29.5.2014

Vauhtia ja vaaratilanteita todella


Vilkkaalla kaulapanta ekaa kertaa


"Tänne kämppään ei ole muilla asiaa"

Pennuilla vauhti kasvaa päivä päivältä, täällä on todellista vauhtia ja vaaratilanteita! ;) Samaan aikaan, kun siivoan vaikka pissoja olohuoneen nurkasta, niin joku roikkuu lahkeessani, toinen verhoissa ja kolmas kokeilee hampaillaan sähköjohtoja. Onneksi on tuo pikkuruinen piha, jossa pennut saavat toteuttaa itseään juoksemalla, painimalla, kaivelemalla ja nakertamalla.


"Kuka sä oot?"


"Nää kaupunkilaiset on mielenkiintoisia"

Todellista pentujen ja isompienkin koirien juhlaa koettiin viime viikonloppuna maalla Karhella, kun vapaaksi pääsi meidän pennut (6), Kamunkorven kasvattajan pennut (5), saksanseisoja Rohmu ja useampi aikuinen parson + liuta lapsia ja aikuisia. Siinä oli vilskettä! Hauskaa oli nähdä kahden eri pentueen pennut samaan aikaan, vaikka Kamunkorven I-pentue on vaan kolme päivää meidän Bond-pentuetta nuorempia, niin kooltaan ne olivat paljon pienempiä ja sirompia. Miten niin meillä on hyvin syöneitä... :D Tänään punnitsin pentujen lähtöpainot (huomenna kaksi ensimmäistä poikaa pääsee omiin koteihin):

Väritön 2,1kg
Mäyrä 1,7kg
Tyttö 1,9kg
Vilkas 1,8kg
Musta 2,3kg
Yllätys 2,1kg

Musta on jännästi hujahtanut muista ohi ja Mäyrä taas tällä hetkellä pienin. Mäyrä on kyllä niin vilkas kaveri, että kuluttaa varmasti kaiken, eikä aina malta syödäkään, jos mielessä on leikit. Tyttö oli ensimmäiset viikot kaikista isoin, mutta niin se vaan tasoittuu.


Samankokoinen solmu


Riemu ja Krista viihdyttää lapsosia

Pennut kävivät myös eläinlääkärin tarkastuksessa ja sirutuksessa. Kaikki pennut olivat rohkeana Unnan käsittelyssä ja kukaan ei huomannut sirun laittoa, vaan keskittyivät tyytyväisinä jauhelihan mutusteluun. Erityismaininta saatiin siitä, että kaikilla oli hyvänmallinen, tarpeeksi leveä, alaleuka. Tyypillistä on, että pentueessa on yhdellä tai useammalla liian kapea, mikä voi aiheuttaa vääränlaista purentaa. Pennut todettiin tarkastuksessa terveiksi, lukuunottamatta Mäyrän häntämutkaa ja Musta toista kivestä, joka ei ainakaan vielä ollut laskeutunut. Muistelen tunteneeni sen kyllä aiemmin, joten toivotaan, että se sieltä asettuu. 


Reinon kans


Rompe tutustuu pieniin


"Jaa kaupungista oot tullut tänne maalle"


Toista jännittää ja toinen mielistelee


Suuri kuono

Ylimääräistä eläinlääkärikäyntiä tarvittiin Tytön kanssa viime viikolla, kun oli tarkoitus päästää omia aikuisia koiria pentujen kanssa telmimään, mutta ennen kun koirat pääsivät vapaaksi, niin meidän nuorimmainen Nuga innostuksissaan häntä heiluen nappasi Tyttöä kielestä portin läpi ja kielestä lähti pala. Onneksi Tyttö ei ollut millänsäkään ja tilanteesta selvittiin viikon antibioottikuurilla. Kieli parani parissa päivässä, mutta se puuttuva pala ei siihen enää kasva. 


Menossa jonnekin


Siellä olikin vettä

Meidän isot koirat kävivät pulikoimassa järvessä hellepäivinä. Edelleen kolmen niin eri uimatapaisen koiran pitäminen hihnoissa on hieman hankalaa, mutta nyt löysin venerannasta sellaisen kohdan, jossa Nemon saa jätettyä kytkettynä rantaveteen, Nugan laiturin nokkaan ja sitten voikin keskittyä Lunaan, joka ui kiihkeästi niin pitkälle, kun flexissä pääsee. Koirat ovat olleet perinteisesti taas tallitouhuissa mukana ja eilen tehtiin agilityä Nemon kanssa. 


Omalla pihalla tarkkaavaisena


Ja nakerrellaan

Nyt kiinnitettiin erilailla huomiota siihen Nemon omaan höntsäilyyn radalla ja niinhän siinä kävi, että joka kerta, kun radalla tuli takkua, niin Nemo katosi haistelemaan tai ilokaarroksia tekemään. Tuotti hieman tuskaa saada se joka kerta takaisin (ja kuunnella samaan aikaan ohjeita) ja taas jatkossa pitäisikin aina muistaa palkata koira, kun sattuu se moka, mikä kuulostaa vähän nurinkuriselta, mutta näin saa motivaation pidettyä yllä. Radan alkupätkä sujui hyvin, mutta lopun juoksusuoraa ei saatu kertaakaan puhtaasti läpi ja treenaaminen loppuikin seinään, kun treenikaveri huikkasi, että Nemo pitää hyppyjen jälkeen oikeata tassua ilmassa, damn. Tassussa ei näy mitään, eikä ihmeemmin sitä arasta painettaessa, tasaisella liikkuu puhtaasti, mutta metsän siimeksessä epätasaisessa maastossa tuntui sitä välillä lepuuttelevan. Nyt täytyy taas seurata tilannetta, 1,5 viikon päästä olisi kisat. 


Tyttö, kettu ja fillari


Tyttö <3

8 kommenttia:

 1. Sydän sulaa näitä kuvia katsellessa. Onneksi Ikelläki on vielä tallessa noita joitain pentumaisia tapoja; äskenki tuolla pihalla itsekseen hassutteli pallon kanssa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Sehän parsonissa on melkein parasta, että pentumainen ote elämään säilyy aikuisenakin, voin niin kuvitella Iken pallon perässä :) Mukavaa viikonloppua teille!

   Poista
 2. Ihana iso kuono ja pikkuruiset pennelit! :) Mukavan näköistä menoa taas muutenkin. :)

  Toivottavasti Nemolla ei ole mitään vakavampaa ja pääsette kisoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekee hyvää tuollaiset isot kuonot pienille pennuille ;) Tuo oli kyllä yksi kesän huippukohtia, kun maalla sai touhuta koirahenkisessä seurassa! Onneksi tosiaan Nemolla ei vakavampaa ja oli muuten kiva nähdä kisoissa. Hauskoja treenejä teille :)

   Poista
 3. Rohmu on kyllä niiiin ihana noiden pentujen kanssa.
  Pidetään peukut pystyssä, ettei Nemon tassussa ole mitään sen kummempaa, että pääsette kisaamaan.
  Rapsuja kaikille karvaisille niin isoille kuin pienillekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Rompe selvästi tykkää pienistä :) Kiitos samoin, rapsutukset pojille; Teuvolle ja Ossille <3

   Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!