27.5.2023

Toukokuu touhua täynnä

Toukokuu on ollut touhua täynnä ja välillä jo ihan kesäkeliäkin. Lämpötilat heittelee, kun tänään +12, mutta pitkää pätkää oli jo +18-23!

Lämpöisinä päivinä on tehty kunnon aamulenkki, kun on ollut vielä viileämpää, mutta päivällä vaan käyty tien laidassa, jotta koirat ovat saaneet tehtyä tarpeensa. Lunan kanssa on sitten myöhemmin vielä lähdetty ihan lenkille, kun ei ole niin lämpöherkkä. Lisäksi illalla taas tien varteen käymään Nemon kanssa.


Mummu, Luna ja Tahti


Tyttöjen reissu tallille

Yhtenä iltana koirien isä kävi kylässä ja tehtiin 1h reipas lenkki Lunan kanssa, tyttö oli niin innoissaan, että kiskoi koko lenkin kieli pitkällä. Sen jälkeen Luna olikin muutaman päivän sitä mieltä, että hän ei lenkille lähde, toki oli viileämpää keliäkin, joten johtuiko rankasta lenkistä vai kelistä. 

Selvä yhteys on ollut siihenkin, jos Lunalla on ollut tarpeeksi aktiviteettia, niin nukkuu aamulla pidempään ja niin ollen ei herätä Nemoa, eikä pojalla tule pissoja sisälle. Vaihtelevalla menestyksellä on menty eli välillä 5 aamua putkeen, ettei pissoja sisällä ja sitten taas tyyliin 3 aamua putkeen, että on. Nemolta otettiin jo pissanäytekin, mutta se oli täysin normaali. Eläinlääkäri veikkasi syyksi dementiaa, kun kuitenkin fyysisesti voi olla 8-12h pissaamatta, jos ei tapahdu mitään erityistä ja malttaa chillailla. 


Vähäjärvellä lenkillä eläinlääkärin jälkeen


Katse järvelle

Koirat kävivät Oiva Eläinklinikalla kontrolliverikokeissa ja molemmat ultrattiin. Ultrassa näytti hyvältä maksan ja sapen osalta, Lunalta tsekattiin myös sydän ja tilanne oli ennallaan eli lievä sivuääni, edelleen asteikko 1. Verikokeiden tulokset ei olleet ihan priimaa, muttei toisaalta mitään hälyyttävääkään. Molemmilla kolmesta maksa-arvosta 2 oli laskenut raja-arvoihin, enää yksi oli koholla. Hemoglobiini oli myös molemmilla hieman alhaalla, Nemolla tuli sanomista myös verihiutaleista ja kolesterolista. Onneksi kaikki tosiaan vaan hieman yli tai ali viitearvojen, joten jatketaan Brittin Hepatic nappulalla ja seuraavat verikokeet syksyllä. 

Koirilla oli jälleen erittäin hauskaa eläinlääkärissä :D Ensin tsekkasin painot ja heidän vaaka näytti tarkempaa lukua: Nemo 9,5kg ja Luna 8,1kg eli molemmat ihannepainossa. Eläinlääkäri Saila sitten pusuteltiin kilpaa ja ensin tsekattiin Nemo. Poika ei huomannut verikokeen ottoa, kun seisoi pöydällä tsekaten mun kädessä olevaa namia. Ultra meni kans hyvin. Sitten oli Lunan vuoro ja seisoi koko ajan nätisti paikallaan, lopuksi sai tietysti namia palkaksi. Sillä välin, kun Luna oli pöydällä, niin Nemo kekkuloi lattialla... :D Siis teputti, tutki, läähätti, heilutti häntää ja lopulta varasti pöydän alla olevasta potasta käsipaperia silputtavaksi. Niin hupsu, kohta 15-vuotias <3 Saila laittoi välissä pojalle vettä ja karva-alustankin lattialle, josko olisi siihen rauhoittunut, mutta ei.


Aamulenkit on parhaita

Toukokuussa meillä on käynyt yökylävieraita. Miehen kaverin sylissä olisi istuttu 24/7 ja muutenkin poikien touhua piti seurata tiiviisti. Seuraavana päivänä Nemo nukkuikin koko päivän sikeästi, kun Luna lähti tallille ja sen jälkeen mummulle mukaan. 

Toisena viikonloppuna meillä oli juhlat ja noin 10 henkilön vauhdikas porukka. Luna nautti menosta ja meiningistä, istui syleissä rapsuteltavana ja sai herkkuja mm. makkaraa. Nemo oli sillä välin mummulassa yökylässä ja reissu oli mennyt mukavasti, paljon paremmin, mitä odotettiin. Poika oli nukkunut koko yön sikeästi ja kaikki pissat oli tullut pihalle, vaikka kerrostalossa olivatkin. Ainakin Tammelanpuistossa ja Sorsapuistossa oli käyty lenkillä. Mummu kiitteli vielä jälkeen päinkin, että olipas kivaa, kun sai Nemon seuraksi. On se sellainen kultapoika <3


Ruokkiksella on ihana ulkoilla


Meidän huudeja <3

Vuosien tauon jälkeen käytiin lenkillä Marjon ja Urhon kanssa Pyynikinharjulla. Nemoa kuukauden nuorempi Nyyti oli jäänyt kotiin, kun ei tykkää lenkkeillä sateessa, ei olisi välttämättä tullut autosta ulos ollenkaan. Sadettakaan ei lopulta tullut, kun ennen lenkille lähtöä n. 10min. Pydähdyttiin perinteisesti näköalapaikalla ja herkuteltiin munkit, koirien odottaessa autossa. Marjokin on yksi Nemon lemppari-ihmisistä ja Nemo sai pienet hepulit, kun tunnisti! Tavattiin Marjo ja Nyyti aikoinaan 14,5 vuotta sitten Eläinystäväsi pentupiirissä ja sitten myöhemmin parsonlenkeillä, agilitytreeneissä, näyttelyissä yms. parsontapahtumissa. Jalostusparson Urho oli ensi silmäyksellä ihastunut Lunaan ;)


Parsoneiden valokuvaaminen on aina yhtä hauskaa... 


Tadaa :D

Joko on ajatukset kesälomissa ja aamukampa viritetty? Meillä on loma perinteisesti vasta elokuussa. Kesäsuunnitelmia ja valmisteluja on toki tehty. Lunalle haettiin juuri uusi uima-allas, mitä ei saa purtua rikki. Löytyi Rustasta (kiitos Marjo vinkistä!) ja näköjään Lidl myy kans samanlaisia sekä toki eläinkaupatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!