5.4.2021

Hoopers lajikokeilu

Päästiin eilen testaamaan Nemon kanssa Suomessa uutta lajia nimeltä hoopers Taidogas hallilla Kangasalla. Paikat oli haluttuja, sillä lauantaina oli alunperin 4 ryhmää, mutta ne meni hetkessä täyteen, joten sunnuntaina järjestettiin uudet 4 ryhmää. 

Hoopers juontaa juurensa agilitystä eli siinä koira suorittaa esteitä mm. kaarien alta juoksu, tynnyrien kierto, lyhyiden suorien putkien läpi meno ja ns. maaliverkon kierto. Ohjaaja pyrkii seisomaan paikallaan ja antamaan ohjeita kaukokäskyillä. Laji on siis fyysisesti koiraystävällisempi, kun agility, mutta haastaa koiraa toisella tapaa suorittamaan esteitä itsenäisesti ja sanat on suuremmassa roolissa, kun pitää opettaa käännökset yms. Esimerkiksi tynnyriä kiertäessä tuli palkata myös tynnyrin sivuun, 90 asteen kulmassa, koska matka saattaa jatkua siihen suuntaan, ei ohjaajaan päin, kuten agilityn takaakierroissa on totuttu. 


Kaari, jonka alta juostaan


Hymypoika


Maaliverkko, joka kierretään

Edellisenä päivänä alkoi jännittämään koko kokeilutunti, kuinka koville kierroksille Nemo menee ja hajottaako itsensä. Noh, oman koiran tuntien sovittiinkin heti opettajan kanssa, että otan Nemon viimeisenä halliin yksinään. Poika ei olisi kestänyt koko tuntia katsoa hallissa, kun muut juoksee ja pitää vaan odottaa. Näin ollen Nemo odotti rauhassa autossa ja mä pääsin keskittymään lajin saloihin, muiden menoon, kehumaan hienoja koirakoita ja kyselemään lisätietoja lajista.

Vihdoin koitti se Nemon vuoro ja poika ymmärsi kyllä heti, mistä oli kyse! Palkkasin tarkoituksella targetilla eli laitoin pakasterasian kannen päälle namin esteen taakse, niin koiralla oli heti fokus eteen, ei mun käteen namin toivossa ja ennen kaikkea targetilla sain Nemon keskittymään tehtäviin lelulla riekkumisen sijaan. Toki lopussa palkkasin lelulla, mikä oli tässä vauhdikkaassa lajissa luontevampaa. Kaikkia esteitä päästiin kokeilemaan ja turvalliselta vaikutti, kun esteiden materiaali oli kevyttä eli perinteiset varpaan murtumisetkin epätodennäköisiä. Nemolla oli kyllä hauskaa, näki kun sitä hymyilytti ja häntä heilui suoritusten jälkeen. Palauttelulenkin jälkeen olisi kaartanut takaisin halliin."Äiti, voitais mennä takaisin halliin!"

Pääsiäiseen ei ollutkaan muita suunnitelmia ja jälleen kerran totesin, että tämä on yksi mukavimmista juhlista, kun ei ole mitään niin virallista, saa rentoutua pitkän viikonlopun verran ja kevätkin kolkuttelee jo! Muuten ollaan nukuttu pitkään, tehty rauhallisia lenkkejä, herkuteltu ja pötkötelty koko sakki sohvalla. Käytiin myös pesemässä ja imuroimassa auto sekä terassikahvilla iskän pihassa. Lisäksi olen lukenut kirjaa, leiponut rahkapiirakan, katsonut leffoja ja kutonut, kokeillut ulkokuntosalilaitteita ja käynyt kävelemässä hien pintaan sekä niskat auki pariin kertaan ilman koiria. Tekee ihan hyvää välillä, vaikka aina olen jupissut, etten ilman koiria kävele minnekkään, koska niitä saa lenkittää niin paljon, kun sielu sietää ;)

Koko alku vuoden paras uutinen oli se, että naapurin hyökkäilevä koira muutti perheensä kanssa uuteen kotiin. Olo on ollut autuaallinen, kun ovista voi kulkea vapaasti, ei tarvi kytätä kelloa, eikä käytävää, onko reitti selvä. Saa nähdä, millainen porukka muuttaa tilalle. Itselläkin kyllä asuntokuumetta pukkaa, oma piha olisi ihana kesää vasten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!