10.6.2012

Lumihiutale


Pitkästä aikaa uppouduin käsitöiden pariin. Päättelyä vaille valmiit ovat nyt pääsiäisenä aloittamani raidalliset villasukat. Lisäksi tekeillä on pyöreät liinat yöpöydille virkaten. Aluksi yritin omasta päästä tehdä liinaa, olisin halunnut tehdä 2-3 erilaista kerrosta vuorotellen, mutta tuntui, että jokaisesta kerroksesta tuli ihan erilainen...


Sitten kaivoin sata vuotta vanhan Virkkaa Tähtiä -kirjan esiin ja aloin tekemään lumihiutaletta, persikanvärisenä :P Viimeistä kerrosta vaille valmis ja taitaa olla liian pieni yöpöydälle. Mihin ihmeeseen noin pieniä pyöreitä pitsejä voi käyttää... Jos niitä tekee neljä ja yhdistää ne, niin tulee taas liian suuri.



Olen aika onneton kukkien kanssa, pakko myöntää. Joudun yleensä hankkimaan ainakin kahdet kesäkukat. Näin kävi tänäkin vuonna, kun vappuna laitoin ruukkuun etuovelle krysanteemit, unohdin parina päivänä kastella ne ja kukat tippui pois. Noh, kävin sitten hakemassa uusia. Sisälle jäi silmän iloksi perinteinen pelargonia aniliininpunaisena. Kahvikuppikukkaruukku alennusmyynneistä muutama vuosi sitten Marjamäen Pajutilalta Kangasalta.



Mukavaa alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

  1. Ihanan värinen lanka ! Ei ookkaan tullu vuosiin käytyä Pajutilalla. Hyyty jotenki kun muutettiin tänne toiseen päähän. Kupponen on tosi kiva.

    Kiitos samoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta, kun kesäreissulle Pajutilalle :) Se on niin inspiroiva paikka!

      Poista
  2. Saat kyllä kauniit liinat yöpöydille.
    Äläkä anna periksi, harjoitus tekee mestarin... usko pois :D
    Ihana tuo kahvikuppi !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuntuikin virkkaus kankealta pitkästä aikaa, täytyy vaan treenailla sitkeästi ;)

      Poista
  3. Onhan se ihana, että on käsistä kätevä.. eiku miten se sanonta meni.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joops :D Paitsi, että tältä kodinhengettäreltä ei onnistu kukkien hengissä pito tai ruoanlaitto... ;D

      Poista
  4. Ihanan olet virkannut ja kukkasi on kaunis ja suloinen ruukku! ( kukat on vain kukkia, kyllä ne täälläkin on usein "kertakäyttöisiä"..hihii..)

    VastaaPoista
  5. Riitta Sinikka, kiitos :) Hih, hyvä että joku muukin on samoilla linjoilla kukkien suhteen ;)

    VastaaPoista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!