17.6.2022

Pihassa tutkivat, nuuskivat ja mutustelevat multaa

Kesäkuu on alkanut leppoisasti kotipuuhissa mm. ikkunoiden pesua, valoverhojen asennusta, nurmikon leikkausta, terassin öljyämistä, rikkaruohojen kitkemistä, kukkien ja yrttien istutusta, haravointia. Aurinkoisina päivinä yläkerta tulee melko lämpimäksi, siksi noita pimentäviä verhoja asennettiin. Onneksi alakerta on toistaiseksi pysynyt melko viileänä, kun pihan tuijat suojaa olohuonetta suoralta paisteelta. Vielä ei ole tarvittu koiria varten viilennyslaitetta puhaltamaan. Lämpöisinä päivinä päivälenkit on ollut kyllä lyhyet ihan vaan tarpeille 10min ja veden sekaan ovat saaneet jo muutamana päivänä Aptuksen Nutrisalia, mikä ylläpitää nestetasapainoa helteellä. 


Kesäkuntoon projekti on edennyt Nemon osalta hyvin ja vaakalukema oli viimeksi 10,2kg eli hyvin on tultu alas 10,9 lukemasta, mikä oli vähän liikaa. Lunalla ja mulla paino ei ole merkittävästi laskenut :D Lunalle olisi varmaan myös kevyempi seniorinappula paikallaan, mutta toistaiseksi en ole löytänyt sopivaa gastroruokaa, jossa ei olisi viljoja tai kanaa. Saa vinkata?


Nemo pääsi meidän pitkäaikaiselle fyssarille Kati Kalliolle sitten viime kesän. Katilla käytiin alunperin Hakametsän eläinlääkärin yhteydessä ja tunnettu on jo noin 10 vuoden ajan. Ajomatka on hänen luo nykyään sen verran pidempi, että talviaikaan on käyty perinteisesti Hakametsässä, jossa nykyään fyssari Marle Muuronen. Molemmat ihania, mutta jostain syystä Nemo on vielä rennompi Katin kanssa. Kati käsitteli pojan, eikä löytänyt mitään tavallisesta poikkeavaa jumia, mikä olisi selittänyt lonkkien nuolemisen. Nemo oli käsittelyssä vielä ilman särkylääkettä ja pääosin nautiskeli, varsinkin lapojen seudun käsittelystä. Mietittiin, josko nuolemisesta olisi tullut tapa ja kokeilisi suihkuttaa pahanmakuista haavasuihketta lonkkiin, josko sitten loppuisi. Katsoin kyllä, että nuolee välillä pippeliäänkin, joten täytynee sekin nyt vielä uudestaan ottaa puheeksi ja kartoittaa, ettei vika ole siellä. Nuoleminen on kuitenkin vähentynyt, mutta lonkat jonkun verran punoittaa. 

Katilla oli muuten ihana pieni flättipentu, oma kasvatti sileäkarvainennoutaja Siiri. Tyttö oli kovin iloinen ja touhukas, yksi korviskin siinä pusurallissa lensi mäkeen. Korvis löytyi lopulta kotona, kun olin menossa nukkumaan, niin oli tyynyni vieressä, liekö mun hiuksiin/vaatteisiin jäänyt kiinni siinä touhussa. Kevät ja kesä on pentujen aikaa, ihanaa <3


Lämpöisillä keleillä koirat ovat nukkuneet hyvin mun etäpäivieni ajan. Olen välillä miettinyt, onko niillä kaikki ok, en ole todellakaan tottunut rauhalliseen oloon :D No heti, kun alkaa jotain tapahtuun, niin ovat täysillä messissä. Pihassa tutkivat, nuuskivat ja mutustelevat multaa, kun silmä välttää. Lenkkien jälkeen alkaa aina juoksuralli, koska silloin saa lähes aina nappulaa. Nemo tässä taas vei hanskojakin suussaan pariin kertaan yhtenä iltana, kun miehet kantoivat meille pesukonetta & kuivausrumpua ja isän kantohanskat olivat hetkeksi jääneet eteisen kenkätelineen päälle. Kuvittelin jo, että näkö on sen verran huono, ettei enää niin herkästi varastele esim. sukkia, mutta ainahan voi mennä hajuaistin perässä! Luna kans yhtenä aamuna pujahti alakerran portista yläkertaan ja kohta molemmat touhottivat siellä pitkin poikin hännät heiluen mun vielä kiskoessa vaatetta päälle silmät ristissä. Parsonpoweria <3

Mukavaa viikonloppua! Tampereelle luvattu sadetta la-su, täytyypi kehitellä sisäaktiviteettejä. Laitoin nuolualustaan cesar märkäruokaa ja johan toimi, alustojen kanssa kului aikaa ainakin vartti, kun herkkua nuoltiin hartaudella. Aiemmin olen laittanut alustaan pehmeitä nameja, mutta ne hamutaan joissain sekunneissa ja sen jälkeen Nemo alkaa repimään alustaa... Luna käyttäytyy siivommin.  

2 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!