26.2.2018

Vanhan ajan talvi

Etelä-Suomessa on saatu nauttia mahtavasta talvikelistä monta viikkoa ja aurinko on paistanut tänäänkin! Tuntuu tämä -10 astetta kohtuulliselle, kun viime viikon ennätys oli yhtenä aamuna -24 ja samanlaista on kuulemma luvassa tällä viikolla. Hui :)

Viime viikko meni lyhyempiä pakkaslenkkejä tehdessä ja vieraita kävi kylässä useampana iltana mm. pappa ja kummipoikamme perhe. Nemo taantui ihan pennuksi papan tullessa kylään! Sai ihanat hepulit juosten edes takas ja ilta meni papan jalkojen juuressa rapsutuksissa, välillä vieressä sohvalla ja tietysti suukkoja sateli. Nemo ja Nuga pääsivät kummipojan kanssa pulkkamäkeen ja leikkipuistoon. Sisällä sitten Nemo yritti varastella mm. Domino pelin palasia. Lunalla oli laatuaikaa isin kanssa asioilla käydessä.

Jäällä, seuraa johtajaa


Nemon nenä lumessa
Vaihdoin jälleen koirien nappulan. Nutriman mahaystävällinen ei oikein maistunut, joten Peten Koiratarvikkeesta sain suosituksen Golden Eagle Farm Formula 35/18 nappulasta. Sitä ajattelin alunperin vaan Nugalle, koska hinta on vielä suolaisempi, kun tuossa vanhassa. (Nugalla loppui yksi kaunis kerta taas se raakaruoka lihapulla, enkä ehtinyt hakemaan lisää, jolloin sai pari viikkoa nappulaa. Raaka ruoalla Nugaa närästi vähän, mutta paremmalla ruokahalulla syö nappulaa). Nemolle ja Lunalle siis hankin edullisemman Acanan nappulan, mutta sen kanssa nirsoilivat ja Nemo kävi pari kertaa siellä Nugan pussilla tökkimässä, ilmeisesti siksi, että tää olis hyvää. Nyt kaikki vetävät sitä kallista nappulaa ihan himoonsa ;) Aika näyttää, helpottaako Nugan närästys.

Bff <3


Härmälänsaaressa
Loppuviikko huipentui Nemon kummitädin yökyläilyyn pe-su. Koirat olivat ihan fiiliksissä vieraasta ja kaikki vuorollaan hakeutuivat rapsutuksiin ja syliin, jopa Nuga veteli sikeitä kummitädin kainalossa kerällä <3 Luna oli ihan syliluutana sohvalla ja olisi kovasti halunnut sänkyyn nukkumaan, muttei riskeerattu yöunia viikonloppuna. Viime yönä sitten hellyin ja olen taas herännyt useamman kerran tytön paikan vaihtoon, peiton alle ja päälle ja alle ja päälle jne... ;)

Luna nauttii...


Ja sylissä
Lauantaina tehtiin 1,5h aamulenkki jäällä! Ekaa kertaa tänä vuonna Pyhäjärvellä ja Nemo sai tietysti kirmata vapaana sydämensä kyllyydestä. Käveltiin Härmälän uimarannasta Härmälänsaareen ja Pirkkahallin lenkkipolkuja pitkin kotiin aamupalalle. Koirat vetelivät sikeitä tyytyväisinä meidän kaupunkireissun ajan: shoppailua, leffaa ja siipiä, perfect! Illalla tehtiin vielä lenkki lähipuistossa ja koirat kävivät pihassa juoksentelemassa.

Sunnuntaina piti lenkkeillä lyhyemmin, mutta aikaa kului huomaamatta 1h 20min Arboretumin lenkkipoluilla ja taas jäätä pitkin takaisin Härmälän rantaan. Samalla reissulla poikettiin kaupassa, mutta ei enää tänä päivänä koiria uskalla siihen jättää keskenään odottamaan, joten kaveri otti koirat haltuun ja mä poikkesin hakemassa brunssitarvikkeet. Iltapäivän koirakouluun meno oli astetta jännempi ilman autoa. Onneksi veljeni heitti meidät Ristinarkkuun ja takaisin päin päästiin sattumalta sujuvasti kahdella bussilla 17 ja 1. Nemo oli bussissa, kun vanha tekijä ja joka kerta se saa hymyn huulille, kun ei malta olla kokonaan siellä penkin jalkatilassa, vaan pakko on kurkkia koko ajan käytävälle, kuka menee ja kuka tulee, häntä heiluen tietysti :) 

Koko kopla jäällä, takana Pyynikki


Nemo kuuraparta
Koirakoulun tunnin harjoitukset:
- Vieraan koiran ohitus, käännöksissä seuraaminen
- Vieraan koiran ohitus ja puolessa välissä pysähtyminen istumaan
- Vieraan koiran ohitus ja puolessa välissä pysähtyminen istumaan kääntyen toista koirakkoa kohti
- Vieraan ihmisen kättely, koirat istuvat sivulla (tässä sekoitettiin pareja, jotta tuli eri koiria ja ihmisiä vastaan)
- Istu ja maahan treeniä
- Ope juoksee ohi
- Ope kävelee ohi lelu narun päässä
- Ope kävelee ohi vinkulelun kanssa (tällä kertaa Nemo ei sännännyt kertaakaan perään!)
- Kova ääni kolahtaa, oli betonilaatan näköinen, mitä ope pudotteli maahan
- Makuulla/istuen paikallaan odotus, ohjaaja palaa luokse, välimatka 6m (liinassa)
- Luoksetulo 3m (liinassa)
- "Kaupan edessä odottaminen", ohjaaja menee sermin taakse piiloon (Nemo oli niiiin hienosti hievahtamatta)
Näitä kaikkia pitää treenata nyt kotiläksynä ja seuraavalla tunnilla aletaan häivyttämään nameja, sillä testissä ei saa käyttää herkkuja. Lisäksi saatiin vinkki opettaa koiralle rento hengailu, mihin ajattelin ottaa jo tutun käskyn "odota". Siinä ei ole asennolla väliä, täytyy vaan malttaa hetki olla hötkyilemättä. Tätä siis ajattelin hyödyntää siinä vaikeimmassa kohtaa tuntia eli silloin, kun ope kertoo, mitä seuraavaksi tehdään. Itse se action on tietty Nemon mieleen ja tekee täysillä, mutta ohjeiden kuunteleminen ja odottaminen aiheuttaa kitinää sekä hihnassa kahdella jalalla seisomista. Tällä kertaa pääsin juttelemaan vähän enemmän kurssilaisten kanssa ja tuntuu olevan oikein mukavaa porukkaa!

TKL kuljettaa pientä bussimatkaajaa


Tilanteen tasalla
Huomenna mennäänkin rästimään kurssin eka tunti, jolla ei oltu, kun ei silloin vielä kurssista tiedetty. Rästipaikka on arkitoko ryhmästä ja eri ope kyseessä, saapa nähdä, kuinka totista touhua siellä on ;) Viikonlopun jäljiltä koirat olivat eilen VÄSYNEITÄ! Tänään aamulenkillä kirmasivat taas täydessä vauhdissa, tuli ilmeisesti akut ladattua täyteen yön aikana :)

Illalla maistui chillailu

Nemo katollaan


Kevättä ilmassa

Hyvällä mielellä siis arkeen. Kevättä kohti mennään, hyvää pakkasviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!