2.1.2022

Vuoden vaihteesta selvitty

Heipparallaa, mitä kuuluu vuoden alkuun? Kuinka selvisitte vuoden vaihteen paukkeesta eläinten kanssa? Kysyin Instagram tarinassa, pelkääkö teillä eläimet pauketta ja noin 58% vastasi kyllä. 


Pirkkalan Vähäjärvellä auringonnousun aikaan

Meillä Luna otti lunkisti, sitä ei raketit säväytä. Tyttö nukkui koko illan tyynesti pedissään. Nemokin oli koko illan rauhassa! Selvästi kuitenkin halusi olla koko ajan mun lähellä, paitsi kun tuli hetkittäin kuuma. Kertaalleen heräsi mun jaloista ja oli ihan pöllämystyneen näköinen, mitä tapahtuu, oli joitain minuutteja pää pystyssä, kunnes otti paremman asennon ja nukahti uudelleen. Uudessa kodissa pauke kuului melko kaukaa, tässä ei ole koulun kenttiä tms. lähellä. Aikoinaan Härmälässä tuntui, kun raketteja olisi lähetetty omalta kotiovelta, silloin Luna ja Nuga kävi etuovella haukkumassa, kuulosti siltä, kun joku hakkaisi nyrkeillä ovea tai potkisi sitä... 

Olin niin hyvillä mielin, kun poika ei mennyt paniikkiin, läähättänyt tai kaivautunut huonekalujen alle. Silti tuo 31.12.-1.1. on melkein ne vuoden kurjimmat päivät, kun on lukittuna kotiin ja seuraavana aamuna yleensä ihan krapulainen olo (vaikkei ole juonut mitään!), kun nukkumiset on sitä sun tätä. Pitkän sisällä olon jälkeen koirien on päästävä aikaisin ulos ja kuitenkaan nukkumaan ei pääse ajoissa, koska telkkaria/musiikkia on luukutettava vähintään 00.30 asti.


Tehtiin lenkki Lunan verikokeen jälkeen lempparimaisemissa

Luna kävi kohonneiden maksa-arvojen takia uusinta verikokeessa ja lääkäri ultrasi samalla maksan ja sapen. Molemmat näytti siisteiltä ja maksa oli itse asiassa pieni, mikä on hyvä asia. Kaksi maksa-arvoa oli hieman noussut vielä edellisestä (lukemat jotain 50/100, kun maksasairauksissa ne huitelee 1000) ja lääkäri epäili, että arvojen nousu johtuu suolistosta (Lunalla närästystä ja anaalirauhasvaivaa). Lunalle kokeillaan nyt Hill'sin vatsaystävällistä nappulaa. Siinä tosin on riisiä ja kanaa, mitä luulen, että allergisoi, mutta lähes kaikissa noissa gastrointensial ruoissa on viljoja... Lisäksi Luna saa nyt kuukauden ajan maksaa suojaavaa lisäravinnetta Epatoa. Uusi verikoe otetaan taas 4-6 viikon kuluttua. Luna on oma itsensä ja kun pakkanen laski, niin on muutamana päivänä halunnut lenkille riehumaan :D Se olikin kummallista, kun Nemon kanssa kahden lenkeistä ihan nautti hissukseen. Nemon pieni rasvapatti tsekattiin samalla ja toinen vielä pienempi löytyi nivusesta. Ne vaikutti harmittomilta, mutta jos kasvaa, niin ne poistetaan ja tutkitaan. 


Ekaa kertaa tänä talvena jäällä

Tällä kertaa somesta oli ihana huomata, että melko moni oli samoilla linjoilla, kun minäkin: jokaisessa vuodessa on aina jotain hyvää ja jotain huonoa. Eikä vuoden vaihde välttämättä edes ole mikään uuden alku, kalenterivuosi on kun ympyrä, jossa ei ole alkua, eikä loppua. Siitä huolimatta voisin pienen vuosikoosteen tehdä vähän niin kun päiväkirjamerkintänä, jota on sitten kiva lueskella myöhemmin:

Tammikuu 2021

- Lomailtiin miehen kanssa vuokramökillä, missä epäonneksi oli hiiripesue kovaa pakkasta paossa

- Loman negatiivista fiilistä siivitti myös kasvattini huono kotitilanne ja siitä aiheutuneet lukuisat viestit/puhelut. Lopulta menetimme lähes 7-vuotiaan kasvattini ymmärtämättömien ihmisten takia

- Käytiin pakohuonepelissä ja syömässä ystävien kanssa, teki hyvää joku normaali pitkän tauon jälkeen

Helmikuu

- Ystävä vei mut viettämään ystävänpäivää Luomajärven Hevoskievarille mm. rekiajelun, hemmotteluhoitojen ja hyvän ruoan merkeissä (40v lahja edelliseltä syksyltä)

- Työkaverini, rakas ystäväni, vaihtoi työpaikkaa, mikä oli iso lovi sosiaalisen elämään, ei enää päivittäistä tyttöjen pulinaa ja maailman parannusta (onneksi ollaan nähty muissa merkeissä pitkin vuotta)

Maaliskuu

- Lomailtiin Lapinniemessä mummun kanssa ja pieni irtiotto teki tosi hyvää. Pitkät pakkaslenkit porukalla, ruoanlaitto, päiväsauna, poreamme ja uutuuskirja oli just se, mitä kaivattiin

- Käytiin ilmajoogan alkeiskurssilla (40v lahja edelliseltä syksyltä)

Huhtikuu

- Päästiin suositulle Hoopersin lajikokeilutunnille Nemon kanssa. Oli ihan nähdä koiraihmisiä ja päästä juttelemaan samanhenkisessä seurassa. Nemo tietysti syttyi yhdessä tekemisestä!

- Menettiin äkillisesti sukulainen

Toukokuu

- Käytiin asuntonäytöissä ja meidän uusi koti löytyi, siitä alkoihin pitkä 3kk:n odotus, jotta päästiin saman katon alle miehen kanssa

- Osallistuttiin Nemon kanssa koiratanssin videokisoihin

- Vietettiin tyttöjen aikaa pakohuoneen ja hyvän ruoan merkeissä Hämeenlinnassa yön yli hotellissa

Kesäkuu

- Kilisteltiin tyttöjen kesäiltaa Ylöjärvellä

- Käytiin miehen kanssa Ähtärissä katsomassa pandoja, poikettiin Tuurissa ja yövyttiin Seinäjoella

- Grillailtiin kavereiden luona


Kauniita pakkaspäiviä

Heinäkuu

- Lomailtiin sukulaisten kesken Vaasassa

- Vietettiin pienimuotoisesti ystävän 40v juhlia kranssikurssin merkeissä

- Lomailtiin miehen kanssa hellekelillä mm. Yyterissä, Hämeenlinnassa, uimarannoilla, piknikillä ja pyöräilemällä 

Elokuu

- Mökkeiltiin Himoksella ja päästiin nauttimaan joka ilta ulkoporeammeesta

- Oltiin evakossa mummulassa yksi viikko koirien kanssa

- Muutettiin uuteen kotiin, jossa koirilla isompi piha, kun koskaan aiemmin

Syyskuu

- Saatiin lapsuudenystävä viikonloppu kylään, kokeiltiin virtuaalitodellisuutta pelaillen

- Koiratanssikurssi alkoi Nemon kanssa

- Lomailtiin miehen kanssa Sammal vuokramökillä, hyvityksenä tammikuisesta mökin hiiriprobleemasta

Lokakuu

- Lenkkeiltiin ja kahviteltiin kasvattieni kanssa Vantaalla

- Kyläiltiin mun veljen luona Orivedellä Lunan kanssa

Marraskuu

- Järkättiin firman pikkujoulut ja tanssittiin jalat rakoille, oli niin kivaa!

- Vietettiin miehen kanssa yksi yö hotellissa Turussa ja nähtiin lapsuudenystävän perhettä paljuillen, ravintolan ja drinkkien merkeissä, Turun joulutorillekin päästiin tunnelmoimaan

Joulukuu

- Pidettiin tyttöjen iltaa ravintolassa ja konsertissa

- Vietettiin joululomaa kaikessa rauhassa nautiskellen

Sellainen se, iloineen ja suruineen. Huomaan kaipaavani arkeen enemmän sosiaalista elämää ja tavallisia kohtaamisia ihmisten kanssa. Toivottelen kaikille somesta bongattua:

Olkoon uusi vuosi täynnä tavallista hyvää ja jokaisen omannäköistä elämää ilman paineita jostain suuremmasta ja ihmeellisemmästä. 

Eikö olekin ihanasti sanottu? Itselle on aina ollut tärkeimpiä ne arjen pienet asiat ja kohtaamiset ihmisten kanssa. Pääsen aika pienellä tiloihin, jossa ymmärtää, mistä tästä elämässä on kyse <3 Ihmisten välinen vuorovaikutus ja vielä syvempänä tunteena ihmisen & eläimen välinen vuorovaikutus, ne on niitä elämän parhaita hetkiä.

Nemo uuden vuoden aattona jaloissa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!