20.1.2018

Palvelua heti-mulle-nyt

Ei tämä kulunut arkiviikkokaan mikään kovin helppo ole ollut :P Kun mies pitää etäpäivää, niin koirat ovat ihan tyytyväisiä, mutta tavallisten toimisto työpäivien jälkeen on aika hulinat, kun kaikki 7 karvaista haluaa palvelua heti-mulle-nyt. Anteeksi naapurit, välillä desipelit nousee kiitettävästi, myös minulla ;)


Ekaa kertaa ulkoilemassa

Pienimmät karvaiset ovat näistä siis ne helpoimmat! Ruokaa kyllä kitisevät, mutta se alkaa yleensä vasta siinä vaiheessa, kun ruokalautasta jo tuodaan nenän eteen. Siihen asti malttavat odottaa vuoroansa nätisti. Pahimmat riiviöt ovat itse Helmi mamma ja hänen pappansa Nemo. Taitaa molemmilla olla vähän tylsää välillä ja jekut mielessä.
Helmi siis ilmoittaa haukahtelemalla alakerran koirien äänistä ja lisäksi yksin jäädessään, mutta onneksi se loppuu nopeasti, kun huomaa, että meidän on töihin lähdettävä. Nemo jatkaa viime lauantaina aloittamallansa linjalla eli etuovella haukutaan, kun lenkitän Helmiä... Yllättäen nämä kaksi meidän riekkupetteriä Luna ja Nuga käyttäytyvät! Ihmeiden aika ei ole ohi. Toki jotain hyvin pientä kitinää voi olla odotellessa, mutta tässä sen näkee, että nämä ns. ainoat koirat (ainoat lapset :D) ei aina osaa ottaa muita huomioon :D Lauman nuorimmat taas ovat tottuneet, että ovissa, lenkillä, treeneissä, autossa ja ruoan kanssa täytyy malttaa mielensä ja vaan hyvällä käytöksellä saa haluamansa.


Santa Baby


Rumpalipoika


Lumi lentää...


Tuumaustauko


Frosty


Touhua täynnä

Kaoottisen viikon päälle viikonloppu on ollut ihana! Perjantaina heti töiden jälkeen käytiin lenkillä Helmi, Nemo ja Nuga. Mamma lenkkeili mielellään porukassa ja pojista etenkin Nuga oli innoissaan naisseurasta. Saivat siinä kirmailla flexeissä keskenään haistelleen ja spurttaillen kaikki kolme.  (Lunakin pääsin mukaan, kun välissä käytiin Helmi pudottamassa kotiin ja otettiin Luna vaihdossa lenkin jatkolle. On noi nartut niin käteviä, kun eivät talvikelillä halua lenkkeillä yhtä pitkästi, kun pojat ;). Illemmalla Helmi pääsi lempipuuhaansa eli autoajelulle Hämeenpuistoon, kun mieheni heitti minut teatteriin työporukalla. Tarkkana seurasi kaupungin hulinaa repsikassa.


Iski väsy


Baby unessa


Frostykin on simahtanut

Tänään sitten pennut pääsivät ensimmäistä kertaa ulos pihaan ja lumelle! Ensin nököttivät boxissa ihmeissään, kunnes Frosty ja Baby tulivat luukulle nuuskimaan ja nopeasti kastelivat tassunsa palaten boxiin. Rumpalipoika pysyi tässä vaiheessa taka-alalla, mutta kun lopulta nostin ne lumelle, lähti se ensimmäisenä tutkimaan maata häntä pystyssä ja heiluen. Lopulta kaikki tepastelivat ympäriinsä ja kun nostin ne sisälle, niin palasivat juosten ovesta uudelleen pihalle. Huomenna jatketaan harjoituksia taas päivännäöllä.


Aina paikalla


Päiväunet


<3

Meillä on käynyt myös vauhdikkaita vieraita pitkin viikkoa ja pennut ovat kirmanneet onnellisena alakerrassa. Leikin päälle on ollut mukava nukahtaa lasten (ja aikuisten) syleihin. Tänään tosin toiset vieraat otettiin vastaan nukkumalla ja lähes koko vierailun ajan vedettiin sikeitä, mikä tietenkin tarkoitti, että illalla otettiin hepulit ruoan päälle omassa huoneessa. Saatiin tuliaisiksi mm. tennispalloja ja ne olikin hauskoja pienten mielestä, kun sai juosta perässä ja vähän retuuttaa. Viime viikolla uusina leluina kotiutettiin Ikeasta pieniä pehmorottia. Ne sopivat hyvin pienten suuhun ja niitä on kiva nakertaa, retuuttaa ja kantaa reteästi paikasta toiseen.

Helmi on muuten ihan 10+ lapsivieraiden kanssa. Se ei ole hulinasta millänsäkään, käy morjestelemassa kaikki rauhallisesti ja menee sitten maate johonkin sivummalle. Välillä käy tarkistamassa, että pennuilla on kaikki ok. Mun ei tarvi olla koiraperheiden kanssa huolissani, kun tiedän, että aikuiset klaaraa lapset ja Helmiin luotan 100%. Kätevästi voin samalla laittaa kahvit tippumaan keittiön puolella.


Yritetään tässä sinnitellä hereillä


Rumpalipoika unessa


Babylla on hyvät unenlahjat

Pennut ovat joutuneet myös tassupesulle parina päivänä ja niiltä on tarkastettu kynnet, turkki, suu ja korvat.

Huomisen agendassa on Helmin trimmi ja kynsien leikkaus sekä pentujen kynsien leikkaus ja jos ne seisotuskuvat onnistuisi miehen avustuksella. Tänään ei oltu samaan aikaan kotona valoisalla. Voi itku, kun tästä kolme viikkoa eteenpäin olisi koko ajan viikonloppu tai vapaata ja ehtisi vaan peuhaamaan pienten kanssa valoisalla. Nyt jo nousee pala kurkkuun, että näistä ihanista pienistä pehmeistä täytyy luopua ;) <3

Luksusta muuten, kun Helmi kävi tänään oman perheen kanssa lenkillä, kun he halusivat tyttöä viedä. Käytiin me sitten kimpassa toinenkin lenkki illemmalla, mutta meidän koiralaumaa saa lenkittää niin paljon, kun ikinä jaksaa, ne ei hyydy koskaan. Aina valmiina ulkoilemaan!

Helmille on vaihdettu kuluneen viikon aikana tavallinen nappula asteittan pikkuhiljaa. Mamma on vähän turhankin hoikassa kunnossa, vaikka saa tavallista enemmän nappulaa, Nutrolin öljyä, lihaa, purutikkuja ja pentujen nappuloiden jämät useamman kerran päivässä. Eiköhän se kuitenkin lähde tuosta pikkuhiljaa palautumaan, kun imetys lakkaa. Huomaa, että pennut ovat alkaneet juomaan enemmän kupista vettä, kun maitoa ei enää tulee samaan tahtiin kun ennen.


Karvainen poika


Vähän vähemmän karvainen tyttö

Pennut on parhautta, kuten yksi poikalapsi totesi meillä käydessään <3 Toivottavasti palaamme huomenna seisostuskuvien merkeissä :) Ihanaa lauantai-iltaa!

P.S. Tänään Rumpalipoika oli koko porukan vauhdikkain ja jännästi laumalla menee nuo nukkumiset ajoittain ristiin. Yleensä tyttö nukahtaa ekana ja pojat painii vielä puoli tuntia päälle. Sitten, kun pojat alkaa kuukahtaa, niin tyttö jo heräilee ja alkaa hyökkiä veljiensä kimppuun. Tänään myös Rumpalipoika oli eri rytmissä ja ekojen vieraiden kanssa toppuuteltiin sitä hyökkimästä ja seuraavien vieraiden kanssa sitten niitä muita hyökkimästä Rumpalin kimppuun :D

2 kommenttia:

  1. Pienille pimpuloille shokki kun viedään ekaa kertaa ulos ja kylmään lumeen! Rauhallisiltahan ne kuitenkin näyttää. Suloiset ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ne kyllä ihmeissään, mutta riehaantuivat sitten pian hyppimään ja sukeltelemaan lumeen :)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!