11.10.2009

Erkkari

Parsoneitten erikoisnäyttely järjestettiin tänä vuonna Hyvinkäällä. Nemo osallistui ekaa kertaa nuorten luokkaan, kun ikää oli tarvittavat 15kk ja 2 vkoa päälle. Poika yllätti kehässä hyvällä käytöksellä, seisoi nätisti häntä heiluen ja pöydälläolo meni paremmin kun koskaan! Seisoi koko ajan rauhassa neljällä tassulla :) Tällä kertaa asiaa helpotti varmaankin se, että ehdin asetella Nemon pöydälle kaikessa rauhassa, eikä tuomari tullessaan kiekunut mitään, itse asiassa ei puhunut ollenkaan, ei edes kysynyt koiran ikää.
1255630866_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Nemo kuudentena
Ravaaminen olisi voinut mennä paremmin, Nemo vähän laukkaili, ravisteli itseään ja säikähti kerran tuomarin edessä, kun sivuovi pamahti kiinni. Nemo säikkyi jostain syystä hallissa kovempia ääniä, oli varmaankin jokseenkin väsynyt Hauskan viikon jälkeen ja ehkä oudokseltaan kirpsakka pakkanen teki oman jännitysmomenttinsa. Tällaisena Nemo oli kyllä huomattavasti helpompi esittää, kun ei sinkoillut niin paljon. Nemo sai taas EH:n ja aika lyhytsanainen oli tuomari Karen Rimmer Iso-Britanniasta:
"The head is boxy. Correct bite. Harsh coat. Movement is erratic. Too tall."
1255630738_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ravia, kuva: Toni Lund
Tuomari tuntui tarkastavan useimmilta koirilta ovatko ne spannattavissa, mikä oli mulle jokseenkin uusi termi ja ilmeisesti meinasi sitä, että mahtuuko koira hyvin luolaan. Meille ei kuitenkaan tullut asiasta noottia, vaikka muuten isokokoisena pidettiin. Ihmettelin pöydällä, kun tuomari nosti Nemon etupään ilmaan ja laittoi sormet rintakehän ympärille, kyllä ne sormet taisi suurin piirtein yhteen mennä...
Paikalla oli paljon tuttuja ja meininki rento. Vasta kotimatkalla tajusin, ettei mun kädet tärissyt kehässä ollenkaan, eikä muutenkaan pahemmin jännittänyt! Samassa kehässä oli Arttu, Elmeri ja Pave. Lisäksi Artun "pikkusisko" Nyyti nappasi ekan ERInsä ollen junnu narttujen kakkonen, onnittelut Nyttyrälle :)! Elmerin elämänkumppani Siiri niin ollen oli VSP-pentu, onnea Simpukka :)! Lisäksi oli paljon muita päiväänsä tyytyväisiä ja menestyneitä tuttuja, mutta tässä nämä päällimmäisenä mieleen jääneet.

Kommentit

  Marita H kirjoitti 11.10.2009 klo 21.28
  No huh. Olisin ehkä itse tehnyt protestin noin lyhyestä arvostelusta, josta kuitenkin ilmeisesti maksoitte näyttelymaksun! Aika törkeetä itse asiassa!

  Hoffien päänäyttelyssa taas on tullut valitusta siitä, että kun kestää aamusta iltaan, mutta silti jokainen on tyytyväinen siitä, että koira on todella pitkään kehässä ja saa TODELLA tarkan arvostelun.

  En kyllä allekirjoita tuollaista tuomarointia ollenkaan! Näyttelytouhu on näyttelytouhua ja palvelee tietysti ennenkaikkea jalostustoimintaa. Mutta oikeasti tuollainen lyhyt arvostelu ei tosiaan ole mistään kotoisin! Paljonko oli ilmoittautumismaksu? Argh, olen tosi vihainen. Onko teidän foorumilla tästä jotain polemiikkia? Sietäisi olla!
  Marita kirjoitti 11.10.2009 klo 21.40
  No - onnea silti EH:sta, onhan se hyvä. Terveisiä myös Artulla ja Nyytille ja omistajille :-) Kuulin tänään, että Arttu on myös päässyt Ylökin agilityn treeniryhmään Nokian hallille. Hieno homma!
  Anna ja Nemo kirjoitti 12.10.2009 klo 20.55
  Marita, samaa mieltä! Jäi tunne, että oltiin pelkkää ilmaa vaan tuomarille... Muillakin taisi olla tavallista lyhyempiä arvosteluja, mutta meillä oli lyhin minkä näin. Onhan toi vähän turhauttavaa, että koko homma on 10min ohi ja 'palkaksi' saa viisi lausetta (aikaa ja rahaa on palanut kuitenkin ihan kiitettävästi ;) No pääasia, että sai olla mukana ja Nemo esiintyi mukavasti :)
  Marita kirjoitti 13.10.2009 klo 22.08
  No siitä voi aina olla tyytyväinen, että koira on esiintynyt mukavasti. Tuosta toisesta asiasta sanoisin Anne Sinulle: pidä nyt vaan puolesi tulevaisuudessa :-) Tai ainakin kyseenalaista rotujärjestöltä tuollaiset tuomarivalinnat. Muuten toivotan teille ihanaa syksyä! Koko perheelle!
  Riitta kirjoitti 14.10.2009 klo 15.14
  En nyt ymmärrä Maritan poittia asiasta... Kukakin tuomari arvostelee omalla tyylillään. Erkkari ei ole kuitenkaan jalostustarkastus.
  10 min per koira on jo melko hyvin, taidetaan laskea kun aikatauluja arvioidaan n 5 per koira..
  Meilläkin Jaskalla ollut kerran "sound as a bell" (näin meni muistaakseni). Olin kyseiseen arvosteluun todella tyytyväinen :)
  Marita kirjoitti 14.10.2009 klo 19.46
  Minä myös tein pientä "galluppia" ja en tiennyt, että välttämättä ulkomailla ei tuomarit anna mitään kirjallista arvostelua. Yksi tuttavani koira on saanut arvion: "Too light and narrow". Ehkä mä olen vaan tottunut, että noissa hoffien erikoisnäyttelyissä se arviointi on todellakin perusteellista. Tosin totta se on, että kun luokassasi niitä koiria on sitten 70 tai enemmän, niin siinä palaa koko päivä. :-) Ja vielä: eihän noilla näyttelytuloksilla loppujenlopuksi niin mitään virkaa ol, paitsi tietysti palvelee jalostusta jossakin määrin jos sinne haluaa suuntautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!