31.5.2018

Soidinmenoja

Kesäkelit on vieneet mennessään, täällä on nautittu täysin siemauksin! Arki-illat tuntuvat valon ansiosta pidemmiltä ja kun päivälenkiksi riittää lähipuiston kierto (kuumalla ei viitsi koiria läkähdyttää), niin aikaa jää enemmän chillailla vaikka pihassa. 

Äitienpäivänä piti postata joku ihana throwback kuva Lunasta jälkikasvuineen, mutta niin se vaan jäi. Sunnuntait on olleet pieniä suorituspäiviä tallin + koiratanssitunnin lomassa ja kun lisäksi on ollut vielä kolmas meno, niin on saanut aika hyvin kellottaa päivän, jotta on ajoissa aina seuraavassa paikassa suihkun raikkaana. Äitienpäivänä siis oltiin äidillä syömässä lähisuvun kesken ja koirista mukaan pääsi Nuga! Poika oli ihan kilttinä mukana meiningeissä ja sai nuolla ruokailun lopuksi lautaset. On se niin erilaista touhuta vaan yhden koiran kanssa. 


Porttivahti


Luna liekassa pysyy omassa pihassa, eikä lähde pari vuotiaan naapurin tytön leikkeihin :)


Nemo chillaa sylissä

Nemo kävi fyssarilla pitkästä aikaa ja selkä oli jumissa, joten saatiin kehotus mennä uudestaan piakkoin. Varasin ajan siis heti kesäkuulle. Nemo olikin käsittelyn jälkeen silmin nähden riehakkaampi ja hyppi iloloikkia kotona... Hassu poika!

Grillauskausi on myös korkattu ja koirat tietysti tikkana paikalla. Ensimmäiset makkarat on maisteltu hyvällä ruokahalulla. Piti hakea pihaan jo iso vesikippokin, kun niin armottomasti aurinko lämmittää, eikä varjopaikkoja paljon ole päivällä. 


Tiedetään, että sulla on jotain herkkua


Jälkkäri menossa


Mitään en ole kaivanut, kuka sellaista väittää?

Pirkkalan Koirakerho Piskien Match Show järjestettiin Lielahdessa Petpowerin pihassa ja itse olin talkoilemassa aamulla, jotta saatiin kehät, ilmopisteet ja buffetti ajoissa pystyyn. Muuten toimin tuomarina luokille: lapsi & koira, x-rotuiset ja pienet pennut.

Olipas se mukavaa puuhaa sihteeri kaverin kanssa ja yllättävän vaikeatakin tehdä päätös. Paljon oli hienosti esitettyjä koiria ja näki, kuinka yhteistyö sujuu. Nyt ehkä ensimmäisen kerran ymmärrän, miksi ne parsonit ei oikein siellä menesty... Eri rotuisten koirien liike on niin eri näköistä ihan rakenteen vuoksi ja kun parsonit ei seiso aina hievahtamatta paikallaan, kuten moni muu, niin ei siinä ole muuta vaihtoehtoa, kun antaa sitä punaista nauhaa sipsuttelijoille :) Tosin mätsärissä ei ollut yhtään parsonia, joten sinänsä mun ei tarvinnut olla ristiriitaisilla fiiliksillä. Todella hyvän mielen tapahtuma ja tuotto meni Pirkanmaan Vammaistyö ry:n jäsenten kesäleiritoimintaan <3


Lähipuistossa <3


Omenankukkia


Ja toisessa lähipuistossa

Treffattiin myös Hannaa ja Marttia Pyynikillä tehden 1,5h lenkki, josta osa ajasta meni Lunan pyydystämiseen vedestä. Perinteisesti puri flexin poikki ja lähti kauemmas polskimaan. Ei siinä auttanut, kun heittää vaatteet pois ja painella perässä. Ranta oli vaan kovin matala ja täynnä pyöreitä isoja liukkaita kiviä, niin oli tosi vaikea pysyä pystyssä. Lopulta suppailijat tulivat hätiin ja ajoivat laudalla tytön rantaan. Aika paljon oli porukkaa liikenteessä ja hieman huvittava näky oli varmaan meitsi alusvaatteisillaan hillumassa... Onneksi kesä kuivaa sen, minkä kastelee ;) Martti oli innoissaan/huolissaan tyttöystävästään, kun sillain lähti kohti ulappaa... Kiljahteli rannalla. Lunan avomies Nemo ei ollut tilanteesta moksiskaan, sillä on nähnyt näitä vähintään yhden per kesä :D P.S. Lunalla hyvät oltavat lenkillä samaan aikaan avomiehen ja poikakaverin kanssa. Tyttö tosin on sen verran diiva, että esittää vaikeasti tavoiteltavaa (niin sitä pitää tyttöseni) <3 ;)


Pariskunta Pyynikillä


Poikakaveri Martti, Luna ja avomies Nemo <3

Nuga ei lähtenyt lenkille mukaan, sillä sen maha on ollut koko viikon vähän sekaisin ja tuntuu aina pahenevan, jos stressaantuu. Poika olikin sukuloimassa sillä välin eli oli saanut sopivasti huomiota. Maha alkaa onneksi pikkuhiljaa rauhoittua. Tätä ennen Nuga on ollut parisen viikkoa ilman närästystä! Ollaan annettu ruoka kolme kertaa päivässä ja pienempää määrää, joten on samalla vähän hoikistunut. Ruoan sekaan saa Fiboria 2xpäivässä, maitohappobakteeria 1xpäivässä ja piimää/kermaviiliä. Vinkki vitosena saman asian kanssa painiville ja selvän eron olossa huomaa tuossa tiheämmässä ruokailuvälissä ja Fiborissa. 

Nuga on ilmeisesti tästä hyvästä olostaan ja pihalla olevista lukemattomista ihanista tuoksuista alkanut kotona pitämään pieniä soidinmenoja... Ensin huomasin, kun yritti äitiään liehitellä, mutta Luna teki asiasta stopin kerrasta. Sen jälkeen Nuga onkin kulkenut Nemon perässä häntä heiluen ja keimaillen... Kerran yritti jopa selkään, mutta kunnon kahakka siitä tuli. Aamuisin Nemo menee lenkin ja ruoan jälkeen boksiin köllöttelemään, niin Nuga menee seisomaan siihen noin 30cm päähän boksin oviaukosta ja näyttää siltä, että sinkaisee kohta samaan syssyyn isänsä kanssa, hohhoijaa... Nemo sitten murisee boksista hiljaa, että älä nyt tänne tunkee! Onneksi tilanne on hieman rauhoittunut ekan viikon liehittelyn jälkeen. Nuga siis todellakin tarvisi sen ihan oman tyttöystävän! ;)


Koulutuspäivän aamuna ehti tehdä pidemmän lenkin Pirkkahallille ja takaisin


Kesäaamut <3 Huomaa narut solmussa....

Muutenkin on käytetty koiria uimassa useamman kerran viikossa ja jo tässä vaiheessa enemmän, kun tavallisina kesinä. Kerran pääsi Luna yksikseenkin iskän kanssa rannalla käymään ja yhdellä reissulla poikettiin Kaukajärvessä verestelemässä vanhoja muistoja, kun yksi kesä asuttiin siellä rannan tuntumassa. 

Kuuden kerran koiratanssikurssi saatiin myös käytyä, joten nyt sunnuntait helpottaa ohjelman suhteen. Teen oman postauksen kurssin jälkimmäisestä puoliskosta ja jotain pientä videotakin on tarjolla. Suu messingillä kurssin jälkeen, on se vaan kiva laji :)

Viikonloppua kohti ja huomennahan se on virallisesti kesä! Rapsutuksia jokaiselle karvaiselle ruudun toiselle puolen!


<3

P.S. Nuga on edelleen ihan liekeissä, kun tullaan töiden jälkeen kotiin ja haluaa pallotella leluillansa. Yleensä tyytyy siihen, että potkin leluja makkarissa samalla, kun vaihdan vaatetta. Nyt kuitenkin yhtenä päivänä ilmestyi kylppäriin mun perässä häntä heiluen ja kuonollaan tökki reikäpalloa mun jalkoihini. Eihän sellaista voi vastustaa <3 Kyllä "äiti" heittelee!

2 kommenttia:

  1. Kerkisin jo odotella kovasti seuraavaa päivitystä :D oli niiiin pitkä väli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin :D Tapahtumia on ollut kerrakseen, muttei malttia istua koneelle ;)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!