2.7.2018

Koiratanssikurssin anti

Koiratanssikurssia muistellaan hyvällä mielellä! Nyt on pidetty taukoa lajista, mutta katsotaan jos onnistutaan nappaamaan jatkokurssipaikka syksylle. Silloin on myös meidän kotihallilla kisat tiedossa sekä SM-kisat myöhemmin lokakuussa. Vähän jo kutkuttaisi mennä kokeilmaan kisamaailmaa, mutta ei nyt vielä tämän kuuden tunnin perusteella uskalla. Kesän mittaan toki höntsäillään kotihuudeilla oman ohjelman kohtia muistin virkistykseksi.


Nemo kuikuilee ekalla tanssitunnilla

Kurssilla opeteltiin myös meille uusia temppuja mm. keilojen kaatamista, peruuttamista suoraan, koiran kiertämistä ihmisen ympäri, niin että ihminen pyörii vastakkaiseen suuntaan, makuulla pään laskemista maahan ja koiran hyppäämistä käsien läpi (kädet ympyrän mallisena). Oli jälleen kiva huomata, kuinka nopeasti Nemo oppii uuden tempun. Miettii ensin ja hetken päästä, kun oivaltaa, niin homma on sillä selvä. Sen jälkeen alkaakin suorittaa temppua innoissaan touhottaen, namia tietysti palkaksi odottaen!

 
Oman ohjelman treeniä


Opettaja Annika Salo oli oikein tsemppaava ja hyvän mielen koutsi. Tosi paljon keskusteltiin lajista ja siitä, mikä omalle koiralle sopii, mitkä on sen vahvuudet. Kahdella kerralla meillä oli kurssikaveri mukana, mutta neljä tuntia oli vallan yksilöopetusta, jolloin tunti oli pitkä aika Nemolle opiskella. Siksi olikin hyvä, että käytiin läpi myös teoriaa ja mun liikkumista.
  
Alkulämmittelyissä Nemo monesti haahuili, mutta innostui parin minuutin päästä mukaan liikkumaan mun kanssa. Alkutunnin harjoitukset menikin aina hyvällä intensiteetillä todella innokkasti ja vauhdikkaasti. Lopputunnista (ehkä viimeinen 10min) oli sitten jo jotain sinne päin ja Nemon huomio herpaantui muihin juttuihin, kuten näissä videoissa. Ensimmäisen kerran jälkeen kyllä tajusin, että ei koira jaksa keskittyä niin pitkään ja lopussa lepuutin Nemoa. Sehän siinä on vaan hassua, kun kyllähän se haluaisi kuitenkin tehdä, mutta mun on laitettava se piste, sillä tekeminen väsyneenä ei ole enää kannattavaa.

 
Keskittyminen lopputunnista jo herpaantunut

Katseltiin myös muutamia kisavideoita mielenkiinnon ja ideoiden vuoksi. Viimeisellä kerralla halusin nähdä myös open kisavideon belgianpaimenkoiran kanssa ja pakko sanoa, että pala kurkkuunhan siinä tuli! Laji on aika tunteikas, kun liikutaan yhdessä oman tärkeän kanssa ja esitetään sen parhaita puolia. Opettajalla meni joka kerta kylmiä väreitä, kun katsoi meidän menoa. Meillä on aina ollut Nemon kanssa hyvä synkka tai siltähän se tuntuu itsestä, mutta oli ihana kuulla, että täysin ulkopuoliselle se välittyy myös <3 Olen aiemminkin saanut mm. mätsäri tuomarilta palautetta, kuinka hyvin meillä pelaa yhteen.


Tarkkana, kun porkkana

Suosittelen kokeilemaan lajia, jos haluaa hyvän mielen harrastuksen ja aktiviteettiä koiralle. Kisaohjelman saa rakentaa itse ja siinä voi hyödyntää täysin oman koiran vahvuuksia. Itse ei tarvitse tanssia, mutta tottakai pieni liikehdintä tuo näyttävyyttä esitykseen.


Nemo lempipaikallaan pönöttämässä :)

Ilmoittauduttiin extempore heinäkuussa Tampereen Seudun Koirakerhon järjestämään koiratanssin koreografia päivään, missä pääsee suunnittelemaan omaa esitystä, esittämään sen ja treenaamaankin vielä. Jännityksellä odotetaan, millainen päivä ja millaisia koirakoita osallistuu :) Oma esitys jännittää tietysti eniten, mutta toisaalta mikä sen matalampi aloituskynnys, kun treenimielessä kurssin lomassa ja ehkä siellä saa jopa palkata koiraa välissä niin, kun epiksissä yleensä.

Todella matalan kynnyksen ja hyvän mielen laji :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!