Tiistaina koettiin kauhun hetkiä, kun Nemo meni shokkiin metsässä, seisoi jäykkänä paikallaan lasittunein silmin. Ensin ei edes tajuttu, että tilanne oli niin paha, sillä Nemo käveli itse pois metsästä häntä pystyssä. Vasta auton luona huomattiin, että Nemon ikenet oli vaaleat ja kieli muuttunut harmaaksi. Koskaan ei ole matka Pirkkahallilta Anttilalle tuntunut niin pitkältä... Onneksi Tampereella on viime elokuussa aloittanut 24h päivystävä Pieneläinklinikka Tuhatjalka Satakunnankatu 23:ssa (puhelinnumero kannattaa laittaa kännykän muistiin jokaisen koiraihmisen, sillä siinä tilassa on ihan uskomattoman vaikeata näppäillä puhelinta..).
Eläinlääkäri arveli tilan johtuvan allergisesta reaktiosta, mikä olisi tullut lukuisista hyttysistä, joita Nemon mahan alla oli tai sitten suusta löytyneestä jäljestä, mikä olisi voinut olla kyyn ns. kuivapurema, missä ei erity myrkkyä. Konsultaatio apua haettiin Helsingistä asti ja siellä oltiin vahvasti sitä mieltä, että kyyn myrkkypurema olisi turvonnut ja ollut kipeä, kumpaakaan oiretta ei Nemolla ollut. Lisäksi koira monesti vinkaisee, kun kyy puree, mutta mitään ei kuultu koko lenkin aikana. Nemo sai sitten suonensisäisen nesteytyksen, kortisonia ja rauhoittavaa kipulääkettä. Keskiviikon Nemo oli vielä nuutunut, riiputti häntäänsä ja mahakin oli sekaisin. Torstai aamuna heräsin klo 5.30 siihen, kun Nemo tuli häntä heiluen nuolemaan mun naaman puhtaaksi, omalla tavallaan ehkä ilmoitti, että: "Hei äiti, mä oon jo ihan kunnossa!", kuten ystäväni asian tulkitsi <3 Se päivä pidettiin vielä Nemolla "kuumeetonta päivää" ja vain Luna pääsi parsonlenkille, missä menikin mukavasti letkan kärjessä hihnassa vetämättä. Nemokin pääsi sitten autosta moikkaamaan suosikkiaan Riittaa :)
1275068981_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Todisteena polven yläpuolella kohta, josta karvat ajeltiin pois kanyylia varten
Lääkärin määräyksen mukaan mennään kahden viikon kuluttua munuais- ja maksakokeisiin, joista voi nähdä, jos kyseessä on kuitenkin ollut kyyn myrkky, mikä voi aiheuttaa sisäisiä verenvuotoja. Hartaasti kuitenkin toivotaan, että oltais selvitty tällä ja kyllä Nemo nyt vaikuttaa ihan omalta iloiselta ja energiseltä itseltään :)
1275068860_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Lenkin jälkeen kuivausta odottamassa