Kuinka voi mennä fiilikset niin laidasta laitaan, missä on zen? Eilen agiliidettiin molempien koirien kanssa. Nemon kanssa meni ihan hyvin 18 esteen rata, mitä nyt itse mokailin välillä. Lopuksi otin vielä Lunan radalle höntsäilemään ja sehän lähti kun ohjus ihan eri suuntaan, kun mä… Jotain esteitä päästiin kyllä, mutta loppu tulos oli se, ettei neiti antanut kiinni, kunnes päätyi Riitan syliin. Kiitos kiinniottajalle ja Marjolle avustuksesta kepeillä sekä tunnin jälkeen henkisestä tsemppauksesta! En tainnut olla varautunut moiseen, kun vielä viimeksi Luna meni ihan superhienosti... Täytyy muistaa jatkossa, että tuossa moodissa ei auta viedä kentälle, oli meinaan aivan sählä jo kentän laidalla, kun näki Armin ja Ruun menoa.
Tänä aamuna lenkitin koirat erikseen ja Luna meni oikein mallikkaasti hihnassa kiskomatta! Ensin yritti muutaman kerran nykiä, mutta kun tajusi, että multa tulee namia, niin tarjosi oikein vieressä kävelyä katsekontaktin kera, olin tosi tyytyväinen tyttöseen! Nemon kanssa lenkkeiltiinkin sitten leppoisasti ilman hihnaa.
Tosiaan eilen pentukurssilla harjoiteltiin hihnassa kävelyä ensin suoraan ja sitten pujotellen. Suoraan meni tosi kivasti, mutta pujottelulla oli ilmeisesti nameja tippunut maahan, kun Luna vaan nuuskutteli ja naru kiristyi yhtenään. Toisten koirien ohitus sujui sen sijaan mainiosti ilman ongelmia ja ope totesikin, ettei ryhmässä ole yhtään oikeata remmirähjääjää, ei olla ehditty niitä siis ihan täysin pilaamaan ;) Eilisen jälkeen ajattelin, että lenkitän nyt Lunaa ahkerasti yksikseen, kunnes hetken päästä totesin, että yritän lenkittää sen joka kerta yksikseen, sillä saa huonoa mallia Nemon kanssa lenkillä, pääsee kiskomaan, kun en pysty kahta koiraa yhtä aikaa opettamaan. Saa nähdä tuottaisiko jo jotain tulosta viikossa… Ajatuksena on myös treenata luoksetuloa aktiivisemmin, kun se ei tunnu vieläkään sujuvan, vaikka sitä arjessa lähes päivittäin käytetään. Nyt on sopivasti saapuneet lätkäkaukalotkin, jossa on hyvä treenata ennen jäätä, laitojen sisällä, luoksetuloa ja muuta.
1288454695_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kuva: Eija Viitanen