8.2.2024

Uudestisyntynyt

Olin tällä viikolla kolmena päivänä toimistolla ja vaan kaksi päivää etätöissä. Mummu tuli meille mielellään alkuviikosta yön yli kylään ja niin ollen Nemo sai seuraa sekä pääsi pihaan pissalle keskellä päivää. 

Poika olikin ihan innoissaan ja kaiken aikaa mukana menossa. Ikäänkuin olisi huolehtinut mummusta tai pitänyt seuraa, vaikka vaikuttikin väsyneeltä. Ei meinannut millään rauhoittua ja kun on herätellyt taas kolmatta viikkoa pääsääntöisesti klo 5, niin kysyin jo Oiva Eläinklinikalta, olisiko joku rauhoittava luontaistuote tms. näihin tilanteisiin. Sainkin pari turvallista suositusta, mutta vielä ei ole tarvinnut antaa, kun poika on ollut taas seesteisempi. Olen saanut nyt kaksi aamua nukkua, joten olo on kuin uudestisyntyneellä. Toivotaan, että tämä suunta jatkuu.


Sunnuntaina oli lettukestit


Kettu vahtii pojan unta

Nemo pääsi taas meidän luotto fysioterapeutti Katille käsittelyyn ja nautiskeli. Ajattelin kokeilla, josko jumien avaus olisi auttanut pidempään nukkumiseen aamuisin, kun pelkkä nivelpistos ei vaikuttanut, vaikka kuukausi takaperin ne yhdessä samana päivänä sai Nemon nukkumaan selvästi pidempään 27 päivän ajan! Käsittely ei tainnut vaikuttaa uniin, mutta on poika taas vetreämpi loikkija ja jalka nousee lenkillä kevyemmin. Olen niin kiitollinen pitkäaikaisesta ja taitavasta fyssarista, jonka luo meidän molempien on aina ollut ilo mennä.


Ilme kertoo kaiken


Häntäkään ei meinaa pysyä menossa mukana


Nemo lempipaikallaan kotona


Seikkailupolulla


Niin upeita talvikelejä


Oon kiinnittänyt vähän enemmän huomiota meidän lenkkeihin niin, että on ulkoiltu päivällä puolisen tuntia pelkän 20 minuutin sijaan. Nemo lähtee innoissaan lenkille, mutta kuitenkin välillä olisi kääntymässä takaisin jo heti ekasta risteyksestä todennäköisesti siksi, että kotiin päin menee aina kovaa, lenkin jälkeiset nappulat silmissä. Koko päivän ulkoilut on yhteensä tunnin verran. Näin poika pysyy tyytyväisempänä sisällä, muttei kuitenkaan lenkit rasita liikaa esim. lonkkia.

Havahduin yksi päivä, että mennään lenkeillä yleensä vaan 3-4 eri reittiä (puolessa tunnissa ei ehdi kovin pitkälle ja hiihtolatujen takia osa lähireiteistä on pois käytöstä). Vaihtelua lenkkeihin on saatu kiertämällä vähän eri reittejä, eri järjestyksessä ja pienillä lisäkierroksilla. Lisäksi annan Nemon haistella lenkillä kaikessa rauhassa, sekin väsyttää päätä. Nemon aktivointi on tällä ikää vähän rajallista, kun näkö sekä motoriikka ovat jo hieman huteria. Älypeleillä ja nuolualustoilla Nemo puuhailee lisäksi päivittäin. Se on aina mukava hetki, kun saan sillä välin esim. siivottua keittiön, kun poika keskittyy innoissaan tehtävään, eikä kiepu jaloissa. Kerro parhaat seniorikoiran aktivointivinkit?

Mun on ollut aina vaikea tietää, koska Nemo on aktivointia vailla ja koska yliväsynyt, jolloin sen pitäisi malttaa levätä. Käyttäytyy samalla tavalla hyperaktiivisesti 😅

Mukavaa loppuviikkoa, toivotaan lisää aurinkoisia kelejä!

2 kommenttia:

  1. Meillä on tämä koirien kauppaleikki ollut suosittu, helppo aktivointi https://teamvallattomat20.blogspot.com/2023/02/kurkistus-kauppakassiin.html Toki siinä pitää ihminen olla koko ajan mukana, ei ole koiran yksinpuuhailu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, onpas hauska idea! Täytyykin kokeilla. Nemo kyllä mielellään sukeltaisi kauppakassiin, mutta veisi sieltä myös kaiken mennessään :D Meillä voisi kokeilla niin, että kassi on korkeammalla ja tuotteet tosiaan esitellään kädestä.

      Poista

Jos kommentoimisen kanssa on ongelmia, niin valitse Kommentti nimellä: "Nimetön" ja kirjoita tekstisi perään oma nimesi :)

Kiitos, kun kävit blogissa <3 Kommentti ilahduttaa aina!