10.6.2024

Kynnet kynnet


Perjantaina paistoi


Mieluinen vieras kera herkkujen

Viikonlopun alkajaisiksi saatiin pappa kylään kahville ja Nemoa moikkaamaan. Nemo tuli uteliaana tuulikaappiin, kun menin avaamaan ovea ja riemuhan siitä syntyi, kun vieras oli erittäin mieluinen sekä taas tuomisina erilaisia herkkuja! Poika saikin jakamattoman huomion rapsutuksineen kaikkineen + vähän pullaa 😅

Kyläilyn aikana kiinnitin huomiota, että Nemo vasemmasta etutassusta näkyy jotenkin selvemmin kannuskynsi, mutta kuvittelin, että karvaat on vaan siinä rullalla. Vasta iltalenkille lähteissä klo 21 pintaan huomasin, että kannuskynnen kohdalla karvoissa oli verta eli kynsi ottanut jostain osumaa. Aina paras aika viikonloppua vasten tällaiset, not!


Suukottelua 😁

Onneksi tilanne ei näyttänyt pahalta ja verentulo oli maltillista, joten lenkin jälkeen huuhtelin tassun haalealla vedellä ja annoin särkylääkkeen yötä vasten, koska nuo ovat kuulemma kipeitä (lääkettä voi antaa 2-3 päivää). Lauantaina sain sitten Oiva Eläinklinikalta tarkemmat ohjeet ja oikein olin toiminutkin. Aamulenkille oltiin jo laitettu side jalkaan, kun alkoi uudelleen vuotamaan Nemon hypätessä rotvallilta alas. 

Kynsi näyttää kokonaiselta, mutta ottaneen osumaa vaalean kynnen ja tumman kynsienleikkuukohdan rajalta ja tupessakin on hieman punaista. Olen nyt huuhdellut sen veden alla kerran päivässä ja desinfioidakin voi, jos siltä näyttää. Aamulla on laitettu kynnen alle pieni taiteltu sideharso (ettei kynsi hierrä alla olevaa ihoa), sideharso kynnen päälle ja ympärille itseliimautuvaa haavateippiä. Se ei ole edes kovin kireällä, mutta hyvin pysynyt, eikä Nemo tunnu sitä huomaavaan, ei ole yrittänyt repiä pois. Lenkeille on lisäksi sujautettu tossu päälle suojaamaan kosteudelta. Illalla olen ottanut paketin pois ja antanut olla ilman yön yli, jotta ei haudu ja kun ei kerta Nemo nuole sitä, ainakaan toistaiseksi. Silloin, kun paketti ei ole jalassa, niin nostan Nemon kynnyksen ja terassin yli pihaan, sillä on todennäköisesti alunperinkin mennyt sellaisessa kompurointi tilanteessa. 


Papan kainalossa

Saa nähdä, kauanko menee, jotta kynttä kasvaa niin paljon tilalle, että taittunut kynsi putoaa tai sen uskaltaa leikata lyhyemmäksi, ehkä 1-2kk. Täytyy myös seurata, ettei ala punoittaa tai kuumottaa, jolloin olisi päässyt siteen alla tulehtumaan. Taitaa mennä koko homma omaan piikkiin, sillä viimeksi, kun leikkasin Nemon kynnet jokunen viikko sitten, niin poika oli niin hökötyksissään, että armahdin ja jätin kannuskynnet leikkaamatta. Silloin oli tarkoitus, että leikkaan ne sitten seuraavana päivänä, mutta niin se vaan jäi. Kynnethän saa näitä iskuja aina helpommin, mitä pidemmät ne on. Nyt on taas kynnet leikattu kertaalleen, paitsi kipeä kynsi. Tällä kertaa onnistuikin sen toisen kannuskynnen leikkuu vaivatta, kun olin vaan tarpeeksi nopea ja Nemo rauhallisemmalla mielellä aamusta (Nemolla onneksi vaan etutassuissa kannuskynnet, kun Lunalla ja Nugalla oli joka tassussa). Vauhti kiihtyy aina iltaa kohti, kun on tottunut päivisin lepäilemään. 


Aamulenkillä ei muita liikkujia


Poseeraus lupiinien kanssa


Kotiin päin


... Vauhdilla!

Näillä viileämmillä kesäkeleillä onkin päästy tekemään pidempää reippaampaa lenkkiä ja Nemo tuntuu nautiskelevan kirmailusta + hyvien tuoksujen nuuskuttelusta. Muuten on ollut kyllä vähän turhan pirteänä taas, mikä johtunee siitä, että mulla on osunut toimistopäivät nyt niin, että 7 työpäivän sisään on ollut vaan 2 etäpäivää, muuten toimistolla... Onneksi loppuviikko on taas etäilyä ja tulevalla viikolla alkaa kesärytmi näissä eli viikossa 1 toimistopäivä + 4 etäpäivää. Lomaan meillä onkin vielä yli kuukausi!

Kuinka teillä on koirien kynnet parantuneet, onko mennyt monta viikkoa? Joko siellä lomaillaan, onko vielä edessä vai eikö ole ollenkaan lomaa tänä vuonna? 💛


Peruspuuhaa (tuolit nostettu keittiöstä olkkariin, ettei Nemo kolhi niihin tassujaan)


Ja kahviaikaankin paikalla


Nemo chillaa


Rakas 💖

1 kommentti:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!