaa oli viikolla, kun mökkeiltiin järven rannalla omassa rauhassa. Mies ei uskonut silmiään, kun koirat otti kunnon hepulirallit ekana päivänä. Itse en ollut yllättynyt, tiesin, että tollainen paikka on koirien paratiisi <3 Nemokin veti, kun pieni poika pihaa ympäri, välillä nuuskuttaen ja välillä sinkoillen matalana päättömästi joka suuntaan. Ekan illan jälkeen Nemo piteli oikeaa etutassua taas ylhäällä, eikä hetkeen varannut painoa siihen, mutta alkoi jonkun ajan kuluttua liikkumaan puhtaasti. Onko sitten edelleen niskasta jumissa ja kovassa rasituksessa alkaa vaivaamaan. Agityn jälkeen ei kuitenkaan mitään oireita ole ollut useampaan viikkoon.
  
  
Luna ei oikeastaan juoksennellut ollenkaan paitsi rannan tuntumassa edes takas. Jos me mentiin lähemmäksi rantaa, niin ryntäsi aina takaisin veteen, luuli varmaan, että kannetaan se pois ja loppuu nautinto. Välillä piti rajoittaa vedessä oloa esim. aamulla ja illalla ei tietyn kellonajan jälkeen voinut pitää Lunaa vapaana, sillä haukkui lähes taukoamatta. Flexissä viihtyi sitten ihan mukavasti grillipaikan vieressä. Naapurit varmaan huokaisi, kun me lähdettiin kotiin ;) Yhtenä viileämpänä päivänä Luna meni ihan horkkaan puolen tunnin uiskentelun jälkeen, mutta tokeni sitten, kun annettiin sen kuivatella boksissa takan läheisyydessä.
  
  
Nuga oli ihan väsymätön riekkuja mökillä ja kantoi jatkuvasti keppejä + löysi tennispallon, jonka kanssa jaksoi pallotella tunnin kerrallaan... Harmi, kun meidän koirille tulee leluista tappelua, niin niitä ei voi heitellä, kun yhdelle koiralle kerrallaan. Tappelua tuli kans välillä, kun Luna ampaisi veteen, niin Nugan oli pakko mennä perässä ja purra Lunaa korvaan tai kylkeen... Välillä Nuga alkoi kans haukkumaan, sen verran kiihdyttävää oli äidin suhtautuminen veteen. Poika oli myös soutuveneen kyydissä elämänsä ekaa kertaa ja ihan nätisti katseli maisemia. Lumpeenkukkia olisi tehnyt mieli vähän napsia laidan yli.
  
  
Samoihin tunnelmiin koirat pääsivät myös Anskun (Nugan sisko) porukan mökillä. Oma hiekkaranta oli aikas upea ja Nemo (joka ei yleensä ui) viihtyi vedessä paljon sekä otti pieniä uimakierroksia ihan itsekseen. Ansku pusutteli meidät taas perinteiseen malliin ja isäänsä (Nemoa) mielisteli kovasti. Mukana menossa oli tietty myös Anskun 'sisko' Olga, Nuga ja Luna flexissä uimassa.
  
  
Lisäksi eilen Luna kohtasi jälleen ketun, treenien merkeissä. Uusi paikka oli kyseessä, mutta kyllä Luna haistoi heti, mistä oli kyse. Into oli ihan piukassa ja hiekkaeste ei kauaa tyttöä pidätellyt. Ketunkin löysi heti ja haukkui hyvin, mutta pysytteli turhan kaukana kohteesta. Kerran sai ketun iskemään ja kesti sen hyvin. Ilmoitin Lunan viikon päästä A-kokeeseen, saa nähdä kuinka käy.
  
Niin ja reissussa oli myös Nuga mukana, joka morjesti kettua telkkarissa. Ensin haistoi varovasti ja sitten alkoi louskuttamaan, pojalta sujuu kyllä tuo haukkuminen ja näytti olevan aika ihmeissään, kun kerrankin sai luvan kanssa kemottaa ja siitä vielä kehuttiin. Kotimatkalla koirat pääsi taas uimaan ja perinteisesti Sammin Esson kohdilta.
  
  
Mulla on loma loppu nyt, kyllä menee nopeasti tuollainen kolme viikkoa. Tässä vaiheessa tietty harmittaa, että loman joutui pitämään näin aikaisin, kun monesti on tottunut odottelemaan sinne elokuulle. Noh, onneksi vielä on kesää jäljellä ja miehenkin loma jatkuu...

Mukavaa sunnuntaita! Me suunnataan varmaan rannalle.
  

5 kommenttia:

 1. Ihanaa kun koirat ovat päässeet nauttimaan uimisesta yllin kyllin! Reagoiko nahka koskaan ärtymällä, kun paljon ui?
  Meillä alkaa loma vasta viikon päästä. Toivottavasti kesäkelejä riittää myös elokuulle!
  Onnea Lunan kanssa A-kokeeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhautta tämä kesäaika tosiaan. Meillä ei ole koirien iho reagoinut vedessä lillumisesta, onneksi ja koputellaan puuta ;) Onko teillä? Mukavaa loman odotusta ja itse lomaa teille! Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan :)

   Poista
 2. Mukava kuulla hyviä uutisia! Täällä pidetään peukut ja tassut ristissä Lunan puolesta :)

  Olis tosi kiva, jos Nemosta sais Emmalle treenikaverin. Mihin aikaan teidän agiharkat on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Meidän harkat on to klo 16-19.30, mutta ehdin paikalle yleensä klo 17 jälkeen ja lopetellaan about 18-18.30. Mennään lenkille, vaikka treenien jälkeen!

   Poista
 3. Ihanan riemukkaita kuvia! :)

  VastaaPoista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!