29.5.2021

Tupareissa

Veljentyttö muutti ekaan omaan kotiin ja pidettiin pienimuotoiset tuparit sukulaisten kesken. Koirat pääsi tietysti meininkeihin mukaan ja näki, kuinka ne nautti lemppari-ihmisten huomiosta vuoron perään. Hirvitti kyllä alkuun, kun juoksivat pari ekaa minuuttia päätä pahkaa edestakas... Luna kopsahti parvekkeen lasioveen, kun ei hoksannut siinä ovea olevankaan, olisi halunnut suoraan parvekkeelle. Näin oli kuulemma käynyt toisellekin koiralle ja jopa mä huikkasin eteisestä, että laittakaa parvekkeen ovi kiinni (se oli koko ajan kiinni), ettei koirat mene sinne, oli meinaan matalan näköinen kaide, enkä aina ihan luota tuohon pomppija Lunaan, mihin päätyy innostuksissaan. 

Alkuriehunnan jälkeen käyttäytyvätkin nätisti rapsutuksia ja sylipaikkoja hakien sekä lopulta rauhassa pötkötellen. Ruokiakaan eivät päässeet varastamaan, vaikka Nemo kerran kävi ruokapöydän ääressä istumassa, tuolin kautta. 


Viime aikoina täällä on nukuttu huonosti viikonloppuisin. Koirat herättää klo 5-7 pintaan ja sen jälkeen pyörivät vähän väliä, joten vaikka ihmeen kaupalla nukahtaisin, niin heräilen loppuaamun yhtenään. Jännästi vielä menee niin, että yleensä Nemo alkaa odottaa aamupalaa, mutta sen kerran, kun nukkuisi pidempään, niin Lunaa närästää ja pyörii sen takia. Olen ottanutkin järeämmät keinot käyttöön eli pitänyt koiria hereillä iltaisin ja kun ekan kerran heräävät, niin annan juustonviipaleet tms. jotta ei edes ala närästään, kun mahassa on jo jotain. Näin ollen tää aamu oli pitkästä aikaa sellainen, että sain jatkaa unia siihen asti, kun nukutti, luksusta! Pari kertaa oon saanut koirat hoitoon viikonloppuna iskälle ja silloin olenkin vetäissyt unta palloon lähes kellon ympäri, se tekee hyvää. 


Tällä hetkellä tehdään vielä etätöitä niin, että 3 viikkoa etänä, 1 toimistolla. Koirille tietysti erikoista, kun monen viikon jälkeen olenkin toimistolla kokonaiset päivät, mutta nekin viikot on mennyt koirilla hyvin kotona, kun olen kiinnittänyt aktiviteetteihin huomiota edellisenä päivänä. Ollaan mm. tehty lenkkejä uusissa maisemissa tai pidempiä aamulenkkejä, käyty kylässä mummulassa, meillä on ollut vieraita ja koirat ovat saaneet leikkiä leluilla omissa huoneissaan. 

Toukokuu on mennyt mukavasti, vaikka omaan makuun olisi saanut hieman lämpöisempää olla. Olen viimeksi tänään käyttänyt vielä toppatakkia aamulenkillä ja hanskat olisi saanut olla kädessä :D Päivällä onneksi lämpeni ja autossa sekä lasitetulla parvekkeella saa ihan kesäfiiliksen päälle. Koirista, varsinkin Nemosta, kyllä huomaa, että lämpöisillä keleillä on veto pois ja lenkeillä mennään ihan hissukseen. Ollaan ulkoiltukin vaan kortteli ympäri, jos aurinko paistaaa ja mittari näyttää +16 tai enemmän.

Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

2 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!