8.3.2018

Aurinkoisia pakkaspäiviä -> paljon ulkoilua

Mitä teille kuuluu? Täällä odotetaan kovasti tulevan viikon talvilomaa ja ylipäätään kevättä! Ihanasti tuo auringonvalo piristää, vaikka olinkin tässä pari viikkoa aika väsynyt, mutta nyt tuntuu, että tilanne alkaa helpottaa.
 
C-pentujen kodeista on tullut kuulumisia joka viikko suoraan puhelimeen kuvilla ja videoilla höystettynä, sähköpostilla ja somen kautta! Niin parasta nähdä pienten touhuja. Paljon on sosiaalistamista ollut mm. julkisissa liikennevälineissä kulkemista, kyläilyä, harrastushallilla pyörähtämistä, jäällä vapaana juoksemista, talvilomareissuja jne. Lisäksi on tullut viestiä, että ulkoilu on ollut vähäistä kovimpina pakkaspäivinä ja se on taas näkynyt villiintymisenä sisätiloissa! Tiedän niin tunteen ;)

 
Pojat Pyhäjärven jäällä vapaana

 
Nunnun kanssa selfie <3
 
Meillä myös Luna on lenkkeillyt vähemmän toisina päivinä, mutta välillä sitten taas ollut pitkilläkin pakkaslenkeillä mukana. Nugalla palelee tassut koko ajan, mutta Nemolla ei tunnu missään, se painelee vielä vähän riehakkaammin, kun tavallisesti. Tulee niin mieleen ne pakkaspäivänä tarhassa riehuvat hevoset... :D Ollaan päästy lenkille jo viitisen kertaa jäälle, niin Pyhä-, kun Näsijärvellekin! Se on vaihtelun vuoksi oikein mukavaa ja Nemo on pääsääntöisesti ollut vapaana, Nugakin kerran ja pysyi koko ajan peesissä, karkailusta ei tietoakaan, hyvä Nunnu! <3 Luna ei tälle lenkille suostunut lähtemään aamutuimaan, harmi, koska jäällä oli vaan muutama muu liikkuja kaukana horsisontissa, joten tyttökin olisi voinut kirmata huoletta vapaana. Täytyy toivoa, että meille käy vielä toistamiseen tuuri.

 
Härmälänsaaren rantaa

 
Kotiin päin pientä metsäpätkää
 
Koirakoulussa treenit on jatkuneet samaan malliin ja edelleen olen fiiliksissä kivasta opesta, joka keksii joka kerralle paljon erilaisia harjoituksia saman asian vahvistamiseksi. En ole koskaan ajatellut, että perustaitojen harjoittelu voisi olla noin monipuolista ja hauskaa. Viimeksi ihmetystä Nemolle tuotti harjaus, siis väisti harjaa vähän, mutta antoi kyllä sitten harjata iloisena. Onko teillä tapana harjata parsonia? Meillä ei ole harjattu koiria koskaan ennen... Myös pehmo ja vinkulelu nenän edessä aiheutti villiintymistä ja kävi kerran niinkin, että Nemo odottaessa kävi taas kahdella jalalla ja klik, jotenkin kummasti hihnan lukko aukesi ja poika oli hetken keskellä pientä hallia vapaana. Onneksi tuli heti kutsuttaessa luokse, eikä lähtenyt häröilemään esim. juoksuisen mäyräkoira tyttöystävänä luokse...

 
Näsijärvellä auringonlaskun aikaan

 
Kohti Siilinkaria

 
Vielä vähän valaisee...

 
Luna kiivennyt penkan päälle tähystämään
 
Testi jo pikkuisen hymyilyttää takaraivossa, mitähän siitä tulee, kun niitä nameja ei saa käyttää. Viimeksi harjoiteltiin mm. maahan-istu-maahan ja sitten vasta palkkaus. No Nemohan meni ihan siivosti hallilla, mutta kotona ei sitten olisi mennyt enää pelkästää maahan, vaikka se tuntuu olevan sen bravuuri ja tarjoaa sitä yhtenään namien toivossa. Palkan häivytys olisi pitänyt aloittaa about 10v sitten, mutta ei sitä vaan ole osannut/raaskinut. Toisaalta, oppihan Nemo agiradallakin suorittamaan esteet ilman jatkuvaa palkkaa, mutta se on jotenkin eri, kun on konkreettinen tehtävä suoritettavana ja itse esteen ylitys on se paras palkka. Ehkä se sitten voisi samalla ajatuksella tulla niihin muihinkin liikkeisiin... Mutta testiin mennään hymyssä suin ja katsotaan, mitä tuo tullessaan. Jokainen 10 kohtaa pitää suorittaa hyväksytysti tai rasti tulee kohtaan "vaatii vielä harjoittelua".

 
Kohti Tesomajärveä

 
Vesitornin mäessä

 
Aurinkoisia talvipäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!