22.12.2022

Ellun kanat


Taivas näkyy!

Meillä oltiin viime viikolla, kun ellun kanat... Maanantain ja tiistain välisenä yönä oli tullut reippaasti lunta ja aamulenkille lähteissä todettiin, että hädin tuskin pääsee ovesta ulos, joten mentiinkin vaan omaan pihaan ja skipattiin koko lenkki. Sama meno jatkui aamuisin koko viikon, kun oli rapsakkaa pakkasta ja koirat ihan tyytyväisenä kävi vaan nopeasti pihassa, jonka jälkeen syömään + takaisin omaan punkkaan nukkumaan <3

Oli aikas ihania aamuja, kun jäi aikaa chillailla. Yhtenä aamuna jopa ehdin katsoa joululeffaa, kun olin herännytkin tavallista aiemmin. Näen muuten välillä sellaisia unia, että ollaan kavereiden kanssa jossain reissussa porukalla ja muut jää aamusta sisälle leppoisasti aamupalalle ja mun on aina vaan lähdettävä ulos lenkille koirien kanssa satoi tai paistoi :D Olisihan se ihanaa, kun ei ihan joka aamu tarvisi lähteä. Sinänsä kyllä hassu ajatus, koska aamulenkki on mulle päivän lenkeistä helpoin. Töiden jälkeen on monesti väsy ja illalla on jo ihan nukahtamispisteessä. Olen selvästikin aamuihminen.


Omassa pihassa riittää tutkittavaa


Tassut jäätyy

Seinänaapurilla kävi kurjasti, kun viime viikolla siellä todettiin vesivahinko ja nyt on kuivurit huutamassa eteisessä. Lähtivät sitten evakkoon koirien kanssa, kun asuminen lattiat avattuna oli melko hankalaa. Meille tämä toki toi suuren helpotuksen, kun ovista voi kulkea vapaasti koirien kanssa. Luna on ollutkin aamulenkeillä messissä, vaikka tänään ei taas päivälenkille sateeseen halunnut lähteä. 


Aurinko näyttäytyi noin kuukauden tauon jälkeen

Järjestin Tampereen seudun parsonistien pikkujoulut viime lauantaina ja paikaksi valikoitui Hauskan tila Ylöjärven Mutalassa. Kiitos vielä kerran isännille: Jaana, Toni ja parsonit Elmeri, Siiri ja Amelie. Oli ihana käydä tiluksilla vuosien tauon jälkeen, niin kaunista, kun oli pakkasta ja paljon lunta. Sisällä myös upea joulutunnelma vanhoine huonekaluineen ja lukuisine kynttilöineen. Meillä oli meininki ihan niin, kun ennen vanhaan, juttu jatkui siitä, mihin se oli viimeksi jäänyt! Olipas ihana nähdä kaikkia, vaihtaa kuulumisia ja perinteiset pikkujoulupaketit, herkutella nyyttärimeiningillä ja vähän kisailla leikkimielisesti. Meitä taisi olla koolla 16 henkilöä + talon omat koirat <3 Elmeri on samana kesänä Nemon kanssa syntynyt ja nuorempina leikkivät keskenään sulassa sovussa, oltiinhan parisen viikkoa Hauskassa talovahtinakin hoitaen 4 parsonia. 


Kelpaa ulkoilla

Oon ollut suurin piirtein kuukauden päivät jo joulufiiliksellä: poltellut kynttilöitä, kuunnellut joululauluja, neulonut pehmeitä joululahjoja, suurkuluttanut joululeffoja, juonut glögiä ja lähes kaikki valmistelut on hyvissä ajoin tehty. Eilen saatiin siivottua koti ja enää on jouluruokien ostosreissu edessä. Nyt olenkin sitten flunssaisena ollut jo pari päivää ja pihalla sataa vettä, niin fiilistä saa hieman hakea... :D Täytyy pitää kaikki peukut ja varpaat pystyssä, että olo paranisi pian ja pääsisi nauttimaan vuoden parhaasta juhlasta perheen kanssa. Huomiselle on luvattu luntakin!

Se on muuten talvipäivänseisaus selätetty eli päivä alkaa pitenemään ja lähdetään taas valoa kohti, parasta <3 Itse en ole talvi-ihminen, eikä Lunakaan (talvikoira :D), vaikka Nemolle taitaa olla parasta aikaa, kun saa lumella juosta (ja syödä sitä), eikä ole kuuma. Onhan sitä riemua ihana katsoa. 

Mukavaa jouluun laskeutumista! Aatto on jo ylihuomenna <3


Takapihan harjulla

2 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!