22.4.2022

Yllätin oikein itsenikin

Vihdoin Tampereellakin alkaa tuntua keväälle! Olin epätoivoinen, kun talvi vaan jatkui ja jatkui. Viimeisimmästä lumimyräkästä ei olekaan, kun kaksi viikkoa, mutta tämän viikon on ollut niin lämmintä, että lumet on mukavasti sulaneet. Toki vielä on jäätikköä ja isoja kinoksia, muttei enää ihan joka paikassa. Olen päässyt lyhyitä matkoja taittamaan polkupyörällä.

Nemolle tuntuu jo nämä asteet (+11-14) kuumalta lenkillä. Alkaa läähättämään ja kulkemaan hitaasti/pysähtelemään, jos kuljetaan kuivalla asfaltilla ja suorassa auringonpaisteessa. Olenkin hyödyntänyt vielä lumipätkiä ja hakeutunut varjoon sekä tietysti kuljettu koirien tahtiin. Välillä kirmaavat ihan täysillä ja välillä nuuskivat minuuttitolkulla risteyksissä. Nemoa saa kyllä jonkun verran ohjailla, kun aurinko paistaa edestä, niin ei kunnolla näe, joten saattaa honkeltaa ja kompastella suoraan lumipenkkaan tai rotvallilta alas. Välillä kyllä sitten menee ihan sujuvasti, kunhan malttaa vähän hidastaa vauhtia.


Pääsiäisenä

Pääsiäisen pyhät meni mukavasti, tehtiin aina aamuisin pidempi lenkki ja saatiin kulkea aamuvarhaisella kaikessa rauhassa vanhoilla kotihuudeilla. Joka päivä tuli koirille kotona yksinolo treeniä, kun me käytiin pyörähtämässä kaupungilla tms. Lankalauantaina saatiin odotettuja vieraita eli mummu yökylään ja pappakin poikkeamaan syömässä. Koirat sai hyvät hepulit vieraiden saapuessa ja nauttivat papan rapsutuksista sekä mummun sylittelystä täysin rinnoin. 

Toisena pääsiäispäivänä tempaisin aamusta ja trimmasin molemmat koirat peräkanaa! Yllätin oikein itsenikin. Molempien turkki oli jo tosi pitkä ja kun oli luvattu lämmintä keliä, niin totesin, että nyt on hyvä hetki. Oli sitten mukavampi viedä Nemo fyssarille. Poika olikin tällä kertaa paljon rauhallisemmin molemmissa käsittelyissä. Veikkaan, että viime trimmin aikaan oli jumia ja siksi Nemo läähätti kovasti, eikä olisi pysynyt paikallaan. Nyt kuorsasi pitkät pätkät mun sylissä, kun saksin masukarvoja yms. Lunan trimmi meni kans helposti, tyttö on aina yhteistyöhaluinen ja lähinnä nauttii huomiosta.


Vierashuoneessa


Luna posettaa <3


Nemo talvikarvassa

Repäisin ja ilmoitin meidät Nemon kanssa Tamskin koiratanssin epävirallisiin kisoihin toukokuun lopulla! Jännittää jo nyt, mitä siitä tulee... Ensin keksin miljoona tekosyytä, miksi ei voida mennä, mutta lopulta 10min harkinnan jälkeen lähetin ilmoittautumisen, jotta mahdutaan mukaan, enkä jänistä :D Täytyy nyt hioa ohjelman palasia. Suunnitelmissa jättää pois paikalla tehtäviä juttuja, jotka vaatii enemmän keskittymistä ja lisätä liikettä, mistä Nemo tykkää ja mitä viimeksi kisatreenissä meille suositeltiin. Aiemmin Nemo on riehaantunut kaikista nopeamista pätkistä, joten olen suosinut noita kontrollitemppuja, mutta syksyn kurssilla saatiin loistavan open ansiosta hiottua luottamusta ja kontaktia eli en jännitä karkaamista ja rallia ihan niin paljon, kun ennen. 


Papan kaksoisrapsutus


Omat sylittelijät

Nemo on mukamas saanut sitä light nappulaa nyt parin viikon ajan. Tänään, kun menin hakemaan sitä Peten Koiratarvikkeesta lisää, niin totesin hyllyllä, ettei nappula ole kyllä se, mikä mun alunperin piti ostaa! Kysyin silloin myyjältä apua ja antoi mulle sen pussukan. Ihmettelin sitä siinä, kun netissä pussi oli erivärinen, mutta merkki ja maku oli sama, niin ajattelin, että pussi on vaan vaihtunut. Noh, ei se tosiaan ollut mikään light nappula ja ihmettelinkin juuri viikolla, kun Nemon paino oli noussut. Nyt siis taas on edessä totuttaminen uuteen ruokaan, ensimmäistä kertaa senioriruokaan. Onneksi Nemolle maistuu kaikki, joten eipä tässä nyt suurta vahinkoa tapahtunut. Kuitenkin on hyvä saada timmimpi kunto kesän lämpöisille keleille, jaksaa paremmin sitten liikkua ja touhuta.


Trimmin jälkeen


Rakkaat <3

Koirien energioita on purettu taas nuolualustoilla, älypeleillä ja leikkimisellä. Yhtäaikaa, kun ei voi antaa mitään leluja tappelun takia, niin on menty Nemon kanssa kaksin lenkille ja oon leikittänyt pihassa lenkin päätteeksi, lihakset valmiiksi lämpöisinä. Luna on sen aikaa saanut touhuta tennispallon kanssa sisällä ja lenkiltä tullessa Nemo on odottanut hetken tuulikaapissa, jotta olen voinut heitellä palloa tytön kanssa olkkarissa.


Onnellinen pallottelija

3 kommenttia:

 1. Meilläkin lapinkoirista kyllä huomaa, että talvikelit on ohi. Haaveilen edelleen siitä omasta pakkashuoneesta koirille, jossa ne voisivat keskellä kesääkin käydä viilentymässä ja pyörimässä lumessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja piti vielä lisäämän, että ehdottomasti tosiaan kannattaa mennä niihin epävirallisiin kisoihin, jos kerran vähänkin siltä tuntuu. :)

   Poista
  2. Hih, toihan olisi kätevä, oma pakkashuone! Sinne vaan hetkeksi viilentymään, kun olo menee tukalaksi ;)

   Kiitos kannustuksesta, ollaan treenattu lyhyesti ohjelman palasia tässä reilun viikon verran. Tuttuja juttuja, mutta palauteltu mieleen. Toivottavasti päästään epävirallisiin kisoihin asti :)

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!