8.4.2018

Uusi laji kiikarissa


Koivistonkylässä lenkillä

Sunday! Viikonloppu on lipunut ohi rauhallisissa merkeissä kotona koirien kanssa. Lumen alta on paljastunut taas kaikenlaisia herkkuja mm. purkkaa, mitä molemmat pojat hamuaa suuhunsa tarmokkaasti. Olen jatkanut perinteistä kevään kakkakampanjaa eli omien koirien käydessä kakalla, kerään siitä vierestä muutkin jätökset. Hyvitän tällä tekojani 10 vuoden takaa, kun ei niitä Pirkkalassa asuessa tullut niin aktiivisesti kerättyä :P Toki siellä lenkkeiltiinkin enimmäkseen metsän tuntumassa/metsässä. Suosittelen samaa muillekin koirien ulkoiluttajille, josko niitä myrkkysyöttejä ei tulisi.


Luna tuumailee

Nugan närästys on taas kurissa, kun kävin eläinlääkäristä hakemassa lisää hypoallergenic -nappulaa ja siinä samalla haalin mukaan viikon Antepsin -kuurin mahan rauhoittamiseksi sekä Fiborin ruoansulatusta tukevaa valmistetta. "Edistää koirien ja kissojen tervettä ruoansulatusta. Ruoansulatusta tukeva uuden sukupolven valmiste". Luin koostumusta ja siinä on mm. kiiviä, mistä kuulin ystävältäni, että ihmistenkin tulisi syödä kaksi kiiviä päivässä ruoansulatusta edistämään. Kiitos valmiste vinkistä Hanna ja muut osapuolet ;) Lisäksi sain eläinlääkäristä suosistuksen käyttää maitohappoa päivittäin Nugalle.


Kuratassujen ulottumattomissa

Pirkkalan Piskien agilitytunnit suunniteltiin tällä viikolla ja kurssit ovat täyttyneet jo vanhoista oppilaista. Itselläni on luvassa touko-kesäkuulla 6 kerran jatkokurssi vedettäväksi. Olen myös menossa lauantaina 19.5. Match Show tuomariksi Pirkkalan Piskien järjestämään tapahtumaan Lielahteen! Tervetuloa kaikki harjoittelemaan leikkimieliseen näyttelyyn :)


"Moi, saako suukkoja", kysyy trimmattu Nuga

Koko viikon kivoin juttu oli kuitenkin se, että päästään Nemon kanssa mukaan koiratanssikurssille Koirakoutsille! Kursseja järjestetään Pirkanmaalla tosi vähän, olen niitä kytännyt vuoden alusta lähtien. Yksi kurssi meni jo sivu suun, kun oli täyttynyt heti, mutta tämän kanssa olin ajoissa liikkeellä, kun kurssi alkaa kolmen viikon päästä. Kyseessä siis alkeiskurssi, joka kestää 6 kertaa.


Lunan vuoro on seuraavana istua trimmaajan penkkiin

Onnidog -tapahtumassa syksyllä päästiin Nemon kanssa kokeilemaan koiratanssia ja se oli hauskaa! Tehtiin erilaisia temppuja ja musiikki soi taustalla. Ystäväni on myös harrastanut lajia tämän talven ja startannut ensimmäisissä kisoissa yorkshirenterrierin kanssa! Kisoihin luodaan oma koreografia ja musiikinkin saa päättää itse. Tätä samaa koreota sitten voi esittää useaan kertaan eri kisoissa ja hioa matkan varrella tuomareiden palautteiden mukaan.

Olen jo mielessäni luonut meille oman koreon hyödyntäen Nemon valmiiksi osaamia asioita ja niitä lukemattomia temppuja, mitä vuosien varrella on testattu kursseilla ja olohuoneen lattialla omaksi iloksi. Sen verran innostuin, että kävin ulkona kokeilemassa kuvioita Nemon kanssa. Poika oli ihan riemuissaan ja se tarttui myös muhun! Niin kivaa, kun koira saa esitellä omia vahvuuksiaan leikin kautta :) Toinen juttu onkin sitten se, että ne temput pitäisi kisoissa tehdä tietysti ilman palkkaa. Nemo onneksi innostuu tietyistä jutuista ilman namiakin. Katsotaan, mitä kurssi tuo tullessaan!


Eikö täällä tapahdu mitään...
(Oikeasti koirat ovat ihan väsähtäneitä, kun mummu tuli keskellä päivää viihdyttämään mun 11h työpäivän ajaksi, miehen ollessa työreissussa)

Mukavaa sunnuntaita! Onko teillä alkamassa harrastuksia kevään tullen? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!