26.5.2024

Legendaarisella parsonlenkillä


Ollaan saavuttu parsonlenkille, Nemo seuraa nuorempien touhuja varjossa


Nemo ihan liekeissä, kun on tajunnut, mihin on päässyt!


Ukko 8kk ekalla parsonlenkillään


Sitten mennään, siimat kireällä!


Harjulla varjossa


Nemo suu hymyssä letkan viimeisenä, askel on jo hitaampi, kun nuoremmilla

Kävin ekalla parsonlenkillä Tampereella kesällä 2008 niin, ettei meillä ollut vielä koiraa, mutta olin jo varannut Nemon, joka oli saapumassa kotiin saman kesän lopulla, elokuussa. Lenkillä sitten tutustuin mm. Ulvomäen kennelin Riittaan ja pitkän linjan parsonistiin Marjutiin. Mulla oli mielessä liuta kysymyksiä esim. mitä pitää tehdä, jos oma parson puree 😀 Kukaan omista koirista ei ole mua purrut, mutta kai se silti ihan aiheellinen kysymys oli. Näitä lenkkejä järjestettiin silloin viikottain, joka torstai ympäri Tamperetta ja lähikuntia. 

Muistan vieläkin Nemon ekan parsonlenkin. Asuttiin Pirkkalassa ja hypättiin sieltä totuttamismielessä Paunun bussiin niin, että Nemo 8vkoa oli mun sylissä bussin taaimmaisessa penkissä. Matka meni hyvin Hatanpään Arboretumille ja siellä sitten isojen koirien joukkoon reippaana lenkille. Ainakin Riitan Alman kanssa Nemo pääsi haistelemaan, mutta kauheasti en ehtinyt kenenkään kanssa höpistä, sillä Nemo ei osannut vielä kulkea hihnassa ja olisi vaan nuuskutellut sekä ihmetellyt paikallaan maailman menoa. Lopulta tajusin, ettei pysytä ollenkaan muiden perässä, joten kannoin poikaa hiki päässä suurimman osan lenkistä ja hölkkäsin muita kiinni. Kesäkelillä 3kg paino sylissä tuntui ja kun ei sellaista aarretta ollut vielä tottunut kantamaankaan, kun vasta viikon verran. 

Tällä viikolla oltiin Nemon viimeisellä parsonlenkillä Ylöjärvellä (nykyään lenkki tehdään nippa nappa kerran vuodessa 😀). Arvuuttelin vähän, kuinka pappa jaksaa, jätänkö sen kuitenkin vallan kotiin, kun autossakin on lämmin. Keli oli kuitenkin hieman armollisempi, kun asteita oli +18, joten hyvin meni, vaikka askel on jo hitaampi, kun nuoremmilla. Nemo oli lenkkiporukan vanhin, seuraavaksi vanhin oli Pirisjoen Tilly 15v ja porukan nuorin Lännenpään Ukko 8kk, ekalla parsonlenkillään. Paahtavassa pitkässä asfalttiylämäessä nappasin Nemon kainaloon varmuuden vuoksi, joten mäen päällä Ylöjärven harjulla hiekkatiellä varjossa papparainen jaksoi jolkottaa suu hymyssä letkan viimeisenä. 


Lenkki tunnelmaa


Kukkahattutäti 10kg kainalossa ja Nemo on bongannut namit mun taskusta, siksi tuo asento


Hanna luonnehti kuvasta: hurmaava Nemo 


Nemo ja kummityttöni Miisa

Nemo sai ihanasti ihastelua ja huomiota, kun kaikki paikallaolijat olivat tuttuja vuosien varrelta, oli mm. pari parsonkasvattajaa (Lunan molemmat kasvattajat), eka ja pitkäaikainen agilityope sekä liuta harrastus- ja treenikavereita. Oli ihana vaihtaa koira- ja siviilikuulumisia. Paljon oli puhetta myös näistä vanhoista koirista ja todettiin monen kanssa, että niin kauan, kun koiralla on pilke silmäkulmassa ja yleiskunto hyvä, niin mennään posotetaan. 

Lenkin jälkipelit oli taas siipien merkeissä ja Nemolla jatkui special-ilta, kun pääsi extempore Hannalle ja Miisalle kylään, kuuman auton sijaan. Hanna kun ei itse voinut jäädä siiville. Herkuttelun jälkeen hain Nemon kotiin (ja samalla vein Hannalle takeaway siivet) ja papalle uni maittoi melkein heti kotiin päästyä. Energiaa tankattiin vielä elektrolyyttivedellä, piimällä ja yönappuloilla. 


Vasemmalta ylhäältä: Leena ja Ukko, Hanna ja Tilly (lainassa Villeltä), Jemina ja Kelmi, Eija ja karkeakarvainen saksanseisoja Pirkko
Vasemmalta alhaalta: Annu ja x-rotuiset Niili ja Sofie, Riitta ja Aapo, Ville ja Pätkis, Hanna ja Miisa + me

Arvostan tätä samanhenkistä ja koirataitavaa terrieriporukkaa, joka puhaltaa yhteen hiileen. Niin upeita hetkiä on koettu yhdessä 16 vuoden ajan! Tulen aina käymään näillä lenkeillä, oli mulla koiraa tai ei. Parsonporukassa, kun on aina tarve lisäkäsille, joten jonkun koiraa saa kumminkin lenkittää 😊

2 kommenttia:

 1. Hienoa, että kokoonnuitte pitkästä aikaa! 😁
  - mummu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mukavaa, kun porukkaa pääsi paikalle 😊

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!