28.4.2018

Mitä teillä on mielessä tänään?

Iloista lauantaita! Mitä teillä on mielessä tänään? Tehtiin koirien kanssa pidempi aamulenkki koukaten pikkumetsäpätkän kautta. Olipas hassua huomata, että linnut lauloivat metsän puolella äänekkäästi ja koirien liike muuttui aivan toisenlaiseksi metsässä, tutkittavaa riitti.

Sama ilmiö oli viimeksi, kun Pyynikillä käytiin. Koirien olemuksesta huomasi heti, kuinka innoissaan olivat pehmeällä alustalla huumaavassa tuoksussa versus tavallinen asfalttialusta. Olen kiinnittänytkin huomiota, että yritetään kotihuudeilla lenkkeillä mahdollisimman paljon puisto ja hiekkatie pätkillä. 


Pyynikillä lenkille lähdössä

Viime viikonloppuna koirat pääsivät mummulaan iltahoitoon ja tulpabuukkauksella hoidossa oli myös veljenpoika, joten vilinää oli riittänyt! Koirat olivat olleet kyllä ihmeen kiltisti, kun poika oli sanonut "pois", niin koirat olivat lähteneet eri suuntaan ja taas tutkimaan paikkoja. Vartiointihaukkuminen oli ollut minimaalista tällä kertaa, vaikka pienkerrostalossa ääniä kuuluu rappukäytävästä.

Samainen ilta jatkui meillä vieraiden kanssa ja koirat olivat oikein nätisti, liekö väsyneitä mummulan touhuista. Luna tykästyi erityisesti yökylävieraaseen ja hienosti pärjäsivät lenkilläkin parina. Tyttö odotti vierasta alhaalla häntä heiluen ja tilaisuuden tullen aina vilahti syliin <3


Minigolf kentän laidalla ;)

Viime sunnuntaina alkoi sitten se koiratanssi ja ensimmäisellä kerralla oltiin Nemon kanssa ainoita kurssilaisia! Saatiin oikein yksilöopetusta ja ehdittiin puhumaan paljon teoriaa sekä miettimään juuri Nemolle ja mulle sopivia liikkeitä, mitkä meillä on jo valmiina temppuarsenaalissa :) Hahmoteltiin myös jo tanssiesitystä, minkä musiikin ja koreografian saa suunnitella täysin itse.

Lämmiteltiin aluksi musiikin tahdissa kiertäen hallia ympäri ja Nemo oli ihan innoissaan mukana, seurasi, teki kieppejä sivulla ja pujotteli jalkojen alta. Toki myös hallin reunoilla olevat aarteet piti käydä katsomassa mm. agilityesteet kasassa. Uutena juttuna opeteltiin tassun antamista niin, että nostan tassun puoleisen polven ylös. Seuraavalle kerralle on läksynä löytää meille ohjelmaan sopiva biisi. Olen melko innoissani tästä, samoin Nemo :)

Samaisena sunnuntaina tehtiin aamusta lenkki Arboretumissa, mihin saa varata meiltä noin 1,5h. Meni melko hyvin, kun aamusta ei ollut paljon vastaantulijoita. Takaisin päin jouduttiin pari kertaa kiertämään koirakot kauempaa ja Lunalla oli pakko käyttää vedonestopantaa, kun vesi oli näkyvissä... Sinne jäitten sekaan se menisi, mutta on niin vilukissa, että pitäisi olla melkein sauna lämpöisenä sitten kotona ;) Iltapäivällä Nuga lähti vielä tallille ja oli aika puhki päivän päätteeksi. 


Vaikka lammikkoon uimaan...

Maanantaiaamuna lenkillä Nemo aiheutti hieman sydämentykytyksiä, kun huomasin yhtäkkiä sivusilmällä, että sillä on erikoinen ilme. Kutsuin sitten poikaa ja kun käänsi päätään kohti, niin näin, että kantaa suussaan ruispuikulaa... Noh, eihän se komentamalla irrottanut saalistaan, eikä leukoja millään auki saanut, murisi vaan ja heilutti häntää. Olin jo luopunut toivosta, kun avasi suunsa (ilmeisesti veti happea tai ajatteli hotkaista sen leivän) ja sain nahkahanskat suupieliin ja lähes kaiken kaivettua ulos suusta. Leivässä ei onneksi näkynyt mitään rotanmyrkkyyn viittaavaa (turkoosi tai pinkki väri), mutta joku tummanharmaa kerros siinä oli päällä, veikkaisin hometta. Soitin vielä päivystykseen, mutta eivät suositelleet näillä spekseillä oksennuttamista. Olen viikon mittaan seurannut suun limakalvoja, ettei ole katkenneita verisuonia. Maha on ollut vähän löysällä, mutta muuten taidettiin selvitä säikähdyksellä! (Onhan nää ennenkin syöneet leipiä, mutta olen ennakkoon jo nähnyt, ettei niissä ole mitään erikoista ja nyt kun on tämä myrkkykausi meneillään). 

Dogpediaan liittyen vielä, en tiedä, tuliko paljastettua liikaa tietoja koirista ja itsestä, mutta tarkemmin, kun ajattelee, niin tuollaisessa taviksen Wikipedia artikkelissa ei ole kyllä mitään ns. oikeasti tärkeitä tietoja. Tai kai se riippuu ihmisestä, mutta mulle henk koht tärkeitä tietoja olisi  esim. luonne, ajatusmaailma, elämänasenne jne. Kuka nyt innostui tästä, niin laittakaapa Dogpediaan tiedot ylös ja vinkatkaa, onhan niitä nyt hauska lueskella!


Iskä oli kolme yötä pois kotoa


Muutama sekunti ja koirat olivat valinneet paikkansa


Oli se ihana saada iskä kotiin <3

Mukavaa päivää! Suuntaan pian ystävän kanssa Turun lähelle Lietoon seuraamaan agilitykisoja :) 

4 kommenttia:

  1. Nyt kun tarkemmin katton huomaan kuinka onnellisia koirat on kun on saaneet yhden perheenjäsenen takas kotiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nemo on aika yllättävä, että parkkeeraasi tuohon Sepon jalan päälle, mutta Lunan ilme on kyllä ihan liikkis <3 "Tää on mun iskä ja oli ikävä." :)

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!