8.4.2013

Pallottelua

Ei puhuta kelistä mitään... :P Onko yhtään suomalaista, jota ei ota aivoon takatalvi? Missä on kevät..?
 
Nugalla on ollut pientä oksentelua viimeisen viikon aikana, mikä saatiin rauhoittumaan riisillä, piimällä ja maitohappobakteereilla. Kuvittelin jo, ettei sille sovi nappulat ja aloitin taas raakaruoka-/kotiruokavalion. (Lunakin on muuten pyöristynyt normaaliin mittoihinsa eli kaikki kolme ovat nyt samalla ruokavaliolla). Syy oireisiin löytyi sitten sunnuntai aamuna sohvalta -> puoliksi syödyn muovisen agilitylelun rippeet.
 
Kuvittelin ensin, että ovat jollain konstin saaneet lelun käsiinsä ja hajoittaneet sen yöllä, mutta ei. Kaikki mitä lelusta oli jäljellä, oli tallessa, treenikassissa. Nugan mahassa oli siis muhinut kaksi viikkoa sitten paloiteltu lelun puolikas. Ihmettelinkin silloin hallissa, että mihin se toinen puoli lelusta joutui, olisin heittänyt rippeet menemään. Ne olikin sitten paremmassa tallessa, mahassa. Ei voi muuta, kun ihmetellä, onneksi tuli ulos, palat olivat sellaisia 3x3cm kokoisia ja pilli mukana, huh.
 
 
 
Sunnuntaina hevosteltiin perinteisesti ja tällä kertaa kolme koiran voimin. En toki niin pitkä hermoinen ollut, että olisin kaikki ottanut samaan aikaan kavioiden sekaan. Ensin Nuga tuli pihatolle hengaamaan, kun laiteltiin hevonen valmiiksi. Poika viihdytti itseään harjalaatikkoa tonkimalla mm. pesusieniä olisi ollut kiva vetää silpuksi. Sitten maastoon ja Nemo lenkille mukaan. Nemo näköjään osaa kulkea hevosen kanssa fiksuiten eli pysyy pois jaloista. Toki jatkuva merkkailu vähän katkoo matkaa (talutan samaan aikaan hevosta ja koiraa). Viimeisenä sitten Luna kehiin. Tytöllä meni taas vähän kuppi nurin kaikista hajuista maneesissa, mutta onneksi pihaton puolella rauhoittui. Luna on ollut nyt kaikista lumen alta paljastuneista hajuista enemmän, kun innoissaan...
 
Tytön energiaa on purettu mm. omassa pihassa heittelemällä tennispalloja. Luna on aika haka ottamaan pallon kiinni ilmasta! Välillä tuokin palloa tosi hyvin luokse, välillä se jää matkalle, kun näkee jo toisen pallon mun kädessä. Pallottelussa Luna tuntuu olevan ihan väsymätön. Myös Nugalle kelpasi pallot viimeksi agikentällä. Nemo kun ei ole palloista koskaan niin ihmeemmin syttynyt.
 
Energian purkua ajatellen oli myös mukavaa, kun saatiin veljentyttö yökylään. Tehtiin porukalla useita lenkkejä ja sisällä jokainen koira pääsi vuorollaan temppukouluun. Nyt osataan heittää yläfemmaa ja Luna osaa ryömiä. En ole aiemmin nähnyt sitä temppua minkään koiran tekevän, koomisen näköistä menoa.
 
 
Kelistä huolimatta, hyvää viikkoa!
 

14 kommenttia:

  1. Meillä Oskari ryömii ihan ominpäin silloin kun haluaa tulla johonkin sillain, että siihen ei kuitenkaan ole lupaa. Se hivuttautuu vähitellen joko istuen tai ryömimällä lähemmäs. Kuvittelee vissiin, että kukaan ei huomaa kun tulee ihan sillain vähitellen eteenpäin. Se ON todella huvittavan näköistä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, Ossi! :D Luulee varmaan tosiaan, ettei kukaan huomaa pientä ja huomaamatonta hivuttautumista... Olisi hauska nähdä joskus, kuinka Ossi sen tekee.

      Poista
    2. Tampereen näyttelyssä se voi olla mahdollista. :D

      Poista
    3. Jee, siellä nähdään!

      Poista
  2. Jestas sen Nugan syömisvimmaa! Mitäköhän se vielä kitusiinsa ehtiikään vetää; nyt jo tuikkuja, leluja... Hassua, että se tykkää niellä ne. Meilläkin kyllä rikotaan, mutta palaset jätetään syömättä. Onneksi Nuga selvisi nytkin pahemmitta oireitta :-)

    Tennispallot on meillä molempien suosikkeja, mutta niitä käsitellään eri tavoin. Mimmi alkaa nopeasti nyhtää tennispallon nöyhtää irti, Martti sen sijaan tuo palloa koko ajan ja sitä pitää heittää. On ne niin erilaisia :-)

    On tässä lumisaateessa se hyvä puoli, että välttyy tassupyykiltä ja meillä Mimmikin tykkää liikkua lenkillä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, ihmettelen kyllä, että oikeasti nielee ne saaliinsa. Repiihän noi muutkin, mutta ei ole tainnut koskaan mahaan asti päätyä.

      Kuulostaa tutulta toi pallon nöyhtäminen, ne menee meilläkin aika pian puoliksi ja palasiksi. Onneksi se vie jonkun aikaa eli treeneissä ei välttämättä ehdi joka kerta palloa puolittaa ;)

      No hienoa, että Mimmi liikkuu taas lenkillä!

      Poista
  3. Uskallanko edes tunnustaa, että takatalvi on ihan jees! Ihanaa, kun tulee tuoretta lunta ja dogitkin tykkää ihan kybällä!

    Huh, onneksi Nuga on ok. Nugalle kelpaa näköjään mikä vain. Tuikutkin taisi vetäistä joskus ohimennen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, et ole tosissasi ;D Meillä on kans koirat innoissaan lumesta, mikä tarkoittaa lisäsäpinää narun päässä...

      Kaikkiruokainen Nuga, tuikkujakin on naposteltu jo kahteen eri otteeseen. Onneksi selvisi taas säikähdyksellä :)

      Poista
  4. Minä en meinaa jaksaa millään odottaa että lumet sulaa ja pääsee mökkeilmään !
    Mukavaa viikonjatkoa ja kesän odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepäs se, saisi lumet sulaa PIAN! Kiitos samoin, malttia kevään ja kesän odotukseen :)

      Poista
  5. Blogissani on Nemolle, Lunalle ja Nugalle - niin, ja sulle kans :D - tunnustus! ;)

    VastaaPoista
  6. ♥ sulla on niin söpöt hauvat! Tyttäreni parsoni,Lady syö silloin tällöin pehmolelujen osia, hänellä välillä vatsavaivoja. Mutta Ladykin on niin iloinen ja suloinen hauveliini. Mukavaa päivää teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Pehmolelujen täytteet voi kuulemma olla vaarallisia koirille, kaikkea ne kans popsii ;) Kiitos samoin, mukavaa viikon jatkoa!

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!