11.7.2018

Lentoon illalla

Hilpeää heinäkuuta! Moni suomalainen lomailee nyt ja niin mekin tästä illasta alkaen, kun istahdetaan lentokoneeseen kohti Thaimaata ja sukulaisen häitä <3 Jännittää ihan kiitettävästi tuo pitkä lento, mutta yöaikaan mennään, joten josko sitä saisi nukuttua. Pari päivää on siinä aikaa virittäytyä paikalliseen menoon ja lauantaina sitten itse juhlapäivä! Häähumun jälkeen meillä on vielä viikko aikaa tutustua Pattayaan nähtävyyksineen. Matkaa voi seurailla Instan puolella (mikäli netti toimii).
 
Koirat jäävät kotiin mummun hellään huomaan ja nyt jo nousee ikävä pintaan, onhan tämä pisin aika, mitä ollaan koskaan oltu erossa <3 Mummulle on kyselty lenkkikavereita monista eri suunnista, sillä on siinä tekemistä: 3 aktiivista koiraa kaupungissa ja 3 lenkkiä päivässä! Onneksi on luvattu hellettä, joten koirat eivät jaksa pitkiä lenkkejä päiväaikaan, eikä välttämättä oikein muutenkaan, läähätys kuuluu jo heti aamusta.

 
Luna aamulenkkimaisemissa
 
Viime viikolla tehtiin Ylöjärven harjulla tunnin lenkki Hannan ja Martin kanssa. Otin koko lauman mukaan ja niin ollen, Hanna vei Lunaa ja Marttia samaan aikaan. Mulle jäi pojat. Luna taisi olla hieman vieras korea, sillä ei pahemmin vetänyt vieraan käsissä... Tai sitten Hanna on varsinainen koirakuiskaaja! Luna kyllä piti pintansa Martin kanssa ja ilmoitti, jos herra tunki liian lähelle ihoa ;)

 
Martti kuiskuttelee Lunalle
 
 
Luna miettii, tuliko se poika liian lähelle
 
Lauantaina oltiin Nemon kanssa aamusta 4h koiratanssin workshopissa Tamskin hallilla Liisa-Ida Sorsan ja Ulla Rosenlundin opissa. Kivoja kurssikavereitakin tavattiin. Päivä alkoi oman tanssiohjelman kirjoittamisella paperille ja lisäksi olisi voinut kirjata koiran osaamat liikkeet ylös ja ne, mitä haluaisi opettaa. Tuohon jälkimmäiseen listaan en vielä päässyt, lista on varmaan melko pitkä Nemon kohdalla :)

Meidän treenivuoro oli päivän ensimmäisenä, joten kuunneltiin mun valitsema biisi, sitten harjoittelin ohjelman läpi ilman koiraa ja lopulta koiran kanssa. Nemo oli ihan intoa täynnä ja liekeissä, tutussa hallissa ja tekikin töitä hyvällä tempolla. Sain pieniä vinkkejä ohjelman hiomiseen ja mm. alkuasento vaihdettiin niin, että olen itse kyykyssä ja Nemo makaa mun vieressä. Hyvä fiilis jäi treeneistä, vaikkei suuria ahaa-elämyksiä tullutkaan. Ollaan siis oikealla suunnalla ohjelman kanssa ja kirjoitin ylös vinkit tulevaisuuden varalle.

Päivän aikana seurasin myös muiden treenejä, keskusteltiin mahdollisista teemoista, musiikkivalinnoista, kisajännityksestä ja tietysti ylipäätään koirista sekä niiden luonteista. Tehtiin myös kehään meno treeni ja se olikin meille ihan uutta mm. sanomaton sääntö on, että tuomareita tervehditään omalle paikalle asettuessa. Tämä onkin tuttua ratsastuskisoista. Nyt jäädään seuraamaan nettisivuja, josko päästäisiin syksyn jatkokurssille mukaan!

 
Tamskin hallilla

 
Nemo odottaa omaa vuoroaan tanssipäivässä
 
Sunnuntaina oli perinteinen tallipäivä Nugan kanssa. Poika lähti taas häntä heiluen matkaan ja täysillä ulos kotiovesta! Sen kerran, kun pääsee ilman porukoitaan liikenteeseen ;) Osuttiin tallille samaan aikaa kahden teinitytön kanssa, jotka rapsuttelivat ja touhusivat Nunnun kanssa koko reissun ajan. Oli aika onnellista ja väsynyttä poikaa, kun kotiin palattiin.

 
Ollaan saatu sukuun tällainen ihana collie Penni 4kk
 
Nyt on kaikki koirat trimmattu, josko punkit löytyisi helpommin. Nuga oli ihmeissään, kun ekaa kertaa sutasin vähän koneella selän päältä ja pörisi varmuuden vuoksi. Lopputrimmi saatiin kuitenkin tehtyä välillä pussaillen. Myös kynnet on juuri leikattu ja hampaat pesty, niin voi hyvillä mielin lähteä reissuun.
 
Ostin muuten Nugalle hetken mielijohteesta kankaisen kuonokopan, jotta on helpompi käsitellä ainakin vieraiden. On vähän epäileväinen uusiin hoitotoimenpiteisiin, vaikka esim. hampaiden pesu on pojan lempipuuhaa. Kävi eilen iltanakin pariin otteeseen kerjäämässä hammaspesua alakerran vessassa sen oven takana, jossa hammasharja odottelee. Hassu poika :)
 
 
Mun trio <3 <3 <3 (lataa rakkautta)
 
P.S. Tänä aamuna Nemo istui, tavoistaan poiketen, eteisen ovimatolla ihan keskellä ja tapitti mua, kun olin lähdössä töihin. Kyllä ne vaan aavistaa, että matka on lähellä.

2 kommenttia:

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!